Sport

Premier League etapa a 33-a. Newcastle, victorie la ultima fază cu Leicester. Westwood, accidentare groaznică în West Ham – Burnley. Video

FANATIK vă oferă amănunte despre cele șase meciuri din etapa a 33-a a Premier League, care au loc sâmbătă, 16 aprilie, și duminică, 17 aprilie, Tottenham și Arsenal luptând pentru locul 4.
17.04.2022 | 18:15
Premier League etapa a 33a Newcastle victorie la ultima faza cu Leicester Westwood accidentare groaznica in West Ham  Burnley Video
ADVERTISEMENT
17-04-2022
13:55

Westwood, accidentare gravă în Burnley - West Ham

Mijlocașul echipei Burnley, Ashley Westwood, a suferit o accidentare gravă la picior după un duel cu Nikola Vlasic de la West Ham United.

Jucătorul lui Burnley a rămas întins pe gazon și a fost nevoie de intervenția urgentă a staff-ului medical. Arbitrul Paul Tierney a întrerupt imediat meciul, iar Vlasic avea ochi în lacrimi pentru accidentarea groaznică pe care i-a provocat-o adversarului.

După 7 minute de îngrijiri medicale pe gazon, Westwood a fost scos cu targa din teren, cu glezna imobilizată, și a făcut semn că totul este în regulă. Jocul a fost reluat, în locul accidentatului intrând Josh Brownhill.

17-04-2022
12:26

Rezultatele meciurilor de duminică

Newcastle – Leicester 2-1 (Guimaraes 33, 90+4 / Lookman 19)

new

West Ham – Burnley 1-1 (Soucek 74 / Weghorst 33)

wha

ple

17-04-2022
11:07

15 jucători din Premier League, testaţi pozitiv în perioada 2015-2020

Nu mai puțin de 15 jucători din Premier League au fost testaţi pozitiv la controalele antidoping efectuate în perioada 2015-2020, dar niciunul nu a fost sancţionat.

Conform publicației Daily Mail, dintre cei 15, 12 au avut rezultate pozitive la substanţe interzise care îmbunătăţesc performanţele sportive, iar unul dintre cazuri este încă în curs de investigare, fără să fi fost pronunţată încă vreo sancţiune.

Cazurile care au arătat utilizarea de substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor au inclus un rezultat pozitiv la amfetamină şi trei la triamcinolon, substanţă pe care fostul ciclist Bradley Wiggins a folosit-o pentru a trata o alergie înainte de victoria sa în Turul Franţei.

În cazurile din Premier League au fost găsite Ritalin şi Gonadotropină corionică umană (HCG), acesta din urmă fiind un hormon de care se abuzează adesea în ciclism şi MMA.

Agenţia antidoping din Marea Britanie a explicat că nu a fost aplicată nicio sancţiune din cauza ingerării accidentale a substanţelor sau a faptului că jucătorul avea o scutire pentru uz terapeutic.

În total, între 2013 şi 2020, au fost testaţi pozitiv 88 de fotbalişti, iar printre substaţele interzise folosite de aceştia se numără morfină, canabis şi cocaină.

16-04-2022
13:35

Hat-trick al lui Ronaldo în Manchester United - Norwich 3-2

Cristiano Ronaldo a fost din nou eroul lui Manchester United pe Old Trafford. A marcat trei goluri în poarta lui Norwich și își readuce echipa în lupta pentru un loc de Champions League. Asta și în condițiile în care Arsenal și Spurs au suferit înfrângeri sâmbătă. Iată cum arată clasamentul.

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

FINAL Manchester United – Norwich 3-2 (Cristiano Ronaldo 7, 32, 76 / Dowell 45+1, Pukki 52)

mun

FINAL Southampton – Arsenal 1-0 (Bednarek 45)

sou

FINAL Watford – Brentford 1-2 (Dennis 54 / Norgaard 15, Jansson 90+5)

wat

16-04-2022
11:02

Tottenham - Brighton 0-1 (Trossard 89)

Final de meci – Tottenham pierde meciul cu Brighton, scor 0-1, și este în pericol să piardă locul 4.

ple

Min. 89 – GOOOL Brighton!!! Trossard dă lovitura după o greșeală a lui Romero.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Tottenham – Brighton.

tot

În acest weekend, mai precis sâmbătă, 16 aprilie, și duminică, 17 aprilie, au loc șase dintre partidele din cadrul etapei a 33-a din Premier League. Doar șase deoarece tot sâmbătă și duminică se vor desfășura și meciurile semifinale din Cupa Angliei, Manchester City – Liverpool și Chelsea – Crystal Palace și, firește, partidele din campionate ale acestor echipe au fost amânate.

Programul meciurilor din etapa a 33-a din Premier League

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 17:00

ora 14:30 Tottenham – Brighton

Manchester United – Norwich

Southampton – Arsenal

Watford – Brentford

Duminică, 17 aprilie, ora 16:15

Newcastle – Leicester

West Ham – Burnley

Sunt amânate partidele Aston Villa – Liverpool, Wolverhampton – Man. City, Leeds United – Chelsea și Everton – Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

Așadar, de vină fiind cea mai veche competiție din Europa, Cupa Angliei, nu le vom vedea la lucru în acest weekend în Premier League, ele având treabă pe Wembley, pe primele trei clasate, Manchester City, Liverpool și Chelsea. Doar Tottenham, Arsenal și Manchester United vor fi pe teren dintre echipele de top.

Rămâne deschisă lupta la titlu dintre Manchester City și Liverpool, care s-au întâlnit runda precedentă pe Etihad în meci direct, dar au terminat nedecis, 2-2, astfel încât City păstrează un punct avans peste “cormoranii” lui Jurgen Klopp, pe care îi revăd după o săptămână în semifinalele Cupei.

ADVERTISEMENT

Tottenham joacă acasă în etapa a 33-a din Premier League

Locul 4, Tottenham, își poate păstra ultima poziție de Champions League, pentru că după ce a reușit să ia fața lui Arsenal, va juca pe teren propriu cu Brighton. Momentan, Spurs are trei puncte mai mult ca “tunarii”, dar și un meci mai mult.

Acum, pe noul și modernul său stadion vine o echipă aparent fără nici un obiectiv, dar extrem de periculoasă, Brighton, care în runda precedentă a învins-o pe Arsenal chiar pe “Emirates Stadium” din Londra. O victorie a echipei lui Antonio Conte i-ar consolida actuala poziție.

ADVERTISEMENT

“Tunarii” dau buzna în chiliile “sfinților” în etapa a 33-a din Premier League

Principala urmăritoare a lui Tottenham e rivala Arsenal, care, dincolo de faptul că are un meci mai puțin, trece printr-o inexplicabilă perioadă proastă, iar rezultatul care a afectat-0 cel mai mult este acest 1-2 cu Brighton, acasă, chiar în runda anterioară.

Arsenal are două înfrângeri consecutive și trei în ultimele cinci etape și trebuie, dacă mai vrea locul 4, să se redreseze acum la Southampton, unde “sfinții” par a fi intrat într-o prelungită reculegere, pentru că au doar un egal în ultimele cinci jocuri.

ADVERTISEMENT

Manchester United și West Ham, speranțe firave la locul 4

Teoretic, pentru că vorbim cu matematica în față, mai au speranțe la a prinde locul 4 West Ham și Manchester United, aflate la șase puncte de Spurs. Problema e că West Ham e chiar la zi cu meciurile (32), în timp ce Tottenham și United au unul mai puțin (31) și Arsenal două (30).

West Ham va întâlni acasă pe echipa de pe primul loc retrogradabil, Burnley, aflată la patru lungimi de primul loc de salvare, Everton, ambele cu două meciuri mai puțin. “Ciocănarii” vor veni după o deplasare extrem de grea joi în Europa League, la Lyon. Manchester United pare a avea o partidă mai ușoară, acasă cu “lanterna” Norwich, dar “diavolii roșii” au o singură victorie în ultimele cinci etape.


  • (P) Cota WINBET pentru Newcastle – Leicester: 1,88 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: