Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 26-a. Everton, victorie cu Southampton. Cum arată clasamentul

01.03.2021 | 23:16
Live Blog Premier League etapa a 26a Everton victorie cu Southampton Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT

Etapa a 26-a din Premier League s-a încheiat cu victoria lui Everton în faţa lui Southampton. Marele derby al rundei, Chelsea – Manchester United, a adus dezamăgire în rândul microbiştilor, după o remiză albă. City continuă forma uluitoare şi pare că nimeni nu o mai poate împiedica pentru câştigarea unui nou titlu.

Programul etapei a 26-a din Premier League

Luni, 1 martie

Everton – Southampton 1-0 (Richarlison 9)


Sâmbătă, 27 februarie

  • Newcastle – Wolverhampton 1-1 (Lascelles 52 / Neves 73)
  • West Bromwich – Brighton 1-0 (Bartley 11)
  • Leeds – Aston Villa 0-1 (El Ghazi 5)
  • Manchester City – West Ham 2-1 (Dias 31, Stones 68 / Antonio 43)
ADVERTISEMENT

Duminică, 28 februarie

  • Sheffield United – Liverpool 0-2 (Jones 49, Bryan 64)
  • Chelsea – Manchester United 0-0
  • Tottenham – Burnley 4-0 (Bale 2, 55, Kane 15, Moura 31)
  • Leicester – Arsenal 1-3 (Tielemans 7 / D. Luiz 40, Lacazette 45+1 pen., Pepe 53)
  • Crystal Palace – Fulham 0-0

 

Pep Guardiola crede că Bayern Munchen e cea mai bună echipă din lume

UPDATE, 1 martie, ora 20:50 / Pep Guardiola crede că Bayern Munchen este cea mai bună echipă din lume, deși Manchester City este neînvinsă de 27 de meciuri și le-a câștigat pe ultimele 20! Mai mult decât atât, catalanul este de părere că cea mai bună echipă din Anglia este Liverpool. „Cea mai bună echipă din Europa și din lume este Bayern Munchen. Asta pentru că au câștigat totul. Ei sunt cei mai buni. În Anglia, campionii sunt Liverpool, deci ei sunt cei mai buni. Trebuie să câștigi coroana ca să fii tu cel mai bun. În martie, nimeni nu e campion. Trebuie să facem lucrurile foarte bine și să încercăm să câștigăm. Nu pot nega că ultimele luni au fost excepționale în materie de rezultate”, a spus Guardiola, citat de The Sun.

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu și-l permite pe Mohamed Salah

UPDATE, 1 martie, ora 17:55 / Egipteanul lui Liverpool, Mohamed Salah, este dorit de Real Madrid. Ramon Calderon, fostul președinte al „galacticilor”, a anunțat că echipa din capitala Spaniei nu și-l permite pe atacantul lui Jurgen Klopp. „Este un jucător foarte bun și un marcator. A ajutat-o foarte mult pe Liverpool, a dat totul pentru acest club, dar mă îndoiesc că îl vor lăsa să plece. Real Madrid clar îl dorește, dar Liverpool are pretenții de sume pe care Real nu le deține acum”, a declarat Calderon conform Goal.


Mikel Arteta nu va ajunge la FC Barcelona

UPDATE, 1 martie, ora 16:20 / Deși presa din Spania a anunțat că odată cu revenirea lui Joan Laporta în rolul de președinte al clubului FC Barcelona, scaunul de manager va fi ocupat de Mikel Arteta, site-ul Goal anunță că nu se poate pune problema despre o astfel de mutare. Conform sursei citate, spaniolul de la Arsenal nu se află pe lista lui Laporta. Managerul „tunarilor” nu a fost contactat de nimeni din tabăra catalanilor și nu este luat în calcul pentru a-l înlocui pe Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Semnificația celebrărilor lui Gareth Bale: „Conexiune galeză”

UPDATE, 1 martie, ora 15:20 / Gareth Bale a început să dea semne că revine la forma care l-a consacrat și a marcat în ultimele două partide ale lui Tottenham. După reușitele din meciurile cu Wolfsberger și Burnley, el a sărbătorit făcând niște gesturi cu mâinile. Mai întâi, după reușita din meciul cu austriecii, a arătat litera M, iar după golurile cu Burnley a întors gestul și a creat din degete litera W. Spaniolii de la AS au aflat că semnificația este una ce ține de iubirea lui Bale față de țara sa natală. „M” vine de la „Match”, iar „W” de la „Welsh”. Astfel, Bale își subliniază „Welsh Match”-ul (n.r. trad. Conexiunea cu Țara Galilor) după fiecare reușită.


Sergio Reguilon a stârnit o discuție controversată în studioul Sky Sports: „De ce l-a lăsat Real Madrid să plece?”

UPDATE, 1 martie, ora 12:58 / Sergio Reguilon (24 de ani) a încins spiritele în studioul Sky Sports. Integralist în victoria lui Tottenham, scor 4-0, cu Burnley, fotbalistul transferat de la Real Madrid pentru 30 de milioane de euro a fost lăudat de analistul Jame Redknapp.

ADVERTISEMENT

„Nu am încredere în cei doi fundași dreapta, Aurier și Doherty. În schimb, Reguilon este un fundaș stânga la fel de bun ca oricare altul din Anglia. Cred că este un jucător de clasă”, a afirmat Jamie Redknapp.

Imediat, fostul jucător al lui Liverpool a fost contrazis de Roy Keane: „De ce l-a lăsat Real Madrid să plece, atunci?”. „Nu contează. Pentru că Real Madrid l-a lăsat să plece, înseamnă că nu este un jucător bun?”, a fost replica lui Redknapp.

Jimmy Floyd Hasselbaink a intervenit și el în discuție: „Reguilon este un jucător foarte bun, pe care cred că marile cluburi l-ar lua imediat. Real Madrid l-a lăsat să plece pentru că aveau nevoie de bani”, a susținut fostul atacant al lui Chelsea.


Record impresionant pentru Thomas Tuchel

UPDATE, 1 martie, ora 10:05 / Remiza lui Chelsea, scor 0-0, cu Manchester United, reprezintă un motiv de mândrie pentru Thomas Tuchel. În urma acestui rezultat, managerul albaștrilor a devenit al doilea antrenor din istoria Premier League, care reușește să nu primească gol pe teren propriu timp de patru meciuri la rând.


Cei patru jucători la care Jurgen Klopp va renunța în vară

UPDATE, 28 februarie, ora 23:55 / Jurgen Klopp a decis să facă loc unor noi jucători la Liverpool. Iar pentru a putea aduce fotbaliști noi, neamțul trebuie să facă rost de bani. The Athletic anunță că Harry Wilson, Loris Karius, Marko Grujic și Ben Woodburn vor fi cedați definitiv. Ei sunt, în acest moment, împrumutați la Cardiff, Union Berlin, Porto și Blackpool. De pe urma celor patru jucători, Klopp speră să obțină 50 de milioane de euro, care vor fi folosiți pentru aducerea unor noi jucători.


Harvey Barnes va fi operat. Brendan Rodgers a dezvăluit veștile proaste

UPDATE, 28 februarie, ora 18:25 / Harvey Barnes s-a lovit în meciul cu Arsenal și a fost înlocuit de Brendan Rodgers. Mijlocașul englez va lipsi mai mult de o lună de pe gazon. „Nu sunt vești bune din partea lui Harvey. Va avea nevoie de operație și cred că va lipsi cel puțin șase săptămâni. El a făcut un sezon fabulos și sper că va mai prinde câteva meciuri din cele rămase, dar accidentarea e foarte urâtă și reprezintă o problemă uriașă pentru noi”, a declarat Rodgers după meci. Barnes va rata și meciurile naționalei Angliei cu San Marino, Albania și Polonia, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.


Manchester United încearcă prelungirea contractului cu Paul Pogba

UPDATE, 28 februarie, ora 12:54 / Deși s-a vorbit în dese rânduri că Paul Pogba vrea să plece de la Manchester United, se pare că în cele din urmă francezul va rămâne pe Old Trafford.

ESPN a anunțat că cele două părți sunt foarte aproape de a ajunge la o înțelegere pentru prelungirea contractului scandent în vara anului 2022. În urma noii înțelegeri, internaționalul francez ar urma să încaseze un salsariu de 17 milioane de euro pe an.

În vârstă de 27 de ani, despre mijlocaşul francez s-a scris că este dorit de Real Madrid, Juventus Torino şi Paris Saint Germain.


United plătește 10.000 de lire sterline la fiecare meci jucat de portarul de rezervă

UPDATE, 28 februarie, ora 11:34 / O situație inedită se petrece la Manchester United, clubul fiind nevoit să plătească 10.000 de lire sterline către gruparea Carlisle de fiecare dată când portarul Dean Henderson intră pe teren.

Conform The Sun, această a fost înțelegerea dintre cele două cluburi în urmă cu 10 ani, când United l-a adus pe Henderson de la Carlisle la vârsta de 14 ani. În schimb, Manchester nu a plătit niciun ban pentru portarul ajuns acum rezerva lui David De Gea.

Dean Henderson a fost împrumutat în ultimele două sezoane la Sheffield United, după ce anterioare mai jucase pentru Stockport, Grimsby și Shrewsbury. În vară, Ole Gunnar Solskjaer a decis să-l păstreze pe Old Trafford, iar portarul a jucat deja 13 meciuri pentru ”diavoli”: trei în Premier League, trei în Cupa Angliei, patru în Cupa Ligii, unul în Champions League și două în Europa League.


Liverpool îl vrea pe Ben White de la Brighton

UPDATE, 27 februarie, ora 23:30 / Jurgen Klopp caută cu disperare un fundaș, după ce din cauza accidentărilor de lungă durată suferite de Van Dijk, Joe Gomez sau Matip a fost compromis aproape total actualul sezon din Premier League. Tehnicianul german a pus ochii pe Ben White, în prezent la Brighton, pe care l-a urmărit îndelung și în sezonul trecut trecut, pe când juca în liga secundă pentru Leeds.

White a evoluat în 25 de partide în acest sezon și este cotat la 22 de milioane de euro pe site-urile de specialitate, însă Brighton solicită cel puțin dublu pentru a accepta transferul.


Ce semnifică hanoracul purtat de Pep Guardiola

UPDATE, 27 februarie, ora 23:30 / Managerul lui Manchester City a purtat la meciul cu West Ham United un hanorac cu mesajul „Open Arms”. Aceasta este denumirea unui ONG care își propune să găsească un loc sigur pentru migranții care ajung în Europa în mod ilegal, fugind de pericolele din propriile țări, precum persecuția, sărăcia sau războiul. „Prima persoană care a fost interesată de munca noastră și a colaborat cu noi a fost Xavi Hernandez, fostul mijlocaș al Barcelonei. Apoi a venit și Pep Guardiola. Și Carles Puyol ne susține. FC Barcelona a semnat un acord pentru a finanța un program cu noi. Dacă Pep nu ar fi purtat acest hanorac, nu ați vorbit cu mine”, a declarat Oscar Camps, fondatorul Open Arms, pentru The Athletic.


Jurgen Klopp a anunțat ce planuri are cu lotul lui Liverpool

UPDATE, 27 februarie, ora 20:45 / Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că exclude posibilitatea de a remaniera în mod drastic lotul echipei sale. Neamțul susține că fotbaliștii pe care îi are la dispoziție nu au avut timp să se rodeze în acest sezon, din cauza accidentărilor și a pandemiei de coronavirus. „Nu se impune o reconstrucție masivă. Nu se pune problema să plece 6 sau 7 jucători și să aducem tot atâția. Jucătorii pe care îi am acum în lot nu au apucat să joace prea mult împreună cu adevărat. La asta ar trebui sa ne gândim. Sigur că vor fi și schimbări, dar totul se va face cu gândul la viitor. Nu se va întâmpla totul în această vară, dar vom încerca să rezolvăm cât mai multe probleme”, a spus Klopp, citat de The Times.


Fază incredibilă în WBA – Brighton

UPDATE, 27 februarie, ora 19:10 / West Bromwich Albion a câștigat trei puncte importante în meciul cu Brighton, în care s-a impus cu 1-0, și încă păstrează speranțe să se salveze de la retrogradare. Echipa la care este legitimat Florin Andone a avut și ea un gol reușit din lovitură liberă. Faza a fost extrem de controversată, deoarece Lee Mason a fluierat executarea loviturii, Lewis Dunk a reușit să marcheze, iar apoi arbitrul a decis anularea golului. Imediat, centralul s-a răzgândit și a validat reușita, însă după intervenția VAR s-a decis ca golul să fie anulat, spre uimirea tuturor. Brighton a avut și două penalty-uri ratate în acest meci, ambele trimise în bară de Gross și Welbeck.


20 de victorii consecutive pentru Manchester City

UPDATE, 27 septembrie, ora 16:45 / Victoria cu 2-1 pe teren propriu, în fața lui West Ham United, a fost al 20-lea succes consecutiv pentru echipa lui Pep Guardiola. „Cetățenii” s-au distanțat la 13 puncte de Manchester United, echipa de pe locul 2. Nu este doar a 20-a victorie consecutivă, ci și al 27-lea meci fără înfrângere pentru echipa care este, cel mai probabil, viitoarea campioană a Angliei. Manchester City are nevoie de încă șase victorii la rând pentru a egala recordul stabilit de Ajax în sezonul 1971-1972.


Monaco îl vrea pe Alexandre Lacazette

UPDATE, 27 februarie, ora 12:22 / Atacantul francez al echipei Arsenal Londra, Alexandre Lacazette, și-a pierdut locul de titular în formația lui Mikel Arteta și ar putea pleca în vară de pe Emirates.

În vârstă de 30 de ani, Lacazette mai are contract cu ”tunarii” până în vara anului 2022, dar publicația Mirror scrie că el este dorit cu insistență de AS Monaco. Arsenal pare duspisă să-l cedeze la finalul acestui sezon pentru a mai recupera ceva din investiția de 53 de milioane de euro pe care a făcut-o în 2017, atunci când l-a transferat de la Olympique Lyon.


Oferta incredibilă a lui Manchester United pentru transferul lui Declan Rice

UPDATE, 27 februarie, ora 9:54 / Manchester United vrea să-l transfere cu orice pe preț pe Declan Rice, însă suma de 70 de milioane de lire sterline cerută de West Ham United în schimbul căpitanului său îngreunează tratativele. În vârstă de 22 de ani, Rice este unul dintre cei mai promițători jucători din Premier League, iar pe urmele sale se mai află Chelsea și Liverpool.

Pentru a nu rata acest transfer, Ole Gunnar Solskjaer este dispus să renunțe la 3 fotbaliști importanți ai „diavolilor”, pe care să-i trimită la West Ham în schimbul lui Rice, plus, evident, o sumă consistentă de bani. Este vorba de Jesse Lingard, Nemanja Matic și Phil Jones, cotați împreună la aproximativ 45 de milioane de lire. Manchester United este dispusă să achite și 30 de milioane de lire pentru a-și asigura serviciile lui Rice.


Știre inițială 27 februarie, ora 00:01

Manchester City vine după meciul din Champions League de la Budapesta

Jucătorii lui Pep Guardiola au deja un avans de zece puncte peste vecina Manchester United şi peste Leicester şi 16 peste prima echipă de sub linia de patru a Champions League, Chelsea. Este clar că nimeni şi nimic nu mai poate opri marşul “cetăţenilor” spre o nouă coroană în Premier League.

City va relua supremaţiainstaurată în 2018 şi 2019, oprită doar de reuşita după trei decenii a lui Liverpool din ultima stagiune şi toată lumea este de acord că este cea mai completă echipă din campionat, o adevărată maşinărie foarte bine pusă la punct de Pep Guardiola, care are ca obiectiv inclusiv să ajungă cât mai sus în Champions League.

În această etapă liderul va avea totuşi un meci ceva mai greu, pe teren propriu, pentru că oaspeţii de la West Ham se află într-un moment de graţie, care le-a permis să urce pe un incredibil loc 4, ceea ce dacă mâine s-ar încheia sezonul ar însemna premiera calificării în grupele Champions League.

City vine după deplasarea de la Budapesta din optimile Champions League, unde a întâlnit pe Borussia Monchengladbach, dar are un lot cu suficiente soluţii de a mai odihni la nevoie unul sau doi titulari fără se simtă. West Ham e neînvinsă de patru meciuri, dar pe Etihad va da adevăratul examen care să arate dacă are pretenţii justificate la loc de Champions League.

Chelsea e neînvinsă de la venirea lui Thomas Tuchel

Vecinii de la Manchester United au parte de un meci foarte greu, după ce au jucat joi returul formal cu Real Sociedad din 16-imile de finală ale Europa League. După 4-0 în tur, “diavolii” au remizat în a doua manşă şi s-au calificat în optimi, unde o aşteaptă AC Milan.

Echipa lui Thomas Tuchelvine după un rezultat mare în optimile Champions League, victoria cu 1-o de la Bucureşti cu Atletico Madrid, dar mai presus de victorie a impresionat disciplina tactică a echipei şi jocul foarte bine organizat de tehnicianul german, neînvins de când i-a preluat pe The Blues.

“Vulpile” din Leicester în fața tunarilor londonezi

Cum Chelsea are obiectiv prioritar clasarea pe loc de Champions League partida cu Manchester United este extrem de importantă, mai ales dacă vecinii londonezi de la West Ham vor fi ciufuliţi pe Etihad de liderul City, pentru că un rezultat pozitiv coroborat cu unul negativ pentru “ciocănari” ar aduce pe Chelsea pe locul 4.

Alt meci interesant este Leicester – Arsenal, însă tunarii nu mai au de mult obuze cu care să atace locurile de Champions League. “Vulpile” din Leicester sunt pe locul 3 şi acasă e o adevărată fortăreaţă pe unde foarte greu se poate pătrunde.

ADVERTISEMENT