Sport

Premier League, etapa a 19-a. Newcastle – Manchester United 1-1. De Gea și Cavani îl salvează pe Ragnick. Ronaldo, printre cei mai slabi

FANATIK vă oferă informaţii despre meciurile etapei a 19-a în Premier League, aşa numita rundă de Boxing Day, din care însă trei partide nu se vor juca din motive de COVID
Premier League etapa a 19a Newcastle  Manchester United 11 De Gea si Cavani il salveaza pe Ragnick Ronaldo printre cei mai slabi
ADVERTISEMENT
27-12-2021
19:31

Newcastle - Manchester United 1-1. De Gea și Cavani îl salvează pe Ragnick. Ronaldo, printre cei mai slabi

Newcastle – Manchester United 1-1 (Saint Maximin 7 – Cavani 71)

Newcastle – Manchester United a pus capăt rundei cu numărul 19 în Premier League. Gazdele veneau după trei înfrângeri, dar chiar și în cazul unui eșec în această seară erau peste Norwich, care a pierdut ieri, 0-5 cu Arsenal.

United, cu Cristiano Ronaldo între titulari, spera să continue seria de victorii în Premier League sub conducerea lui Ralf Rangnick. De la sosirea acestuia, trupa din Manchester s-a impus de fiecare dată cu 1-0 în meciurile de campionat. Mai întâi acasă, cu Crystal Palace, iar apoi în deplasare, la Norwich.

Newcastle a fost însă echipa mai periculoasă în prima repriză. În timp ce Ronaldo a fost inexistent, iar United a avut un singur șut pe spațiul porții. Saint Maximin a deschis scorul în minutul 7. Apoi, în minutul 38, Callum Wilson a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat, pe bună dreptate, pentru ofsaid.

Repriza secundă a debutat cu noi ocazii ale gazdelor, De Gea salvând în minutele 48 și 66 în fața lui Saint Maximin, iar în 63 în fața lui Fraser.

Dincolo, nu am notat în primele 20 de minute decât o reluare ratată din interiorul careului a lui Cavani, intrat la pauză în locul lui Greenwood. Plus o intrare tare a lui Ronaldo, care i-a adus un galben. De altfel, portughezul nu a ieșit cu nimic în evidență, fiind printre cei mai slabi jucători ai oaspeților.

Tot Cavani a ieșit la rampă, pentru Man Utd, în minutul 71. O nouă centrare de pe partea dreaptă, iar vârful uruguayan a izbutit, după un prim șut blocat, să trimită mingea în poartă și să egaleze.

În final, ambele echipe au încercat să dea lovitura. Însă tot Newcastle a fost mai periculoasă. Jacob Murphy a trimis în bară (88), iar De Gea a salvat magistral, în aceeași fază, încununând un meci mare.

Premier League Manchester United

27-12-2021
18:37

Ralf Rangnick, primele contre cu Jurgen Klopp și Pep Guardiola: "Trebuie să respecte tradiția"

Ralf Rangnick a avut un start fără eșec pe banca lui Manchester United. De la sosirea sa, echipa a înregistrat două succese cu 1-0 în Premier League și o remiză, 1-1, cu Young Boys, in UCL, englezii fiind deja cu ”sacii-n căruță”.

Și, iată, înaintea partidei cu Newcastle, ultima a rundei cu numărul 19, trece pe un alt front, cel mediatic. Luându-i în vizor, potrivit Express, pe managerii celorlalte echipe de top, Jurgen Klopp, Pep Guardiola sau Thomas Tuchel.

Aceștia au pus în mai multe rânduri sub semnul întrebării poziția Premier League, care rămâne singura ligă majoră în care se joacă de Sărbători și Anul Nou. Și s-au arătat îngrijorați de starea de oboseală a jucătorilor, ca și de factorul psihologic. Referindu-se la faptul că fotbaliștii sunt privați de posibilitatea de a sta alături de familii.

Anul acesta, din pricina noului val pandemic, care a dus și al amânarea mai multor meciuri, și-au reiterat poziția. Dar Rangnick spune tranșant că ”trebuie să respecte tradiția”.

”Am urmărit Premier League în ultimii 40 de ani. Așadar, încă de pe vremea când încă era First Division. Și știu astfel tradiția de a se juca de fotbal de Crăciun și de Boxing Day, pe 27, 30 și chiar de Anul Nou sau 2 ianuarie.

Așa că, dacă cineva vine cu ideea de a o aboli, atunci am putea la fel de bine să vorbim despre abolirea ceaiului de la ora cinci sau a Reginei sau orice altceva de acest gen.

Este parte a tradiției acestei țări. Iar eu aștept cu nerăbdare să iau parte la ea pentru prima dată în carieră”, a precizat Rangnick.

Pe de altă parte însă, același Rangnick declara că ar trebui să se renunțe la Carabao Cup (Cupa Ligii), pentru a reduce numărul de meciuri pentru echipele de top. Un semn că, așa cum aminteam, declarația sa poate să fie trecută la capitolul război psihologic.

27-12-2021
14:44

Încă trei cazuri de Covid-19 la Liverpool. Jurgen Klopp a făcut anunțul

Liverpool se confruntă cu alte trei cazuri de Covid-19 în această perioadă. Este vorba despre un tânăr jucător – a cărui identitate nu a fost dezvăluită – și doi dintre membrii staff-ului tehnic. În schimb, Virgin van Dijk, Fabinho, Curtis Jones și Thiago au ieșit din izolare și se antrenează normal cu echipa.

Un tânăr jucător și doi membri ai staff-ului au intrat în izolare. În afară de aceste cazuri, suntem bine. Băieții care au fost izolați săptămâna trecută s-au întors. Cei doi colegi din staff nu au niciun simptom, ceea ce evident că ne bucură”, a declarat Jurgen Klopp. Echipa sa  ar fi trebuit să dea piept cu Leeds în tradiționala etapă de Boxing Day, dar meciul a fost amânat.

27-12-2021
10:22

Rangnick vrea să îl lase pe Martial să plece, dar nu are unde

La începutul lunii, agentul lui Anthony Martial, Philippe Lamboley a anunțat că îi caută echipă jucătorului francez, care nu prea mai prinde minute la Manchester United.

Martial a jucat zece meciuri și a înscris un singur gol pentru „diavoli” sezonul acesta, iar managerul Ralf Rangnick a declarat că e dispus să îl lase să plece, doar că fotbalistul nu are oferte.

„Am vorbit ieri mai mult cu el și mi-a explicat că e de șapte ani la United și simte că e momentul unei schimbări, să meargă în altă parte. Îl înțeleg, dar trebuie să vedem ce e important și pentru club.

E pandemie, jucăm în trie competiții, pe care vrem să le câștigăm. I-am spus că un transfer nu trebuie să fie doar în interesul unui jucător, ci și al clubului. Din ce știu eu, nu are nicio ofertă. Iar dacă lucrurile rămân așa, Martial va continua la noi”, a declarat Rangnick, înainte de Newcastle – Man United.

27-12-2021
08:27

Harry Kane a intrat în istoria Premier League după golul cu Crystal Palace de Boxing Day

Harry Kane a deschis scorul în victoria lui Tottenham, scor 3-0, cu Crystal Palace, în minutul 32, și a intrat în istoria Premier League.

Atacantul a ajuns la nouă goluri marcate în a doua zi de Crăciun, cele mai multe din istoria campionatului englez, la egalitate cu legendarul Robbie Fowler (46 de ani), fostul vârf al lui Liverpool.

Nu este însă un sezon deloc bun pentru Kane, care n-a marcat decât de trei ori până acum în acest campionat.

27-12-2021
06:07

Încă un meci amânat în Premier League: Arsenal - Wolves

Confruntarea dintre Arsenal și Wolverhampton, care era programată marți, 28 decembrie, a fost amânată din cauza COVID-19 şi a accidentărilor.

La Wolves s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus, dar „lupii” au și mulți jucători accidentați.

Wolverhampton nu a jucat nici duminică, în etapa de Boxing Day, din cauza numărului mare de infecţii apărut la adversara Watford.

Partida Arsenal – Wolverhampton era programată, marţi, 28 decembrie, de la ora 14:30, în etapa a 20-a din Premier League. Tot din cadrul aceleiași runde a fost amânat şi meciul Leeds United – Aston Villa.

Etapa precedentă, a 19-a, cea de Boxing Day, a avut deja trei meciuri amânate din cauza COVID-19, Liverpool – Leeds United, Wolves – Watford şi Burnley – Everton.

26-12-2021
21:56

Rezultatele meciurilor de duminică

Man. City – Leicester 6-3 (De Bruyne 5, Mahrez 14-penalty, Gundogan 21, Sterling 25-penalty, 87, Laporte 69 / Maddison 55, Lookman 59, Iheanacho 65)

Norwich – Arsenal 0-5 (Saka 7, 67, Tierney 44, Lacazette 84, Smith Rowe 90+1)

Tottenham – Crystal Palace 3-0 (Kane 32, Lucas 35, Son 75)

West Ham – Southampton 2-3 (Antonio 49, Benrahma 65 / Elyounoussi 8, Ward-Prowse 60, Bednarek 70)

Aston Villa – Chelsea 1-3 (R. James 28-autogol / Jorginho 34-penalty, 90+3-penalty Lukaku 56)

Brighton – Brentford 2-0 (Trossard 35, Maupay 42)

Newcastle – Man. United (luni, ora 22:00)

26-12-2021
19:26

Brighton - Brentford 2-0 (Trossard 35, Maupay 42)

Min. 42: GOOOL Brighton! Maupay majorează scorul cu un şut din marginea careului.

Min. 35: GOOOL Brighton! Trossard îl lobează pe Fernandez şi deschide scorul.

Min 1: A început meciul Brighton – Brentford.

Au fost anunţate echipele de start pentru Brighton – Brentford (ora 22:00):

26-12-2021
16:56

Aston Villa - Chelsea 1-3 (R. James 28-autogol / Jorginho 34-penalty, 90+3-penalty Lukaku 56)

Min. 90+3: GOOOL Chelsea! Jorginho face dubla după ce execută perfect încă o lovitură de la 11 metri.

Min. 56: GOOOL Chelsea! Romelu Lukakuk înscrie cu o lovitură cu capul.

Min. 34: GOOOL Chelsea! Jorginho egalează din penalty.

Min. 28: GOOOL Aston Villa! Reece James a încercat să respingă o minge, însă şi-a înscris în proprie poartă.

Min. 1: A început meciul Aston Villa – Chelsea.

Au fost anunţate echipele de start pentru Aston Villa – Chelsea (ora 19:30):

26-12-2021
14:22

Spectacol total de Boxing Day! Goluri pe bandă rulantă în Anglia

Man. City – Leicester 6-3 (De Bruyne 5, Mahrez 14-penalty, Gundogan 21, Sterling 25-penalty, 87, Laporte 69 / Maddison 55, Lookman 59, Iheanacho 65)

Norwich – Arsenal 0-5 (Saka 7, 67, Tierney 44, Lacazette 84, Smith Rowe 90+1)

Tottenham – Crystal Palace 3-0 (Kane 32, Lucas 35, Son 75)

West Ham – Southampton 2-3 (Antonio 49, Benrahma 65 / Elyounoussi 8, Ward-Prowse 60, Bednarek 70)

26-12-2021
14:05

Patrick Vieira are Covid-19 și nu poate sta pe bancă la meciul cu Tottenham

Managerul lui Crystal Palace, Patrick Vieira, a fost diagnosticat cu Covid-19 și plasat în izolare la domiciliu, motiv pentru care nu va putea sta pe bancă în meciul cu Tottenham. Potrivit comunicatului emis cu puțin timp în urmă, locul său va fi luat de asistentul Osian Roberts.

Clubul a încercat să obțină amânarea, pe fondul numărului mare de infectări, dar Premier League a respins cererea. Trei meciuri din etapa de Boxing Day au fost, însă, reprogramate din același motiv.

Duminică, 26 decembrie, este o etapă cu totul specială în fotbalul englez, pentru că de fiecare dată când este 26 decembrie locuitorii din Regat sărbătoresc tradiţionala zi de Boxing Day, în a doua zi de Crăciun, o sărbătoare care datează din Evul Mediu, începută ca o ocazie din partea nobililor de a oferi cadouri slujitorilor lor, continuată în epoca Revoluţiei industriale cu mici atenţii de la patroni la angajaţi.

Programul meciurilor din etapa a 19-a din Premier League

Duminică, 26 decembrie, ora 17:00

Man. City – Leicester

Norwich – Arsenal

Tottenham – Crystal Palace

West Ham – Southampton

ora 19:30 Aston Villa – Chelsea

ora 22:00 Brighton – Brentford

Luni, 27 decembrie, ora 22:00

Newcastle – Man. United

Partidele Liverpool – Leeds United, Wolves – Watford şi Burnley – Everton au fost amânate din motive de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nu va fi însă o etapă completă în Premier League, pentru că pandemia de coronavirus continuă să dea serios peste cap programul competiţional din fotbalul englez la toate nivelurile. Trei meciuri din Premier League (Liverpool – Leeds United, Burnley – Everton şi Wolverhampton – Watford), şase din Championship, şase din League One şi opt din League Two au fost amânate. În total 23 de partide din primele patru divizii ale fotbalului englez.

În plus, jocul Newcastle – Manchester United se va disputa luni, 27, decembrie, pentru a putea permite oaspeţilor să introducă în lot toţi jucătorii care au fost infectaţi şi au încheiat perioada de carantină. Rămân în afara acestui meci jucători accidentaţi, precum Pogba, Cavani sau Martial.

ADVERTISEMENT

Leicester, listă lungă de indisponibilităţi

Liderul Man. City ar avea, teoretic, un meci puţin mai dificil pe teren propriu cu Leicester, cu care a mai avut probleme de-a lungul timpului, însă acum lucrurile par a fi mult simplificate, ca urmare a numeroaselor absenţe din tabăra oaspeţilor, golgeterul veteran James Vardy fiind serios sub semnul întrebării, cu o lovitură la gleznă.

Leicester a anunţat un număr de nouă sau zece jucători care nu pot evolua pe Etihad Park din Manchester fie din motive de accidentare fie pentru faptul ca abia peste trei zile se încheie perioada de carantinare după infectarea cu SARS-CoV-2. City este una dintre puţinele echipe la care aproape că nu există probleme serioase de lot.

ADVERTISEMENT

Arsenal vrea să continue seria de excepţie

Arsenal, care pur şi simplu a renăscut de mai bine de o lună, are ca obiectiv să obţină alte trei puncte în deplasarea de la Norwich, una dintre echipele aflate pe locuri de retrogradare şi care cu greu ar putea evita impactul cu eşalonul secund, chiar dacă a început să nu mai primească goluri cu atâta uşurinţă.

Pariul antrenorului Mikael Arteta de a-l ţine în afara lotului pe golgeterul gabonez Pierre Aubameyang pentru motive de indisciplină (a întârziat o zi la revenirea din Franţa, unde plecase pentru că avea mama grav bolnavă) s-a dovedit unul riscant dar câştigător, pentru că Arsenal a câştigat meci după meci, astfel că exilul starului cu maşina placată cu aur continuă pe termen nelimitat.

ADVERTISEMENT

West Ham, Manchester United şi Tottenham trag şi ele la locul 4

Arsenal a reuşit, după această serie impresionantă, să urce pe locul 4 şi să aibă un avans de patru puncte peste rivala londoneză West Ham, care joacă acasă cu Southampton, dar acest lucru a fost posibil şi pentru faptul că echipa pregătită de David Moyes are un meci mai puţin.

În această cursă a locului 4 trebuie totuşi luate în seamă alte două formaţii, nu doar West Ham. Este vorba de Manchester United, aflată la cinci lungimi, dar cu două jocuri mai puţin şi de Tottenham, la şase lungimi în urmă, dar cu nu mai puţin de trei jocuri amânate.

Chelsea l-a recuperat pe uriaşul Lukaku

Tottenham are o partidă grea acasă cu Crystal Palace, echipă care în etapa a 3-a îi spulbera pe Spurs cu 3-0, dar acea victorie a fost uşurată atunci mult de decizia federaţiei de a băga în carantină jucătorii plecaţi să joace în preliminariile CM zona sud-americană.

Chelsea l-a recuperat după COVID pe puternicul atacant Romelo Lukaku, însă rămân în dubiu cei doi jucători germani foarte importanţi, Tim Werner şi Kai Havertz, care urmau să efectueze duminică un ultim test, pentru a vedea dacă mai sunt sau nu pozitivi.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Newcastle – Manchester United: 2,55 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT