Sport

Premier League, etapa a 16-a. Ralf Rangnick scrie istorie la Manchester United! A egalat un record vechi de 118 ani

FANATIK.RO oferă detalii despre partidele etapei a 15-a din Premier League, care se joacă pe parcursul a trei zile: vineri, 10 decembrie, sâmbătă, 11 decembrie şi duminică, 12 decembrie
12.12.2021 | 16:00
Premier League etapa a 16a Ralf Rangnick scrie istorie la Manchester United A egalat un record vechi de 118 ani
ADVERTISEMENT
12-12-2021
14:14

Clasamentul etapei a 16-a și rezultatele meciurilor de duminică

  • Burnley – West Ham 0-0
  • Leicester – Newcastle 4-0 (Tielemans 38-pen., 81, Daka 57, Maddison 85)
  • Crystal Palace – Everton 3-1 (Gallagher 41, 90+4, Tomkins 62 / Rondon 70)

12-12-2021
12:25

Ralf Rangnick, record egalat după 118 ani

Ralf Rangnick a bifat al doilea meci, în Premier League, la cârma lui Manchester United, iar “diavolii” au ajuns la 180 de minute fără gol primit în campionat. Astfel, antrenorul german a egalat un record vechi de 118 ani.

  • Manchester United – Crystal Palace 1-0
  • Norwich – Manchester United 0-1

În octombrie 1903, Ernest Mangnall o prelua pe Manchester United, iar “diavolii” nu primeau niciun gol în primele două meciuri: 4-0 cu Barnsley şi 0-0 cu Lincoln City. Niciun alt antrenor nu mai reuşise un debut aşa de bun în defensivă până la Ralf Rangnick.

12-12-2021
09:23

Fanii lui Norwich filmau bucuria lui Cristiano Ronaldo

Manchester United a învins-o pe Norwich, scor 1-0, după ce Cristiano Ronaldo a marcat singurul gol al meciului, din penalty. Imediat după reuşită, portughezul s-a bucurat prin celebra sa mişcare, iar fanii gazdelor au scos telefoanele mobile ca să filmeze momentul. Imaginea a făcut înconjurul reţelelor de socializare, iar mulţi i-au criticat pe fanii lui Norwich. 

12-12-2021
06:38

Tottenham îl vrea pe Andreas Christensen

Andreas Christensen intră în ultimele 6 luni de contract cu Chelsea, iar mai multe echipe din Premier League sunt atente la situaţia fundaşului de 25 de ani. Ultima echipă intrată pe listă este Tottenham, iar Manchester United şi Manchester City monitorizează cu atenţie ceea ce se întâmplă cu internaţionalul danez.

Conform presei din Anglia, Andreas Christensen nu a primit încă o ofertă pentru prelungirea contractului, iar din ianuarie va putea negocia cu orice club. Nu este singurul fundaş al londonezilor care se află în această situaţie, Antonio Rudiger, Thiago Silva şi Cesar Azpilicueta aşteptând, la rândul lor, oferte noi de prelungire a acordului cu Chelsea.

11-12-2021
20:00

Reacția lui Cristiano Ronaldo după golul victoriei cu Norwich

Cristiano Ronaldo a marcat singurul gol al meciului dintre Norwich și Manchester United. Lusitanul a punctat în minutul 75 dintr-un penalty pe care tot el l-a obținut. A fost a șaptea reușită în Premier League pentru CR7, care l-a egalat în topul golgheterilor pe Sadio Mane.

„Încă un pas în direcția potrivită. Știm ce vrem și știm ce avem de făcut ca să ne atingem obiectivul. Depinde doar de noi! Bravo, băieți! Hai, diavolilor!”, a scris Cristiano Ronaldo, pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

11-12-2021
16:56

Norwich - Manchester United 0-1 (Ronaldo 75-pen.)

Min. 75 – GOOOL Man United!!! Cristiano Ronaldo obține un penalty, pe care tot el îl transformă!

Min. 1 – A început meciul!

Au fost anunțate echipele de start pentru ultimul joc al zilei, Norwich – Manchester United. Cristiano Ronaldo este titular!

11-12-2021
14:33

LIVE Arsenal - Southampton, Chelsea - Leeds și Liverpool - Aston Villa

  • Arsenal – Southampton 3-0 (Lacazette 21, Odegaard 27, Gabriel 63)

La gazde, Pierre-Emerick Aubameyang nu apare nici măcar pe banca de rezerve. Căpitanul lui Arsenal a fost scos din lot din motive de indisciplină, după cum a afirmat chiar Mikel Arteta.

„Din păcate, din cauza unei abateri disciplinare, Aubameyang nu face parte din lot. Cred că am fost foarte clari că sunt anumite lucruri peste care nu putem trece la echipa pe care ne-dorim și de aceea el nu este implicat astăzi”, a declarat managerul lui Arsenal, conform Sky Sports.

Conform The Athletic, gabonezul a fost scos din lot de Arteta pentru că s-a întors mai târziu dintr-o călătorie în străinătate. Vârful a primit permisiune din partea clubului să meargă să își rezolve o problemă personală, dar s-a întors mai târziu decât conveniseră cele două părți.

  • Chelsea – Leeds United 3-2 (Mount 42, Jorginho 58-pen., 92-pen. / Raphinha 28-pen., Gelhardt 83)

  • Liverpool – Aston Villa 1-0 (Salah 67-pen.)

11-12-2021
11:50

Manchester City - Wolves 1-0 (Sterling 66-pen.)

Min. 66: GOOOL Man City!!! Sterling deschide scorul dintr-un penalty controversat!

Min. 60: Posesie de 93 la sută pentru City în partea a doua. Dar defensiva oaspeților rezistă.

Min. 45+2: Jimenez primește al doilea cartonaș galben la doar câteva secunde după primul avertisment. Întâi a încasat pentru o ținere, iar apoi pentru că nu a respectat distanța la executarea loviturii libere de la mijlocul terenului.

Min. 20: Manchester City a avut patru ocazii importante în startul partidei. Campioana controlează jocul, dar nu reușește să deschidă scorul. 

Min. 1: A început partida.

Manchester City o înfruntă pe Wolves pe propriul teren în primul meci al zilei de sâmbătă în Premier League. Pep Guardiola a decis să îi lase pe banca de rezerve pe Mahrez și De Bruyne. Va miza în ofensivă pe tripleta Grealish, Jesus, Sterling. Iată echipele de start:

11-12-2021
10:22

Jurgen Klopp spune că este inevitabil ca Steven Gerrard să-i ia locul, cândva, pe banca lui Liverpool

Steven Gerrard revine pe Anfield. Pentru moment, ca adversar al lui Liverpool, pentru prima dată în carieră, cu prilejul confruntării dintre echipa sa de suflet și formația pe care o conduce, Aston Villa.

Jurgen Klopp, actualul antrenor al ”cormoranilor”, spune că este convins că în viitor va veni și momentul în care Gerrard va reveni pe Anfield pentru a pregăti echipa.

”Sunt sigur că se va întâmpla. Este inevitabil. Singurul lucru care rămâne de văzut este care o să fie momentul potrivit pentru un astfel de pas.

Am văzut asta cu Frank (Lampard) la Chelsea. Se descurcă foarte bine, dar este încă la începutul carierei ca manager”, a spus Klopp pentru The Sun.

Evident, Klopp făcea referire la faptul că Lampard a fost demis de Chelsea după puțin peste 18 luni petrecute pe banca echipei la care a făcut istorie. Și, în opinia germanului, pentru a evita astfel de situații, sau a reduce șansele ca experiența să fie neplăcută, uneori este mai bine să aștepți momentul potrivit.

10-12-2021
20:00

Programul meciurilor din etapa a 16-a din Premier League

Vineri, 10 decembrie

  • Brentford – Watford 2-1 (Jansson 84, Mbeumo 90+5 / Dennis 24)

Sâmbătă, 11 decembrie

  • ora 14:30 Manchester City – Wolverhampton
  • ora 17:00 Arsenal – Southampton
  • ora 17:00 Chelsea – Leeds United
  • ora 17:00 Liverpool – Aston Villa
  • ora 19:30 Norwich – Manchester United

Duminică, 12 decembrie

  • ora 16:00 Burnley – West Ham
  • ora 16:00 Leicester – Newcastle
  • ora 18:30 Crystal Palace – Everton

Meciul Brighton – Tottenham a fost amânat din cauza focarului de coronavirus apărut la echipa londoneză.

10-12-2021
19:14

Ce oferte are Paul Pogba

Contractul lui Paul Pogba cu Manchester United expiră la finalul acestui sezon, iar șansele ca francezul să plece de pe Old Trafford sunt destul de mari. Într-un interviu acordat recent pentru cotidianul SPORT1, agentul lui Pogba, Mino Raoila, a vorbit despre viitorul clientului său.

„Avem multe oferte pentru Pogba, inclusiv prelungirea contractului cu Manchester United. Vom vedea care este cea mai bună variantă pentru el”, a declarat Mino Raiola.

Un lucru e cert, mijlocașul nu va ajunge la Bayern Munchen. Raiola nu crede ca bavarezii îi pot plăti salariul lui Paul Pogba. Fotbalistul de 28 de ani câștiga în prezent la United 17,5 milioane de euro pe sezon.

10-12-2021
17:44

Thomas Tuchel e dezamăgit de cum joacă Chelsea

Thomas Tuchel trage un semnal de alarmă înaintea meciului dintre Chelsea și Leeds. Campioana Europei nu e deloc într-o formă grozavă. A câștigat doar un meci din ultimele patru jucate în toate competițiile și a primit câte trei goluri în precedentele două partide. Înaintea eșecului cu West Ham, scor 2-3, și a remizei cu Zenit, scor 3-3, Chelsea încasase doar 10 goluri.

„E ceva neobișnuit pentru noi și nu ar trebui să devină o obișnuită. Rezultatele nu sunt oribile sau proaste, dar în unele momente arătăm modest, iar modest înseamnă oribil atunci când joci și lucrezi pentru Chelsea.

Dacă tu conduci de patru ori în două meciuri, iar la final iei doar un punct și primește trei goluri, nu te poți preface că nu s-a întâmplat nimic. Am impresia că am început să jucăm modest atunci când conducem”, a declarat Thomas Tuchel, înaintea meciului cu Leeds.

 

10-12-2021
14:47

Anthony Martial forțează despărțirea de Manchester United

Anthony Martial (26 de ani) este nemulțumit de faptul că joacă foarte puțin la Manchester United și vrea să plece cât mai repede de pe Old Trafford, chiar în această iarnă, dacă se poate.

Francezul joacă din 2015 la United și mai are contract cu echipa lui Ralf Rangnick până în iunie 2024. Sezonul acesta a bifat doar 10 apariții în tricoul „diavolilor”, în toate competițiile, și a marcat un singur gol.

„Anthony își dorește să plece de la Man United în ianuarie. Vrea să joace, numai vrea să stea. O să discut cât de curând cu clubul”, a declarat Philippe Lamboley, agentul francezului, pentru Sky Sports.

În acest weekend, Premier League bifează meciurile din etapa a 16-a pe parcursul a 72 de ore. Există o uvertură la Londra vineri, 10 decembrie, de la ora 22:00, după care se va juca sâmbătă, 11 decembrie şi duminică, 12 decembrie restul etapei. Nu există meci luni, 13 decembrie, deoarece de marţi, 14 decembrie, se va intra în etapa a 16-a, rundă intermediară.

Programul meciurilor din etapa a 16-a din Premier League

Vineri, 10 decembrie

  • ora 22:00 Brentford – Watford

Sâmbătă, 11 decembrie

  • ora 14:30 Manchester City – Wolverhampton
  • ora 17:00 Arsenal – Southampton
  • ora 17:00 Chelsea – Leeds United
  • ora 17:00 Liverpool – Aston Villa
  • ora 19:30 Norwich – Manchester United
ADVERTISEMENT

Duminică, 12 decembrie

  • ora 16:00 Burnley – West Ham
  • ora 16:00 Leicester – Newcastle
  • ora 18:30 Crystal Palace – Everton

Meciul Brighton – Tottenham a fost amânat din cauza focarului de coronavirus apărut la echipa londoneză.

ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus la Tottenham, meciul cu Brighton a fost amânat

O situaţie specială o are clubul londonez Tottenham, unde infectările cu coronavirus au făcut ravagii. Opt jucători şi cinci membri ai staffului administrativ sunt în izolare, motiv pentru care echipa nu a putut juca meciul de acasă cu Rennes din ultima etapă a Conference League şi riscă serios eliminarea la masa verde.

Din acest motiv, echipa lui Antonio Conte nu va susţine în acest weekend partida cu Brighton, programată duminică, 12 decembrie, de la ora 16:00. Astfel Spurs va avea două meciuri mai puţin, pentru că există şi restanţa de la Burnley, când a nins abundent şi terenul a fost impracticabil. Sunt şanse mari ca şi jocul programat joi, 16 decembrie, la Leicester, în campionat, să fie amânat.

ADVERTISEMENT

Liverpool, cu mare dor de răzbunare

Liderul Manchester City deschide seria partidelor importante din zona top 4 cu un joc deloc uşor pe teren popriu, în compania unui Wolverhampton oricând periculos în deplasare, pentru că are o excelentă organizare a jocului, mai ales în apărare. City este însă într-o formă de vis, acumulând cinci victorii la rând.

Liverpool primeşte vizita lui Aston Villa şi încă mai există ecouri dureroase pentru cormorani în urma acelui incredibil eşec, scor 2-7, suferit sezonul trecut la Birmingham deci şi dorinţă de răzbunare pe măsură.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah, tentat să plece la Barcelona

Jurgen Klopp va avea la dispoziţie toţi oamenii importanţi din atac, în frunte cu egipteanul Mohamed Salah, cel despre care se spune că ar fi posibil să plece la Barcelona, deşi Liverpool este gata să îi ofere o prelungire de contract cu o mărire de salariu consistentă.

Tot sâmbătă, la ora 17:00 va juca şi Chelsea, care primeşte pe Stamford Bridge un Leeds United de-a dreptul palid faţă de evoluţiie curajoase din anul revenirii în Premier League. În mod normal Chelsea este mare favorită, dar va avea o linie mediană mult slăbită prin absenţele lui Kante, Kovacic şi, mai ales, Jorginho.

Manchester United caută trei puncte pe terenul lanternei roşii

Şi Arsenal, care a avut din nou un stop după seria de şase rezultate utile, ar putea reveni la victorie şi să se menţină astfel în zona de cupe europene, chiar de Champions League, dacă va reuşi să câştige acasă cu Southampton. Tunarii aşteaptă din nou rezolvarea celor trei puncte de la cel mai bine plătit jucător din lot, atacantul gabonez Pierre Aubameyang.

Ziua de sâmbătă se încheie cu partida celei de-a doua echipe din Manchester. United va merge la ultima clasată, Norwich, cu intenţia fermă de a se întoarce cu toate punctele, pentru a reveni în cărţi pentru un loc în primele patru. Norwich a avut o serie de patru jocuri pozitive, două victorii şi două egaluri, dar a pierdut etapa trecută fără drept de apel la Londra, cu Tottenham.

Şi Leicester este lovită de coronavirus

Duminică au mai rămas de jucat doar trei meciuri, cel al lui Spurs la Brighton fiind amânat. West Ham şi-a odihnit titularii joi, în Europa League şi a pierdut acasă cu Dinamo Zagreb, dar era deja calificată, iar acum merge la codaşa Burnley pentru a se menţine pe locul 4.

Leicester, care are cel puţin şapte jucători în carantină cu COVID, va juca acasă cu Newcastle, care a reuşit în etapa a 15-a prima victorie din acest sezon. Vulpile au suferit eşecul ratării accesului în primăvara Europa League după eşecul de la Napoli, în urma căruia Leicester va continua doar în Europa League.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leicester – Newcastle: 1,64 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: