Sport

Premier League, etapa a 20-a. Manchester United, victorie clară în ultimul meci al anului. Cum arată clasamentul

FANATIK vă prezintă meciurile din cadrul etapei a 20-a din Premier League, care au loc pe parcursul zilelor de marţi, 28 decembrie - joi, 30 decembrie, o rundă din care lipsesc trei jocuri, din motive de Covid-19.
Premier League etapa a 20a Manchester United victorie clara in ultimul meci al anului Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
30-12-2021
22:10

Premier League, etapa 20: program, rezultate și clasament

Marţi, 28 decembrie

  • Crystal Palace – Norwich 3-0 (Edouard 8 pen., Mateta 38, Schlupp 42)
  • Southampton – Tottenham 1-1 (Ward-Prowse 25 /Kane 39 pen.)

Min. 39: La faza penalty-ului, Salisu a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Min. 53: Golul lui Kane este anulat după intervenția VAR pe motiv de offside.


  • Watford – West Ham 1-4 (Dennis 5 / Soucek 27, Benrahma 29, Noble 58 pen., Vlasic 90+2)
  • Leicester – Liverpool 1-0 (Lookman 59)

Miercuri, 29 decembrie

  • Chelsea – Brighton 1-1 (Lukaku 27 / Welbeck 90+1)
  • Brentford – Manchester City 0-1 (Foden 17)

Joi, 30 decembrie

  • Manchester United – Burnley 3-1 (McTominay 8, J. Sancho 27, Ronaldo 35 / Lennon 38)

Partidele Everton – Newcastle, Arsenal – Wolverhampton şi Leeds United – Aston Villa au fost amânate din motive de coronavirus.

30-12-2021
19:43

Manchester United - Burnley 3-1 (McTominay 8, J. Sancho 27, Ronaldo 35 / Lennon 38)

Min. 38: GOOOL BURNLEY! Lennon ia o acțiune pe cont propriu și reduce din handicap cu un șut plasat, din marginea careului.

Min. 35: GOOOL MANCHESTER UNITED! Șutul lui McTominay din afara careului lovește bara, mingea ajunge la Ronaldo, care înscrie din 3-4 metri în poarta goală.

Min. 27: GOOOL MANCHESTER UNITED! Jadon Sancho face o cursă pe partea stângă, pătrunde în careu și înscrie cu un șut la colțul lung.

Min. 8: GOOOL MANCHESTER UNITED! McTominay îi „fură” o minge lui Ronaldo și înscrie cu un șut plasat de la marginea careului mare.

Min. 1: A început partida.

30-12-2021
15:13

Câștigătoarea Ligii Campionilor a înregistrat un deficit financiar uriaș în 2021

Gruparea de pe Stamford Bridge, Chelsea, a câștigat anul acesta Liga Campionilor, dar acest triumf a fost plătit scump. Clubul patronat de miliardarul Roman Abramovici a înregistrat pierderi financiare considerabile în 2021.

Conform raportului financiar făcut public, Chelsea are un minus de 145,6 milioane de lire sterline. Cauza principală este scăderea veniturilor din zilele de meci, generate de izbucnirea pandemiei de coronavirus și restricțiile impuse de autorități cu privire la prezența spectatorilor la evenimentele sportive.

Doar 7,2 milioane de lire sterline a obținut gruparea londoneze din vânzările directe la meciurile disputate pe teren propriu în 2021. În sezonul anterior izbucnirii pandemiei de coronavirus, Chelsea raporta venituri de 75,6 milioane de lire sterline din vânzările directe.

30-12-2021
13:00

Ronaldo susține bursele unor studenți

Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a acceptat să susțină proiectul de acordare de burse pentru stunții de la Universitatea eCampus din Italia.

”Sunt foarte bucuros să susțin prestigioasa Universitate eCampus să poată oferi burse unor tineri care altfel nu ar fi putut studia. Le doresc tuturor studenților de la Universitatea eCampus succes în anul care urmează și pentru construirea unui viitor de succes”, este mesajul postat de starul portughez pe rețelele de socializare.

30-12-2021
09:01

Ronaldo, criticat pentru atitudinea de pe teren

Fostul atacant al echipei Aston Villa, Gabby Agbonlahor, consideră că atitudinea lui Cristiano Ronaldo pe teren este nocivă pentru Manchester United, deoarece portughezul îi inhibă pe tinerii fotbaliști.

”Mi se pare că Ronaldo este interesat doar de golurile lui. Performanța lui cu Newcastle este cea a cuiva care și-a băgat nasul în tot jocul. De fiecare dată ridica brațele pentru că nu avea nicio ocazie. Și apoi la sfârșitul meciului a părăsit terenul cu fața întunecată și cred că la fel a fost și în vestiar.

Comportamentul lui nu este corect. Dacă aș fi Rashford, Greenwood sau Sancho, mi-ar fi teamă să trag la poartă. De fiecare dată când ei încearcă, el ridică brațele de parcă ar spune ‘de ce nu mi-ai pasat?’. Nu este tocmai atmosfera ideală pentru performanță.

Armonia din vestiar nu este cea potrivită, forma lui Rashford și Greenwood s-a prăbușit de când a sosit Ronaldo. Ei nu se pot exprima, parcă se gândesc constant ‘trebuie să-i pasez lui Ronaldo, trebuie să îi creez oportunități’.

Înainte să sosească Ronaldo, Greenwood își ataca adversarii unu la unu și șuta la poartă, acum nu mai face asta și la finalul primei reprize este epuizat. Dacă aș fi Rashford, Greenwood sau Sancho, m-aș întreba: ‘de ce l-au adus aici?’”, a declarat Agbonlahor.

30-12-2021
07:15

Tuchel, virulent la adresa șefilor Premier League

Managerul echipei Chelsea, Thomas Tuchel, unul dintre cei care au cerut ca Premier League să se întrerupă pentru o perioadă din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19, a lansat un atac virulent după remiza din meciul cu Brighton.

”Eram sigur că urma să avem un joc dificil. Avem prea mulți jucători cărora nu știm ce le putem cere. Avem jucători cu probleme din cauza infectărilor cu Covid. Pur și simplu nu știu ce sunt capabili să facă jucătorii mei.

E prea mult, motiv pentru care pot să înțeleg când joci împotriva unei echipe ca Brighton care nu are nimic de pierdut și care joacă cu încredere, că trebuie să treci prin momente dificile.

Cursa pentru titlu? Cum poti revendica titlul? Avem șapte cazuri de Covid. Avem cinci sau șase jucători absenți pentru șase săptămâni sau mai mult. Cum ar trebui să luptăm într-o cursă pentru titlu?

Toți ceilalți care au o echipă completă, cu toți jucătorii în pregătire, au mijloacele de a se descurca în acest campionat. Am fi proști să credem că putem face asta cu Covid și cu accidentări. Doar jucăm, atât! Oricine ar fi prost să creadă că se poate bate fără 23 de jucători în formă”, a declarat Tuchel.

30-12-2021
06:15

Salah, convocat la naționala Egiptului pentru CAN

A devenit oficial faptul că Liverpool îl va pierde pentru o lună de zile pe atacantul Mohamed Salah, care va merge cu naționala Egiptului la Cupa Africii pe Națiuni în perioada 9 ianuarie – 6 februarie.

Salah face parte din lotul de 25 de jucători convocați de selecționerul Carlos Queiroz pentru turneul final din Camerun. Data oficială la care jucătorii trebuiau puşi la dispoziţia naţionalelor participante la CAN a fost iniţial 27 decembrie, însă CAF a amânat-o pentru 3 ianuarie.

Una din favoritele CAN alături de Camerun, gazda competiţiei, Egiptul face parte din Grupa D, unde va întâlni Nigeria pe 11 ianuarie şi Guineea-Bissau pe 15 la Garoua, apoi Sudanul pe 19 la Yaounde. Egiptul este echipa care a câştigat de cele mai multe ori CAN, având şapte succese, ultimul în 2010.

29-12-2021
18:53

Chelsea ratează victoria în prelungirile meciului cu Brighton

Chelsea a făcut un nou pas greșit în lupta la titlu, înregistrând doar un egal pe teren propriu cu Brighton, de care a fost egalată în prelungirile partidei.

Manchester City s-a impus la limită în deplasarea de la Brentford și s-a distanțat în clasament la 8 puncte față de Chelsea și la 9 față de Liverpool.

Chelsea – Brighton 1-1 (Lukaku 27 / Welbeck 90+1)

Min. 90+1: GOOOL BRIGHTON! Oaspeții egalează prin Welbeck, care înscrie cu capul din 10 metri, deși era flancat de doi fundași ai lui Chelsea.

Min. 27: GOOOL CHELSEA! Lukaku marchează cu capul din 6 metri după un corner, reușita fiind validată în ciuda faptului că belgianul comisese fault în atac asupra lui Maupay.

Min. 15: Învălmășeală în careul oaspeților după un corner al lui Chelsea, mingea ajunge la Azpilicueta, care din 7-8 metri trimite în bară.

Brentford – Manchester City 0-1 (Foden 17)

Min. 86: Golul marcat cu capul de Laporte din mijlocul careului mare este anulat după intervenția VAR pe motiv de offside.

Min. 66: Șutul lui De Bruyne din afara careului lovește bara.

Min. 17: GOOOL MANCHESTER CITY! Foden reușește să deschidă scorul după o pasă a lui De Bruyne.

29-12-2021
15:19

Antonio Conte insistă pentru transferul lui Clement Lenglet

Tottenham va face în perioada următoare o ofertă pentru fundașul Clement Lenglet de la Barcelona, iar transferul s-ar putea face în ianuarie, anunță jurnaliștii spanioli de la Sport.

Conform sursei citate, londonezii îl monitorizează de mai multă vreme pe Lengalet, care are avantajul de a fi fundaș central de picior stâng, ceea ce îi lipsește lui Antonio Conte, la Tottenham.

Internaționalul francez evoluează la Barcelona din 2018. Dacă în primele trei sezoane a fost om de bază în defensiva catalană, în actualul campionat a bifat doar 9 apariții.

29-12-2021
13:22

Arteta ratează derby-ul cu Manchester City din cauza coronavirusului

Clubul Arsenal Londra a anunţat că tehnicianul Mikel Arteta a fost testat pozitiv cu coronavirus și a intrat în autoizolare.

Antrenorul spaniol a mai fost infectat cu coronavirus în martie 2020. Arteta va rata meciul pe care Arsenal Londra îl va disputa la 1 ianuarie cu Manchester City, în etapa a 21-a din Premier League.

29-12-2021
11:25

John Terry, consultant la academia lui Chelsea

La distanță de aproape patru ani de la plecarea sa de pe Stamford Bridge, John Terry revine la Chelsea, de această dată într-o funcție managerială.

Gruparea londoneză a anunțat pe site-ul oficial că fostul fundaș în vârstă de 41 de ani va fi începând din 2022 consultant cu jumătate de normă la academia clubului, urmând să le împărtășească tinerilor fotbaliști din experiența sa. În plus, Terry va sprijini dialogul cu părinții.

John Terry a ajuns la Chelsea la vârsta de 14 ani și a jucat 717 meciuri pentru echipa de seniori, dintre care în peste 500 a purtat banderola de căpitan. El a câștigat 17 trofee, inclusiv cinci titluri în Premier League și Champions League.

Legendarul fundaș a plecat de pe Stamford Bridge în vara lui 2017 și a jucat un sezon pentru Aston Villa, înainte de a deveni secundul lui Dean Smith la gruparea din Birmingham, funcție pe care a părăsit-o înaintea începerii actualului sezon.

29-12-2021
08:30

Coutinho ar vrea să joace pentru Arsenal

Mijlocașul brazilian Philippe Coutinho, care nu intră în planurile de viitor ale lui Xavi la Barcelona, are pe masă mai multe oferte, majoritatea din Premier League, iar preferința sa ar fi să joace pentru Arsenal.

Conform cotidianului catalan Sport, Coutinho ar prefera să meargă sub formă de împrumut la Arsenal, decât să se transfere definitiv la Newcastle United, formație care se zbate în subsolul clasamentului.

Pentru a ajunge pe Emirates sub comanda lui Mikel Arteta, brazilianul va trebui să-și coboare foarte mult pretențiile salariale. În acest moment, Coutinho primește la Barcelona o remunerație în jurul a 12,5 milioane de euro pe an.

28-12-2021
21:57

Premier League, etapa 20: program, rezultate și clasament

Marţi, 28 decembrie

  • Crystal Palace – Norwich 3-0 (Edouard 8 pen., Mateta 38, Schlupp 42)
  • Southampton – Tottenham 1-1 (Ward-Prowse 25 /Kane 39 pen.)

Min. 39: La faza penalty-ului, Salisu a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Min. 53: Golul lui Kane este anulat după intervenția VAR pe motiv de offside.


  • Watford – West Ham 1-4 (Dennis 5 / Soucek 27, Benrahma 29, Noble 58 pen., Vlasic 90+2)
  • Leicester – Liverpool 1-0 (Lookman 59)

Miercuri, 29 decembrie

  • ora 21:30 Chelsea – Brighton
  • ora 22:15 Brentford – Manchester City

Joi, 30 decembrie

  • ora 22:15 Manchester United – Burnley

Partidele Everton – Newcastle, Arsenal – Wolverhampton şi Leeds United – Aston Villa au fost amânate din motive de coronavirus.

28-12-2021
20:58

Everton - Newcastle a fost amânat din cauza pandemiei de COVID

Pandemia de COVID provoacă mari probleme în continuare în Anglia și nu numai. Iar Premier League este foarte afectată de această situație.

După Arsenal – Wolverhampton şi Leeds United – Aston Villa, a venit rândul și meciului Everton – Newcastle să fie amânat din cauza unor cazuri de COVID depistate la echipa oaspete.

28-12-2021
19:10

Leicester - Liverpool 1-0 (Lookman 59)

Min. 59: GOOOL LEICESTER! Contrar cursului jocului, gazdele deschid scorul. Lookman pătrunde în careu pe stânga și înscrie din 10 metri, cu un șut la colțul scurt.

Min. 56: Bine lansat de Jota, Mane scapă singur cu portarul, dar din 7-8 metri șutează peste poartă.

Min. 32: Schmeichel intervine din nou providențial la șutul lui Salah din colțul careului mic.

Min. 22: Oxlade-Chamberlaine trimite o minge în careu, Henderson deviază ușor, dar Schmeichel respinge în ultimă instanță, de pe linia porții.

Min. 15: Penalty pentru Liverpool, acordat pentru un fault în careu comis asupra lui Salah. Execută tot egipteanul, Schmeichel respinge, mingea revine la Salah, care din 5 metri, cu poarta goală în față, trimite cu capul în transversală.

Min. 1: A început partida.

28-12-2021
13:30

Lucas Digne, de la Everton, asaltat de oferte

Internaționalul francez Lucas Digne nu traversează cea mai bună perioadă la Everton, dar nici nu duce lipsă de oferte. Fundașul stânga ar putea schimba echipa în fereastra de transferuri din luna ianuarie.

Chelsea, Inter Milano și Napoli sunt interesate de serviciile fotbalistului de 28 de ani. Achiziționat de la Barcelona, în 2018, Digne a fost titular incontestabil în primele trei sezoane la Everton.

Între timp, managerul Rafael Benitz a decis să meargă pe mâna ucraineanului Vitaliy Mykolenko achiziționat de la Dinamo Kiev pentru 23 de milioane de euro.  

28-12-2021
11:24

Rodgers se revoltă față de programul făcut de Premier League

Tehnicianul echipei Leicester City, Brendan Rodgers, s-a plâns de programarea partidelor din Premier League, el precizând că este ridicol că formaţia sa a avut duminică meci cu Manchester City şi marți trebuie să evolueze cu Liverpool.

”Este un calendar ridicol. Ştim cu toţii că jucătorii nu sunt total refăcuţi nici după 72 de ore de la un meci, aşa că este ridicol ca noi să jucăm marţi cu Liverpool. Totuşi, trebuie să jucăm.

Perioada de pauză este clar un mare avantaj. Este o provocare imensă pentru noi, dar suntem pregătiţi. Vom lupta şi vom munci în continuare”, a declarat Rodgers, conform Daily Mail.

Chiar dacă echipa sa este avantajată de acest program pentru că a avut în weekend meciul amânat cu Leeds, managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, nu consideră normal ce li se întâmplă adversarilor de la Leicester.

”Situația nu ar trebui să fie așa. Știu că atât de mulți oameni cred că este tradiție și noi vrem să jucăm de Boxing Day, asta n-ar fi fost deloc o problemă. Dar să joci pe 26 și 28 pur și simplu nu este corect.

Spun asta doar pentru că este adevărat și cred că putem găsi soluții. Nu este atât de greu să joci fotbal într-un mod puțin diferit. Pe 26 și 29, unde este problema? Ar ajuta jucătorii, chiar și fără Covid, iar problema este că acum unele echipe au mari probleme din cauza acestui virus.

Ai nevoie de noroc în aceste momente și nu ar trebui să ai nevoie de noroc. Nu încetăm să discutăm despre asta, pentru că dacă nu discutăm, rămâne doar așa. Poate oricum rămâne așa, dar jucătorii au nevoie de ajutor, iar ajutorul trebuie să vină din alte zone”, a spus Kțopp.

Regatul Unit al Marii Britanii este una dintre zonele cele mai afectate din Europa de valul cinci al pandemiei de coronavirus, în special de noua tulpină, Omicron, iar numărul jucătorilor din primele patru divizii testaţi zilnic pozitiv depăşeşte constant cifra de o sută. Cu toate acestea caruselul fotbalului din Insulă, implicit cel din Premier League, nu a fost oprit aici şi continuă cu aceeaşi programare permanent nebunească pe final şi început de an, cu runde care se succed una după alta, aproape fără pauză.

Programul meciurilor din etapa a 20-a din Premier League

Marţi, 28 decembrie, ora 17:00

Crystal Palace – Norwich

Southampton – Tottenham

Watford – West Ham

ora 22:00 Leicester – Liverpool

Miercuri, 29 decembrie

ora 21:30 Chelsea – Brighton

ora 22:15 Brentford – Man. City

Joi, 30 decembrie

ora 21:30 Everton – Newcastle

ora 22:15 Man. United – Burnley

Partidele Arsenal – Wolverhampton şi Leeds United – Aston Villa au fost amânate din motive de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De când tulpina Omicron şi-a găsit drum liber în Regat nu a existat nici o etapă din care să nu avem cel puţin două partide amânate. Nefericita tradiţie se menţine şi acum, Covid-ul anulând meciurile Arsenal – Wolverhampton, într-un moment în care ”tunarii” mergeau excelent, consolidând locul 4, şi Leeds United – Aston Villa, infectaţii fiind de la londonezi şi de la Leeds.

De altfel virusul a trimis în izolare inclusiv antrenori din Premier League în această situaţie fiind fostul tehnician al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, Steven Gerrard, în prezent pe banca lui Aston Villa. Cluburile au protestat şi au cerut întreruperea campionatului cel puţin până pe 15 ianuarie, însă forurile conducătoare ale fotbalului englez au spus nu.

ADVERTISEMENT

Liderul vine la Londra pentru un meci cu o nou promovată

Manchester City a oferit suporterilor un adevărat thrillerîn etapa anterioară pe teren propriu. A demolat pe Leicester, ajungând la scorul de 4-0, după care a urmat o cădere inexplicabilă şi oaspeţii au punctat de trei ori la rând. Când se părea că partida va lua o turnură dramatică pentru ”cetăţeni”, aceştia s-au trezit ca din pumni şi au stabilit scorul final la un set de tenis: 6-3.

Acum liderul merge la Londra pentru o partidă inedită, pentru că va juca pe terenul nou promovatei Brentford, care a revenit în primul eşalon după foarte multe decenii de absenţă. E evident un meci disproporţionat valoric, pe care City trebuie să îl câştige la pas şi în care se pot marca lejer minim trei-patru goluri.

ADVERTISEMENT

Leicester rămâne cu foarte multe absenţe

Liverpool, ocupanta locului secund, nu a putut juca etapa trecută meciul programat acasă cu Leeds United, ca urmare a focarului de Covid de la echipa lui Marcelo Bielsa. Acum ”cormoranii” se pregătesc să joace pe un teren altminteri dificil, unde oaspeţii scot greu puncte, la Leicester, dar s-ar putea ca acum lucrurile să stea puţin diferit, în sensul în care misiunea oamenilor lui Jurgen Klopp să fie uşurată.

Aceasta pentru că ”vulpile” au avut foarte mulţi jucători indisponibili în deplasarea de la Manchester, cu City, iar această situaţie nu s-a îmbunătăţit de fel pentru partida cu Liverpool. Cu numeroase absenţe din rândul jucătorilor importanţi, în special a celor din atac, unde prezenţa golgheterului Vardy e pusă serios sub semnul întrebării, Leicester pare foarte vulnerabilă.

ADVERTISEMENT

Chelsea şi-a recuperat bolnavii

Ocupanta locului 3, Chelsea, are meci pe teren propriu cu Brighton, o partidă accesibilă oamenilor lui Thomas Tuchel, care a primit veştile cele mai bune din partea staff-ului medical privind situaţia jucătorilor infectaţi din lot. După ce Romelu Lukaku a revenit runda trecută la Birmingham şi a contribuit la victoria pe terenul lui Aston Villa cu un gol, acum şi germanii Timo Werner şi Kai Havertz sunt apţi de joc.

Chelsea a egalat-o la puncte pe Liverpool în condiţiile în care echipa lui Jurgen Klopp a avut meciul amânat şi obiectivul fundamental rămâne clasarea pe un loc între primele patru, ceea ce judecând după cum se prezintă clasamentul este un obiectiv cât se poate de plauzibil.

Tottenham vrea o nouă victorie

O altă echipă londoneză cu ambiţii mari este Tottenham, pe a cărei bancă a ajuns un învingător, italianul Antonio Conte. Momentan Spurs au doar 29 de puncte, şase mai puţin ca ocupanta locului 4, Arsenal, care nu joacă acum, dar foarte important este că Tottenham a fost una dintre echipele foarte afectate de Covid, cu nu mai puţin de trei meciuri amânate! Acum joacă la Southampton, care vine după o mare victorie la Londra, pe terenul lui West Ham.

”Ciocănarii” au început să obosească, au coborât de pe locul 4 şi se tot îndepărtează de el, acum urmând a juca la Watford. Tot departe se află şi Man. United, care abia a scos un egal la codaşa Newcastle şi acum primeşte vizita altei echipe de pe locuri retrogradabile, Burnley.

ADVERTISEMENT