Sport

Premier League etapa a 2-a. West Ham o zdrobește pe Leicester

FANATIK.RO vă oferă toate detaliile privind meciurile etapei a 2-a din Premier League, programate în perioada 21-23 august
Premier League etapa a 2a West Ham o zdrobeste pe Leicester
ADVERTISEMENT
23-08-2021
18:24

West Ham - Leicester 4-1. Victorie categorică pentru „ciocănari”

West Ham United o învinge fără emoții pe Leicester – scor 4-1 – și urcă pe primul loc în clasament, cu șase puncte din tot atâtea posibile. Golurile „ciocănarilor” au fost marcate de Pablo Fornals (26), Said Benrahma (56), Michail Antonio (80, 84), în vreme ce fosta campioană a redus din diferență prin Yuri Tielemans (69). 

Minutul 84: Goool West Ham! Același Michail Antonio închide tabela după o pasă lobată venită din partea lui Vladimir Coufal.

Minutul 80: Goool West Ham! Servit excelent în care de Declan Rice, Michail Antonio preia elegant și îl învinge pe Schmeichel.

Minutul 69: Goool Leicester! Youri Tielemans reduce din diferență cu o execuție din afara careului.

Minutul 56: Goool West Ham! Mohamed Said Benrahma profită de o eroare în compartimentul defensiv al oaspeților și majorează avantajul.

Minutul 40: Ayoze Perez își lasă echipa în inferioritate numerică după o intrare dură asupra aceluiași Pablo Fornals.

Min. 26: Goool West Ham! Pablo Fornals preia balonul în interiorul careului și înscrie cu un șut năprasnic, fără șansă pentru veteranul Kasper Scmeichel.

  • West Ham: Fabianski – Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Benrahma, Fomals – Antonio; Antrenor: David Moyes
  • Leicester: Schmeichel – Thomas, Soyunku, Amartey, Ricardo Pereira – NDidi, Tielemans – Barnes, Madison, Perez, Vardy; Antrenor: Brendan Rodgers
23-08-2021
13:54

Tottenham pregătește o nouă mutare pe piața transferurilor! Adama Traore este dorit de Nuno Espirito Santo

Tottenham pregătește un trasnfer permanent al lui Adama Traore. Inițial se zvonea despre un împrumut al jucătorului iberic, dar Wolves nu este dispusă să-l cedeze decat definitiv, pe 40 de  milioane.  

Adama a intrat în ultimii doi ani de contract și acesta nu a acceptat încă prelungirea cu „lupii”.  

Nuno este mare fan al lui Adama, el fiind cel care l-a adus la Wolves în 2018. Antrenorul lui Tottenham este încrezător că îl va antrena pe atacantul spaniol și la formația londoneză 

23-08-2021
11:48

Liverpool nu îi dă voie lui Mohamed Salah să joace pentru naționala Egiptului!

Mohamed Salah urma să își reprezinte țara în meciurile cu Angola si Gabon, însă clubul sau, Liverpool, a decis să nu-l lase pe jucător la naționala Egiptului. 

Egiptul se află pe lista roșie în ceea ce privește călătoriile internaționale, astfel că fotbalistul ar trebui să stea 10 zile în carantină în momentul în care ar reveni în Anglia. Acesta este motivul pentru care “cormoranii” au decis să nu-i permită lui Salah să evolueze pentru țara sa, iar egiptenii au reacționat prompt.

Liverpool ne-a trimis o scrisoare în care ne-au comunicat că nu pot să îl trimită pe Mohamed Salah în Egipt pentru meciurile de calificare pentru că ar urma să stea 10 zile în carantină“, se arată într-un fragment din comunicatul emis luni de către Federația de Fotbal a Egiptului.

23-08-2021
06:54

Manchester City, ultimul asalt pentru Harry Kane!

Manchester City pregăteşte ultimul asalt pentru Harry Kane în această săptămână. “Cetăţenii” vor să îl transfere pe atacantul englez şi sunt gata să pună pe masă aproximativ 180 de milioane de euro pentru această mutare, scriu cei de la Telegraph. Rămâne de văzut dacă cele două cluburi se vor înţelege şi se va face mutarea anului în Premier League. 

22-08-2021
20:53

Arsenal, start dezastruos de sezon în Anglia

După ce a fost învinsă de Brentford, în prima etapă, Arsenal a pierdut şi derby-ul cu Chelsea. “Tunarii” nu au marcat în actualul sezon şi au primit patru goluri, astfel că echipa lui Mikel Arteta are un start dezastruos de stagiune.

Este cel mai slab start de sezon din istoria lui Arsenal, iar fanii îi cer demisia lui Mikel Arteta. Pentru stagiunea 2021-2022, “tunarii” au cheltuit 132.300.000 de lire pe transferuri, cea mai mare sumă plătită de o echipă din Premier League în această vară.

22-08-2021
17:27

Rezultatele etapei a doua din Premier League. Program complet şi clasament

În perioada 21-23 sunt programate meciurile din runda secundă.

Programul meciurilor din etapa a 2-a din Premier League

Sâmbătă, 21 august

  • Liverpool – Burnley 2-0 (Jota 18, Mane 68)
  • Crystal Palace – Brentford 0-0
  • Aston Villa – Newcastle 2-0 (Ings 45+4, El-Ghazi 62 pen.)
  • Manchester City – Norwich 5-0 (Krul 7 autogol, Grealish 22, Laporte 65, Sterling 70, Mahrez 84) (Krul 7 autogol, Grealish 22, Laporte 65, Sterling 70, Mahrez 84)
  • Leeds – Everton 2-2 (Klich 41, Raphina 73 / Calvert-Lewin 30 pen., Gray 50)
  • Brighton – Watford 2-0 (Duffy 10, Maupay 41)

Duminică, 22 august

  • Wolves – Tottenham 0-1 (Dele Alli 10 pen.)
  • Southampton – Manchester United 1-1 (Adams 30 / Greenwood 55)
  • Arsenal – Chelsea 0-2 (Lukaku 15, R. James 35)

Luni, 23 august

  • ora 22:00 West Ham – Leicester
22-08-2021
14:56

Arsenal - Chelsea 0-2 (Lukaku 15, R. James 35)

Min. 35: GOOOL Chelsea! Reece James duce scorul la 2-0 cu un şut din careu.

Min. 15: GOOOL Chelsea! Romelu Lukaku, proaspăt transferat de Chelsea, deschide scorul.

  • Arsenal: Leno – Tierney, Mari, Holding, Soares – Xhaka, Lokonga – Saka, Smith Rowe, Martinelli – Pepe. Antrenor: Mikel Arteta
  • Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – James, Jorginho, Kovacic, Alonso – Mount, Havertz – Lukaku. Antrenor: Thomas Tuchel
22-08-2021
12:18

Southampton - Manchester United 1-1; Wolves - Totenham 0-1

Harry Kane a revenit în lotul lui Tottenham, dar va fi rezervă în startul meciului cu Wolves.

Southampton – Manchester United 1-1 (Adams 30 / Greenwood 55)

Min. 55: GOOOL Manchester United! Greenwood punctează cu un şut din interior careului, după o fază lucrată de Paul Pogba.

Min. 30: GOOOL Southampton! Che Adams deschide scorul cu un şut deviat din marginea careului de 16 metri. 

  • Southampton: McCarthy – Livramento, Stephens, Salisu, Perraud – Walcott, Oriol Romeu, Ward-Prowse, Djenepo – Adams, Armstrong. Antrenor: Ralph Hasenhuttl
  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – Fred, Matic – Greenwood, Bruno Fernandes, Pogba – Martial. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer.

Wolves – Tottenham 0-1 (Dele Alli 10 pen.)

Min. 10: GOOOL Tottenham! Dele Alli transformă cu siguranţă o lovitură de pedeapsă obţinută tot de el.

  • Wolves: Jose Sa – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Marcal – Trincao, Jimenez, Traore. Antrenor: Bruno Lage
  • Totenham: Lloris – Tanganga, Sanchez, Dier, Reguillon – Skipp, Hojbjerg, Alli – Lucas, Son, Bergwijn. Antrenor: Nuno Espirito Santo
22-08-2021
11:35

Jamie Vardy a câştigat 30.000 de lire sterline la cazino

Patronul lui Leicester City a organizat o petrecere pentru sărbătorirea celor două trofee câştigate de echipa sa în ultimele lunii. Cum după finala FA Cup, restricţiile din Marea Britanie nu permiteau adunări mari de oameni, celebrarea a fost amânată până la Supercupa Angliei (Community Shield), trofeu intrat, de asemenea, în vitrina lui Leicester.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha a închiriat un cazinou din Anglia şi şi-a dus echipa acolo pentru o seară de relaxare. „Aiyawatt a împărţit jetoane de 1000 de lire tuturor jucătorilor, iar Jamie Vardy a plecat de la cazino cu un câştig de 30.000 de lire după o serie norocoasă. A fost un bonus binevenit pentru el“, a dezvăluit The Sun.

Cheltuielile patronului lui Leicester s-au ridicat la circa 200.000 de lire sterline pentru o singură seară, a precizat sursa citată. Se pare că petrecerea a fost una de bun augur, pentru că Leicester a câştigat în prima rundă de Premier League, 1-0 cu Wolves, autorul golului fiind nimeni altul decât norocosul Jamie Vardy.

Leicester închide etapa a doua cu o deplasare la West Ham, luni, de la ora 22:00.

22-08-2021
08:11

Gabriel Jesus l-a impresionat pe Guardiola: „E senzațional! Toți avem ce învăța de la el”

Chiar dacă transferul lui Harry Kane pare să fi intrat în impas, Pep Guardiola nu are motive de îngrijorare. Imediat după fluierul final al meciului câștigat categoric de Manchester City, scor 5-0, în fața lui Norwich, tehnicianul spaniol s-a întrecut în laude la adresa brazilianului Gabriel Jesus.

Unul dintre motivele pentru care am devenit antrenor, în afara trofeelor, este să lucrez cu oameni ca el! Dacă cineva merită felicitări, respect și distincții, el este. Nu l-am auzit niciodată plângându-se de ceva!

E senzațional! Toți avem ce învăța de la el. Poate juca atacant, poate juca în stânga, o poate face și în dreapta. E mereu acolo când echipa are nevoie.

Poate juca doar 10 minute, din postura de rezervă, dar o va face ca și când ar fi o finală. Este extrem de important pentru mine. Nu doar datorită prestației excepționale de astăzi, ci datorită felului său de a fi”, a declarat Guardiola.

21-08-2021
16:39

Brighton - Watford 2-0 (Duffy 10, Maupay 41)

Min. 41: GOOOL Brighton! Neil Maupay profită de o recuperare a lui Bissouma în apropierea careului advers şi dublează avansul echipei sale.

Min. 10: GOOOL Brighton! Shane Duffy deschide scorul.

Brighton: Sanchez – Webster, Duffy, Dunk – March, Mac Allister, Lallana, Bissouma, Gross – Trossard, Maupay. Antrenor: Graham Potter.

Watford: Bachmann – Cathcart, Troost-Ekong, Kabasele, Masina – Etebo – Sarr, Cleverley, Louza, Sema – Dennis. Antrenor: Xisco.

Florin Andone nu este nici rezervă la Brighton.

21-08-2021
13:56

Manchester City face scorul rundei! Brentford rămâne neînvinsă

Manchester City – Norwich 5-0 (Krul 7 autogol, Grealish 22, Laporte 65, Sterling 70, Mahrez 84)

FINAL în Manchester City – Norwich! “Cetăţenii” se impun cu 5-0, victorie fără drept de apel

Min. 84: GOOOOL Manchester City! Mahrez înscrie cu un şut din interiorul careului.

 

Min. 70: GOOOL Manchester City! Gabriel Jesus mai centrează o dată pentru gol. De data aceasta, Sterling înscrie.

Min. 65: GOOOL Manchester City! Laporte împige în plasă o minge pe care apărarea lui Norwich nu a reuşit să o respingă după un corner de pe stânga.

Min. 22: GOOOL Manchester City! Centrarea lui Gabriel Jesus de pe dreapta trece de un grup de jucători, îl loveşte pe Jack Grelish şi sare în poartă.

Min. 15: Gol anulat pentru Manchester City. Ferran Torres a înscris după o pasă pe culoar a lui Gabriel Jesus, dar arbitrul a întors faza pentru un fault făcut de Bernardo Silva în prealabil.

Min. 7: GOOOL Manchester City! Centrarea şutată a lui Gabriel Jesus ajunge în poarta lui Norwich după o fază de biliard între un fundaş central şi portarul Krul.

  • Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Gundogan, Rodri, Grealish – Silva, Gabriel Jesus, Torres. Antrenor: Pep Guardiola.
  • Norwich: Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis – Lees Melou, Gilmour, Rupp – Cantwell, Pukki, Rashica. Antrenor: Daniel Farke.

Aston Villa – Newcastle 2-0 (Ings 45+4, El-Ghazi 62 pen.)

FINAL de meci în Aston Villa – Newcastle! Gazdele se impun cu 2-0 şi obţin prima victorie a sezonului

Min. 62: GOOOL Aston Villa! El-Ghazi transformă penlaty-ul dictat după henţul lui Lascelles.

Min. 45+4: GOOOL Aston Villa! Ings punctează în prelungirile primei reprize.

  • Aston Villa: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Young – McGinn, Luiz – El-Ghazi, Buendia, Ramsey – Ings. Antrenor: Dean Smith.
  • Newcastle: Woodman – Murphy, Schar, Fernandez, Lascelles, Ritchie – Hayden, Willock, Almiron – Wilson, Saint-Maximin. Antrenor: Steve Bruce.

Crystal Palace – Brentford 0-0

FINAL de meci! Meci închis la Londra, iar nou promovata Brentford reuşeşte să obţină patru puncte după primele două etape

  • Crystal Palace: Guaita – Ward, Guehi, Andersen, Mitchell – Gallagher, Kouyate, McArthur – Zaha, Benteke, Schlupp. Antrenor: Patrick Vieira.
  • Brentford: Raya – Ajer, Jansson, Pinnock – Canos, Onyekam, Norgaard, Janelt, Henry – Mbeumo, Toney. Antrenor: Thomas Frank.

Leeds – Everton 2-2 (Klich 41, Raphina 73 / Calvert-Lewin 30 pen., Gray 50)

FINAL în Leeds – Everton. Cele două formaţii îşi împart punctele la finalul unui meci spectaculos.

Min. 73: GOOOOOOOOL Leeds! Raphina aduce egalarea cu un sfert de oră înainte de final

Min. 50: GOOOL Everton! Gray îşi readuce echipa în avantaj.

Min. 41: GOOOL Leeds! Klich restabileşte egalitatea.

Min. 30: GOOOL Everton! Calvert-Lewin transformă o lovitură de pedeapsă obţinută tot de el.

  • Leeds: Meslier – Ayling, Struijk, Cooper, Firpo – Phillips – Raphinha, Dallas, Klich, Harrison – Bamford. Antrenor: Marcelo Bielsa.
  • Everton: Pickford – Coleman, Mina, Keane, Digne – Allan, Doucoure – Iwobi, Richarlison, Gray – Calvert-Lewin. Antrenor: Rafa Benitez.
21-08-2021
11:05

Liverpool - Burnley 2-0 (Jota 18, Mane 68). Rezumat Video

Rezumatul video al partidei:

 

Min. 68: GOOOL Liverpool! Alexander-Arnold îl găşeşte pe Mane liber în centrul careului, iar atacantul înscrie din voleu.

Min. 28: Salah înscrie, dar la intervenţia VAR se vede că egipteanul era în afara jocului.

Min. 18: GOOOL Liverpool! Tsimikas centrează excelent de pe stânga, iar Jota trimite cu capul în poarta lui Burnley.

Min. 1: A început meciul!

  • Liverpool: Alisson – Alexander Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Elliot, Henderson, Keita – Salah, Jota, Mane. Rezerve: Adrian, Kelleher, J. Gomez, Robertson, Konate, Jones, Minamino, Alcantara, Firmino. Antrenor: Jurgen Klopp
  • Burnley: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Brownhill, Cork, McNeil – Wood, Barnes. Rezerve: Hennessey, Norris, Bardsley, Dodgson, Pieters, Richardson, Rodriguez, Thomas. Antrenor: Sam Dyche
21-08-2021
10:08

Arsenal, campioana la transferuri din Premier League. Câți bani au cheltuit „tunarii”

Chiar dacă nu evoluează în cupele europene, Arsenal vrea cu orice preț să aibă un sezon reușit pe cele trei fronturi (n.r. campionat, Cupă și Cupa Ligii), așa că investește masiv în perioada de mercato.

Peste 145 de milioane de euro – de departe cea mai mare sumă din Premier League – a cheltuit în total clubul în schimbul celor cinci jucători aduși până acum. Este vorba despre Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga, Ben White, Martin Odegaard și Aaron Ramsdale.

Topul „cheltuitoarelor” este completat de Manchester City (127,5 milioane de euro Manchester United (125 milioane de euro) Chelsea (115 milioane de euro) și Aston Villa (105,6 milioane de euro).

21-08-2021
08:27

Manchester City renunță la Aymeric Laporte!

Manchester City vrea să își recupereze din investiția de 117,5 milioane de euro în Jack Grealish. Pep Guardiola este dispus să renunțe la fundașul Aymeric Laporte, însă fotbalistul nu este cedat ieftin. Juventus și Real Madrid îl vor, dar “cetățenii” cer 70 de milioane de euro pentru transfer. 

În acest weekend, mai precis pe durata a trei zile, sâmbătă, 21 august – luni, 23 august, se vor desfăşura partidele din cadrul etapei a 2-a din Premier League. Etapă care este clar dominată de foarte timpuriul derby londonez Arsenal – Chelsea, deşi obiectiv vorbind la această oră forţa echipei lui Thomas Tuchel este net superioară celei pregătite de Mikael Arteta.

Programul meciurilor din etapa a 2-a din Premier League

Sâmbătă, 21 august, ora 17:00

ora 14:30 Liverpool – Burnley

Crystal Palace – Brentford

Aston Villa – Newcastle

Manchester City – Norwich

Leeds United – Everton

ora 19:30 Brighton – Watford

Duminică, 22 august, ora 16:00

Wolverhampton – Tottenham

Southampton – Man. City

ora 18:30 Arsenal – Chelsea

Luni, 23 august, ora 22:00

West Ham – Leicester

Tottenham a reuşit prima surpriză a sezonului

Au trecut abia primele 90 de minute din noul şi lungul sezon al fotbalului de top din Anglia şi deja am consemnat prima surpriză. Fără golgeterul Harry Kane, jucător care vrea morţiş să plece, Tottenham a reuşit să bată, la Londra, cu 1-0 pe Manchester City, campioana de trei ori în ultimele patru ediţii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în opiniile specialiştilor, a fost doar un banal accident pentru cetăţeni, care va trece aproape neobservat pentru că echipa lui Pep Guardiola rămâne pentru mulţi drept principala favorită şi anul acesta. Alături de ea doar vecina Manchester United şi Chelsea sunt singurele formaţii văzute a avea implicaţii în lupta la titlu.

Liverpool deschide runda cu Burnley!

În această a doua rundă uvertura are loc sâmbătă, 21 august, de la ora 14:30 pe Anfield Road, acolo unde vine un Burnley despre care se spune că va avea un sezon foarte greu în a doua parte a clasamentului. Chiar şi fără Alcantara şi Henderson cormoranii sunt favoriţi să bifeze al doilea succes după cel de la Norwich, siguranţa venind din faptul că apărarea îl are din nou dirijor pe puternicul van Dijk.

ADVERTISEMENT

Pentru că am pomenit de canarii de la Norwich, care se pricep de minune la varianta ABBA, adică un an în Premier League, apoi unul sau doi în Championship şi din nou Premier League şi tot aşa, aceştia au parte de un debut de sezon de nedorit nici duşmanilor. Pentru că după Liverpool acum merg pe Etihad Stadium, unde îi aşteaptă City, dornică să îşi refacă imaginea.

Aston Villa, duel cu Newcastle

La echipa campioană sunt şanse mari să revină vedeta echipei, belgianul Kevin de Bruyne, dar Phil Foden rămâne accidentat şi pe listă a a apărut un nume nou, provenit dintre titulari, germanul Gundogan. Importantă este însă revenirea lui De Bruyne, omul în jurul căruia se leagă jocul lui City.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă avem un prim derby mai micuţ al Londrei, între vulturii de la Crystal Palace, snopiţi etapa trecută cu 3-0 de Chelsea şi nou promovata Brentford, autoarea unei victorii de senzaţie în primul meci, tot derby londonez, 2-0 cu Arsenal. La Birmingham, cu multe absenţe de o parte şi de alta, vor fi faţă în faţă Aston Villa şi Newcastle. Aston Villa, orfană de Jack Grealish, vândut pe 117 milioane euro la City, a fost în primul meci carne de tun pentru nou venita Watford.

Leeds United – Everton e un alt meci interesant în care echipa locală trebuie să se reabiliteze după startul catastrofal, 1-5 la Manchester cu United. Cum Everton are şi ceva absenţe importante şansele echipei lui Marcelo Bielsa de a reuşi sunt destul de mari.

ADVERTISEMENT

Duminică sunt trei meciuri tari! Capul de afiş: derby-ul Arsenal – Chelsea

Duminică sunt trei meciuri toate foarte tari. Manchester United merge la Southampton cu o listă uriaşă de absenţe şi fără noua achiziţie din apărare, Raphael Varane, în urmă cu pregătirea fizică. Chiar şi fără Cavani şi Rashford United a arătat forţă ofensivă uriaşă cu Leeds şi vrea să o repete acum.

Tottenham, care şi-a trimis rezervele joi în Portugalia la meciul din play-off-ul Conference League cu Pacos de Ferreira, pierdut cu 1-0, pentru că vor în campionat să scoată un rezultat bun la Wolverhampton. Şi nu ar fi imposibil dacă vedem că nu mai puţin de şapte jucători ai lupilor, dintre care patru titulari, sunt out de la acest meci.

Capul de afiş al rundei începe duminică, 22 august, ora 18:30 pe stadionul Emirates, locaşul lui Arsenal. Va fi ful, atât cât permite protocolul sanitar, pentru marele derby cu Chelsea. Problema e că dacă la Chelsea e out Ziyach şi posibil Kante la Arsenal e mai uşor să îi amintim pe cei prezenţi. Aubameyang, Nkateh, Lacazette şi fundaşul central Gabriel sunt out. Luni, 23 august, este ultimul meci, West Ham – Leicester.

ADVERTISEMENT
Tags: