Premier League

Live Blog Premier League etapa a 21-a. Brighton produce surpriza rundei şi o învinge pe Tottenham

31.01.2021 | 22:56
Live Blog Premier League etapa a 21a Brighton produce surpriza rundei si o invinge pe Tottenham
ADVERTISEMENT

Derby-ul etapei a 21-a, Arsenal – Manchester United, i-a lăsat pe microbişti cu un gust amar. Cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 0-0, şi “diavolii” pierd teren în lupta pentru trofeu. Duminică, Brighton a produs surpriza weekend-ului şi a învins-o pe Tottenham.

Programul etapei a 21-a din Premier League

Duminică, 31 ianuarie

Chelsea – Burnley 2-0 (Azpilicueta 41, Alonso 84)


Leicester – Leeds 1-3 (Barnes 13 / Dalls 15, Bamford 71, Harrison 85)


West Ham – Liverpool 1-3 (Dawson 87 / Salah 57, 68, Wijnaldum 84)


Brighton – Tottenham 1-0 (Trossard 17)


Sâmbătă, 30 ianuarie

Everton – Newcastle 0-2 (Wilson 73, 90+3)



Crystal Palace – Wolverhampton 1-0 (Eze 60)



West Bromwich – Fulham 2-2 (Bartley 48, Pereira 66 / Reid 11, Cavaleiro 77)



Man. City – Sheffield United 1-0 (Gabriel Jesus 9)


Arsenal – Man. United 0-0


Southampton – Aston Villa 0-1 (Barkley 41)


 

Gol anulat după cel mai mic ofsaid din istorie

UPDATE, 31 ianuarie, ora 12:11 / Aston Villa a învins-o pe Southampton, scor 1-0, în etapa a 21-a, însă meciul s-ar fi putut termina la egalitate. În minutul 90+3, Danny Ings a înscris pentru echipa gazdă, însă reuşita a fost anulată, cu ajutorul sistemului VAR, pentru ofsaid. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

De fapt, mâneca tricoului lui Danny Ings se afla în ofsaid, ceea ce poate fi considerat cel mai mic ofsaid din lume. Reuşita a fost anulată, însă discuţiile au fost aprinse după această decizie, iar analiştii englezii susţin că regula ar trebui să fie schimbată pentru a preveni situaţii de acest fel.

Câţi bani a primit Frank Lampard pentru demiterea de la Chelsea

UPDATE, 31 ianuarie, ora 10:21 / Frank Lampard a fost demis de Chelsea la începutul săptămânii, iar acum s-a aflat câţi bani a primit antrenorul englez. Conform presei din Anglia, Roman Abramovic i-a plătit 2.000.000 de euro, o sumă mult mai mică faţă de compensaţiile primite de alţi antrenori care au fost daţi afară de formaţia londoneză.

ADVERTISEMENT

Liverpool vrea să transfere de la Real Madrid

UPDATE, 30 ianuarie, ora 13:36 / Probelemele cu accidentările din defensivă i-au dat mari bătăi de cap lui Jurgen Klopp. Pe finalul perioadei de transferuri, Liverpool vrea să-l aducă pe Eder Militao de la Real Madrid. Mutarea are şanse mari să se realizeze, din moment ce fundaşul de 23 de ani nu intră în planurile lui Zinedine Zidane. Data limită pentru efectuarea mutării este 1 februarie, când perioada de mercato a iernii se încheie în marile campionate din Europa.

Trabzonspor îl transferă pe Danny Rose de la Tottenham

UPDATE, 30 ianuarie, ora 11:48 / Daily Mail a anunţat că Trabzonspor a ajuns la un acord cu Tottenham pentru transferul lui Danny Rose. Fundaşul de 30 de ani nu mai intră în calculele lui Jose Mourinho şi a primit un contract pe trei ani şi jumătate ca să vină în Turcia.

ADVERTISEMENT

Harry Kane ar putea reveni mai repede pe teren

UPDATE, 30 ianuarie, ora 10:18 / Harry Kane s-a accidentat în Tottenham – Liverpool 1-3, iar londonezii se aşteptau ca atacantul englez să stea pe tuşă o perioadă mai lungă. Conform presei din Anglia, fotbalistul de 27 de ani ar urma să revină pe teren în două săptămâni, astfel că sunt şanse mari să joace în meciul cu Manchester City, programat pe 13 februarie.


Sheffield United revine la Manchester, după ce a răpus diavolii roşii, în etapa a 21-a din Premier League

Aşadar, două meciuri la rând ultima clasată va fi barometrul celor două puteri din Manchester, dar pare parcă mult prea utopic să credem că din nou va ieşi neînvină şi va lua cel puţin un punct. Sheffield United a jucat foarte curajos, neaşteptat de ofensiv pe Old Trafford şi probabil că prin această atitudine a reuşit să surprindă.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru fostul lider urmează o partidă de mare tradiţie, dar dificilă, chiar dacă adversarul nu mai este ce a fost în anii anteriori. Manchester United merge la Londra pentru jocul cu Arsenal, echipă de la care va lipsi principalul om de gol, gabonezul Pierre Aubameyang, accidentat.

Liverpool, al doilea joc consecutiv la Londra

Va arbitra unul dintre ecusoanele FIFA ale Angliei, Michael Oliver iar în afara lui Aubameyang nu va putea evolua la tunari nici mijlocaşul spaniol Dani Ceballos. United nu anunţă nici o absenţă de marcă, putând trimite pe teren tot ce are mai bun, în frunte cu Pogba, Bruno Fernandes, Rashford sau Martial.

Liverpool continuă seria partidelor grele, după ce a întâlnit pe Tottenham joi seară, în ultimul meci al etapei a 20-a, rămânând în capitala Angliei pentru că duminică, 31 ianuarie, va avea ca adversar pe West Ham United, ciocănarii făcând un sezon destul de bun.

Chelsea caută prima victorie cu Thomas Tuchel

Tottenham, echipa lui Jose Mourinho, va face deplasarea la Brighton, sperând să îi împuşte pe pescăruşi cu gloanţele lui Harry Kane şi Son şi a se menţine astfel în plasa locurilor de Champions League. Declaraţiile pline de emfază ale antrenorului portughez de acum două-trei luni referitor la faptul că a venit momentul ca Spurs să ia titlul au dispărut complet şi The Special One recunoaşte că ar fi mulţumit ca echipa să intre în primele patru.

Chelsea nu a pornit deloc impresionant era Thomas Tuchel. Nu atât scorul de 0-0 înregistrat acasă cu Wolverhampton a deranjat ci faptul că echipa a avut o dominare teritorială sterilă, pasând la infinit de-a lungul şi de-a latul terenului, foarte rar ameninţând real buturile lui Rui Patricio. Acum la Londra vine o echipă mai mică, Burnley, dar după episodul Man. United – Sheffield United, nici un meci nu mai este câştigat dinainte cu numele.

ADVERTISEMENT