Sport

Premier League, etapa a 3-a. Manchester United, victorie in extremis pe terenul lui Wolverhampton. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă oferă detalii despre meciurile etapei a 3-a din Premier League, care se desfășoară în weekend, pe parcursul a numai două zile, sâmbătă, 28 august, și duminică, 29 august
29.08.2021 | 18:50
Premier League etapa a 3a Manchester United victorie in extremis pe terenul lui Wolverhampton Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
29-08-2021
15:11

Wolverhampton - Manchester United 0-1 (Greenwood 80)

Min. 80: GOOOL MAN: UNITED! Greenwood îi aduce pe „diavoli” în avantaj.

  • Wolverhampton: Jose Sa – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Marcal – Trincao, Jimenez, Traore. Antrenor: Bruno Lage
  • Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire, Varane, Shaw – Pogba, Fred – James, B. Fernandes, Sancho – Greenwood. Antrenor: Ole Gunnar Soljkaer
29-08-2021
13:00

Premier League, etapa a 3-a: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 28 august

  • Manchester City – Arsenal 5-0 (Gundogan 7, F. Torres 11, 83 Jesus 41, Rodri 51)
  • West Ham – Crystal Palace 2-2 (Fornals 39, Antonio 68 / Gallagher 55, 70)
  • Newcastle – Southampton 2-2 (C. Wilson 55, Saint-Maximin 90+1 / Elyounoussi 74, Ward-Prowse 90+6 )
  • Aston Villa – Brentford 1-1 (Buendia 13 / Toney 7)
  • Brighton – Everton 0-2 (Gray 41, Calvert-Lewin 57 pen.)
  • Norwich – Leicester 1-2 (Pukki 43 pen. / Vardy 8, Albrighton 77)
  • Liverpool – Chelsea 1-1 (Salah 45+4 pen. / Havertz 22)

Duminică, 29 august

  • Burnley – Leeds United 1-1 (Wood 62 / Bamford 86)
  • Tottenham – Watford 1-0 (Son 43)
  • Wolverhampton – Manchester United 0-1 (Greenwood 80)

29-08-2021
08:27

James Rodriguez ar putea părăsi pe Everton pentru FC Porto

Trecut pe linie moartă la Everton după plecarea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid și sosirea pe banca tehnică a lui Rafa Benitez, columbianul James Rodriguez este foarte aproape de a părăsi Premier League.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, el s-a putea întoarce la FC Porto, club pentru care a mai evoluat între 2010 și 2013. Everton îl dorește cu insistență pe Luis Diaz de la Porto și oferă în schimbul său o sumă consistentă de bani plus Rodriguez.

28-08-2021
15:54

Liverpool - Chelsea 1-1 (Salah 45+4 pen. / Havertz 22)

Min. 45+4: GOOOL LIVERPOOL! Salah restabilește egalitatea din penalty.

Min. 45+3: Reece James de la Chelsea face henț în careu, protestează vehement și vede cartonașul roșu.

Min. 22: GOOOL CHELSEA! Havertz deschide scorul cu o lovitură de cap, după un corner.

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Elliot – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp
  • Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – James, Kante, Jorginho, Alonso – Mount, Lukaku, Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel
28-08-2021
10:49

Manchester City - Arsenal 5-0 (Gundogan 7, F. Torres 11, 83 Jesus 41, Rodri 51)

Min. 83: GOOOL MAN. CITY! Mahrez centrează pe 6 metri și Torres reia cu capul în poarta lui Leno.

Min. 51: GOOOL MAN. CITY! Rodri face 4-0 cu un șut plasat, cu latul, din afara careului mare.

Min. 41: GOOOL MAN. CITY! Grealish se distrează cu apărarea lui Arsenal, centrează în fața porții goale de unde Jesus îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 35: Xhaka vede „roșu” direct pentru un atac cu ambele picioare înainte asupa lui Cancelo.

Min. 11: GOOOL MAN. CITY! Bâlbă în apărarea oaspeților și F. Torres reia cu latul în plasă din 4 metri.

Min. 7: GOOOL MAN. CITY! Jesus centrează pe 6 metri și Gundogan reia cu capul în plasă.

  • Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Dias, Cancelo – Gundogan, Rodri, Silva – Torres, Grealish, Jesus. Antrenor: Pep Guardiola
  • Arsenal: Leno – Soares, Tierney, Chambers, Holding, Kolasinac – Odegaard, Xhaka, Smith Rowe, Saka – Aubameyang. Antrenor: Mikel Arteta

Apropiata triplă rundă de meciuri din cadrul preliminariilor CM 2022 la nivelul echipelor naționale a făcut ca până și programul Premier League să se restrângă în acest weekend la meciuri care se întind numai pe durata a două zile: șapte sâmbătă, 28 august, ultimele trei o zi mai târziu.

Programul etapei a 3-a din Premier League

Sâmbătă, 28 august

  • ora 14:30 Manchester City – Arsenal
  • ora 17:00 West Ham – Crystal Palace
  • ora 17:00 Newcastle – Southampton
  • ora 17:00 Aston Villa – Brentford
  • ora 17:00 Brighton – Everton
  • ora 17:00 Norwich – Leicester
  • ora 19:30 Liverpool – Chelsea
ADVERTISEMENT

Duminică, 29 august

  • ora 16:00 Burnley – Leeds United
  • ora 16:00 Tottenham – Watford
  • ora 18:30 Wolverhampton – Manchester United

Sâmbătă, ziua derby-urilor în Premier League: Manchester City – Arsenal și Liverpool – Chelsea

De departe, toți ochii vor fi ațintiți asupra a două partide: Manchester City – Arsenal și Liverpool – Chelsea, ambele urmând a se juca sâmbătă, 28 august, prima în uvertura rundei, de la ora 14:30, a doua seara, de la ora 19:30, încheind această zi de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Vom vedea la lucru prin intermediul Eurosport 1 trei potențiale candidate la titlu, pentru că, din păcate, deocamdată tunarii de la Arsenal nu au suficientă muniție pentru a se înscrie și ei în cursă.

Arsenal l-a recuperat pe golgeterul Aubameyang, Manchester City nu-i are pe De Bruyne și Foden

La Arsenal, a revenit în Cupa Ligii golgeterul Aubameyang, în mare formă, cu un hat-trick. City e în continuare fără două piese grele la mijloc, De Bruyne și Foden, iar fundașul Benjamin Mendy e suspendat și riscă ani grei de închisoare pentru acuzația de viol plus alte delicte comise.

ADVERTISEMENT

Nici Arsenal nu poate veni cu cel mai bun lot, pentru că în continuare sunt destui absenți sau incerți până în ultimul moment. Din prima categorie fac parte Nketah, Thomas Partey, dar și omul pentru care s-au plătit 60 de milioane euro, fundașul central Ben White, bolnav.

Liverpool – Chelsea, duelul antrenorilor germani pe Anfield Road

Al doilea meci vedetă are loc sâmbătă seară pe Anfield Road. „Cormoranii” lui Jurgen Klopp au plecat bine, cu două victorii, dar adversarii au fost modești. Acum vine Chelsea, un mecanism tot mai bine pus la punct de un alt german, Thomas Tuchel, și se va vedea dacă Liverpool are forța de a se bate pentru coroană sau lipsa unor transferuri importante o va menține cel mult doar în cursa pentru Top 4.

ADVERTISEMENT

Nu sunt absențe insurmontabile în cele două tabere: Oxlade-Chamberlain, Fabinho și Milner la gazde, Loftus-Cheek și Pulisic de cealaltă parte. Duelul antrenorilor germani este așteptat cu mare interes, mai ales că acum Chelsea are un atacant greu de oprit chiar și de către puternicul van Dijk. E vorba de belgianul Romelo Lukaku, revenit pe Stamford Bridge după un deceniu.

Cristiano Ronaldo, marea bombă a lui Manchester United

În Premier League, după transferurile record al lui Jack Grealish la Manchester City pentru 117 milioane euro și a lui Romelo Lukaku la Chelsea pentru 110 milioane, acum a apărut o a treia lovitură a acestei veri, una cum nu a mai fost de mult în fotbalul din Insulă.

Această a treia lovitură este opera celor de la Manchester United, care au reușit să-l transfere pe Cristiano Ronaldo. Deși se apropie de 36 de ani, portughezul rămâne un nume uriaș al sportului rege, mai ales că pregătirea sa fizică exemplară îl face să aibă parametrii unui sportiv cu zece ani mai tânăr.

Juventus va primi 15 de milioane euro, plus alte 8 milioane bonusuri dacă vor fi îndeplinite anumite clauze de performanță. Ronaldo nu va juca însă în partida de duminică de la Wolverhampton, dar e posibil să fie în tribune.

A doua putere din Manchester, dar de departe cea mai iubită echipă din oraș, United, va juca duminică pe terenul „lupilor”, la Wolverhampton. United a pierdut deja două puncte prin remiza de la Southampton, așa încât trebuie să forțeze victoria, mai ales că Wolves are destui jucători importanți out. Nu e vorbă că și Solskjaer este fără Rashford, Cavani, Bailly și McTominay, dar cu noii veniți, Varane în apărare și Jadon Sancho în față, poate lua cele trei puncte.

Harry Kane a rămas la Tottenham

Tottenham fusese scoasă din orice ecuație, deși a început bătând pe City, ca urmare a faptului că vedeta Harry Kane anunțase clar că vrea să plece. Transferul său la Manchester City a căzut, pentru că Spurs nu a acceptat 125 de milioane euro și Kane a revenit cu goluri decisive în play-off-ul Conference League, ducând echipa în grupe.

Cum Spurs are deja șase puncte, adică maxim, cu buldozerul reîntors la treabă, meciul de acasă cu Watford pare a fi perfect pentru a mai adăuga alte trei puncte.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Wolverhampton – Manchester United: 1,87 este cota pentru „gazdele nu marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: