Sport

Premier League, etapa a 35-a. Manchester United, victorie la scor cu Brentford la ultimul meci pe Old Trafford în acest sezon

FANATIK vă oferă amănunte despre partidele din etapa a 35-a din Premier League, care vor avea loc în acest weekend, în perioada sâmbătă, 30 aprilie, - luni, 2 mai.
02.05.2022 | 23:35
Premier League etapa a 35a Manchester United victorie la scor cu Brentford la ultimul meci pe Old Trafford in acest sezon
Cristiano Ronaldo a fost nominalizat pentru premiul ”Jucătorul sezonului în Premier League”. Sursă foto: EPA-EFE/PETER POWELL
ADVERTISEMENT
02-05-2022
18:48

Manchester United - Brentford 3-0 (Bruno Fernandes 9, Ronaldo 61 pen., Varane 72)

Final de meci – Manchester United se impune fără probleme în meciul cu Brentford, scor 3-0, la ultima apariție din acest sezon pe Old Trafford.

ple

Min. 72 – GOOOL Manchester United!!! Varane marchează primul său gol pentru ”diavolii roșii” după un corner.

Min. 61 – GOOOL Manchester United!!! Cristiano Ronaldo a transformat cu precizie penalty-ul pe care tot el l-a obținut după faultul lui Henry.

Min. 9 – GOOOL Manchester United!!! Elanga a fost lansat în partea dreaptă, a centrat în careu și Bruno Fernandes venit în viteză din spate a deschis scorul.

Min. 1 – A început meciul.

Manchester United: De Gea – Dalot, Lindelof, Varane, Telles – McTominay, Matic – Elanga, Bruno Fernandes, Mata – C. Ronaldo. Rezerve: Henderson, Bailly, Cavani, Fernandez, Fred, Garnacho, Jones, Lingard, Rashford. Antrenor: Ralf Rangnick.

Brentford: Raya – Ajer, Roerslev Rasmussen, Jansson, Bech Sorensen, Henry – Janelt, Norgaard, Eriksen – Mbuemo, Toney. Rezerve: Fernandez, Baptiste, Dasilva, Fosu, Jeanvier, Jensen, Stevens, Wissa, Young-Coombes. Antrenor: Thomas Frank.

02-05-2022
17:14

Manchester United îl vrea pe Lautaro Martinez

Manchester United pregătește o campanie de transferuri impresionantă în vară pentru a-i satisface pretențiile viitorului manager Erik ten Hag, iar primul nume mare pus pe listă este Lautaro Martinez de la Inter Milano.

Conform Sky Sports, englezii pregătesc o ofertă de 50 de milioane de euro pentru aducerea atacantului argentinian, plus cedarea francezului Antohny Martial, care este împrumutat până la finalul sezonului la FC Sevilla.

Martial nu este în planurile lui ten Hag pentru sezonul viitor, iar prestațiile sale nu au fost convingătoare în la Liga și sunt șanse minime ca andaluzii să activeze clauza de cumpărare definitivă.

02-05-2022
14:39

Man United dispută ultimul meci acasă. La final jucătorii vor face un tur de stadion

Manchester United va disputa ultima partidă pe teren propriu, din actualul campionat, în această seară, cu Brentford. Mulți dintre actualii jucători nu se vor regăsi în lotul cu care ”diavolii” vor aborda sezonul viitor, astfel că la finalul partidei vor face un tur de stadion.

Aceasta este modalitatea prin care fotbaliștii de pe Old Trafford își vor lua rămas bun de la suporteri. Aceștia, însă, nu apreciază întru totul gestul jucătorilor.

Faptul că Manchester United nu a mai câștigat un trofeu din 2017, relația dintre fani și oficiali clubului este una tensionată, iar momentul omagial va fi boicotat de cea mai mare masă a suporterilor.  

02-05-2022
13:14

Richarlison, pasibil de o suspendare de trei meciuri

Atacantul echipei Everton, Richarlison, riscă o suspendare drastică după ce a aruncat înapoi în tribune o fumigenă trimisă pe teren de fani la meciul câștigat cu Chelsea.

Conform The Guardian, FA a deschis o anchetă în acest caz, iar starul brazilian ar putea primi o suspendare de trei meciuri, ceea ce ar însemna o pierdere importantă pentru Everton, care se află într-o bătălie disperată pentru salvarea de la retrogradare.

În cel mai bun caz, Richarlison ar scăpa cu o amendă consistentă și un avertisment. ”Vom analiza și noi incidentul, însă, așa cum am văzut lucrurile, situația nu e gravă. Jucătorul doar a încercat să ia fumigena și să o scoată în afara terenului”, se arată într-un comunicat al clubului de pe Goodison Park.

Brazilianul în vârstă de 24 de ani este golgheterul formației lui Frank Lampard, cu 8 goluri reușite în 26 meciuri jucate în acest sezon de Premier League.

02-05-2022
08:56

Ofertă de sponsorizare fabuloasă pentru FC Liverpool

FC Liverpool luptă în acest sezon pentru a cuceri toate trofeele în competițiile în care este implicată, iar acest lucru le va aduce ”cormoranilor” un nou contract de sponsorizare cu Standard Chartered.

Compania care oferă servicii bancare și financiare este și în acest moment principalul sponsor al grupării de pe Anfield, doar că noul contract va fi unul și mai avantajos.

Conform Daily Mail noul contract va fi în valoare de 95 de milioane de euro anual, aproape dublu față de actuala înțelegere care le aduce în conturi 47 de milioane de euro pentru fiecare sezon.   

02-05-2022
07:02

Patru super fotbaliști, pe lista de achiziții a lui Erik ten Hag

Noul manager al echipei Manchester United și-a creionat lista de achiziții pentru fereastra de transferuri din această vară, iar presa internațională a oferit și primele nume pe care olandezul va încerca să le transfere la ”diavoli”.

Doi olandezi și doi englezi sunt în capul listei de cumpărături. Frenkie de Jong, de la Barcelona, este primul transfer pe care Erik ten Hag va încerca să-l materializeze.

Cei doi se cunosc din perioada în care au lucrat împreună la Ajax. Tyrell Malacia, este al doilea fotbalist batav pe lista lui ten Hag. Evoluează fundaș stânga și este legitimat la Feyenoord.

Mijlocașul James Ward-Prowse, de la Southampton ți Jarrod Bowen de la West Ham United, completează pozițiile pe care tehnicianul vrea să le acopere la Manchester United.

Primul se numără printre cei mai buni pasatori din Premier League, iar Bowen este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din campionatul englez putând evolua în ambele flancuri ale atacului ale liniei de atac.

01-05-2022
15:40

West Ham - Arsenal 1-2. "Tunarii" revin pe locul 4

Arsenal câștigă pe terenul lui West Ham, scor 2-1, trei puncte extrem de importante pentru “tunari” în lupta pentru un loc de Champions League. După această victorie, Arsenal revine pe locul 4, în fața lui Spurs, care s-a impus cu Leicester, scor 3-1. Iată cum arată clasamentul:

FINAL: West Ham – Arsenal 1-2 (Holding 38 / Bowen 45, Gabriel 54)

ECHIPELE DE START

West Ham: Fabianski – Fredericks, Coufal, Zouma, Cresswell – Rice, Noble – Bowen, Lanzini, Fornals – Benrahma
Antrenor: David Moyes

Arsenal: Ramsdale – Tomiyasu, Holding, Gabriel, Tavares – Elneny, Xhaka – Saka, Odegaard, Martinelli – Nketiah
Antrenor: Mikel Arteta

01-05-2022
13:00

Chelsea învinsă de Everton

Everton – Chelsea 1-0 (Richarlison 47)

Spurs – Leicester 1-0 (Kane 22, Son 60, 79 / Iheanacho 90+1)

18:30 West Ham – Arsenal

30-04-2022
16:44

Leeds - Manchester City 0-4. Rodri, Ake, Jesus și Fernandinho au marcat

Manchester United nu a avut probleme pe terenul lui Leeds, unde a reușit să se impună categoric, scor 4-0. Echipa lui Pep Guardiola revine pe primul loc în Premier League și păstrează prima șansă la titlu, în fața lui Liverpool. Iată cum arată clasamentul în Anglia.

FINAL: Leeds – Manchester City 0-4 (Rodri 13, Ake 54, Jesus 78, Fernandinho 90+3)

30-04-2022
14:03

Premier League, etapa a 35-a.

Aston Villa – Norwich 2-0 (Watkins 40, Ings 90+3)

Southampton – Crystal Palace 1-2 (Romeu 10 / Eze 60, Zaha 90+2)

Watford – Burnley 1-2 (Kucka 8 / Cork 83, Brownhill 86)

Wolves – Brighton 0-3 (Mac Allister 42, Trossard 70, Bissouma 86)

30-04-2022
10:56

Newcastle – Liverpool 0-1. Keita o aduce pe Liverpool pe primul loc

Liverpool s-a impus în deplasare la Newcastle, scor 1-0, prin golul marcat de Keita. Cu aceste trei puncte, echipa lui Jurgen Klopp este lider cel puțin până după partida Leeds – Manchester City, de la 19:30.

Clasament Premier League

FINAL: Newcastle – Liverpool 0-1 (Keita 19)

Newcastle, una dintre cele mai în formă echipe din Premier League, primește vizita lui FC Liverpool, în meciul ce deschide etapa a 35-a.

Managerul ”cormoranilor” Jurgen Klopp a decis să-i menajeze pentru această partidă pe Mohamed Salah și apărătorul de bandă Trent Alexander, în condițiile în care săptămâna viitoare Liverpool va disputa returul din semifinalele Ligii Campionilor cu Villarreal.

Premier League se apropie cu paşi repezi de momentul când va cădea cortina peste acest sezon. În acest weekend, începând de sâmbătă, 30 aprilie şi până luni, 2 mai, inclusiv, se vor desfăşura meciurile din etapa a 35-a şi este evident că exceptând suporterii angrenaţi sufleteşte pentru echipele lor care se bat pentru cupe europene sau evitarea retrogradării toate privirile vor fi aţintite asupra meciurilor celor două rivale la titlu: Manchester City şi Liverpool.

Programul etapei a 35-a din Premier League

Sâmbătă, 30 aprilie, ora 17:00

ora 14:30 Newcastle – Liverpool

Aston Villa – Norwich

Southampton – Crystal Palace

Watford – Burnley

Wolverhampton – Brighton

ora 19.30 Leeds United – Manchester City

Duminică, 1 mai, ora 16:00

Everton – Chelsea

Tottenham – Leicester

ora 18:30 West Ham – Arsenal

Luni, 2 mai, ora 22:00

Manchester United – Brentford

În această etapă există patru puncte de interes pentru iubitorii fotbalului din Premier League. Pe primul loc, detaşat, este lupta la titlu, care înseamnă meciurile Newcastle – Liverpool şi Leeds United – Manchester City. Apoi este bătălia locului 4, care după ultimele rezultate se reduce la partidele londonezelor Arsenal şi Tottenham.

ADVERTISEMENT

A treia ca prioritate este ecuaţia locurilor de Europa League, două la număr, şi Conference League, un loc. Aici Manchester United şi Wolverhampton luptă pentru cupele europene. În fine, avem evitarea locului 18, primul de sub linia roşie din subsol, cu Burnley şi Everton în război direct.

Newcastle – Liverpool deschide seria meciurilor din etapa a 35-a din Premier League

De meţionat faptul că ambele candidate la coroana regală a fotbalului englez vor evolua săptămâna viitoare în manşa retur a semifinalelor din Champions League. Va fi o probă de foc pentru titularii celor două echipe să evolueze în acest ritm nebun, cu trei partide în interval de o săptămână.

ADVERTISEMENT

“Cormoranii” sunt primii care intră în scenă la ora prânzului, la Newcastle, unde întâlnesc o echipă cu gândul mai mult la viitorul sezon în care planurile patronului miliardar din Arabia Saudită sunt de a intra în top 4. Deocamdată, la acest meci “coţofenele” nu par a deţine armele necesare pentru a se bate de la egal la egal cu maşinăria de fotbal a lui Jurgen Klopp, care tocmai a anunţat că şi-a prelungit contractul pe Anfield Road!

Liverpool fără nici o absenţă, Manchester City fără Stones şi Walker în apărare

Este absolut senzaţional că deşi a disputat atât de multe partide şi mai are îmcă destule în program, Liverpool nu are nici o problemă de lot şi poate dispune de toate gurile de foc din avanposturi, acolo unde Klopp se poate socoti un privilegiat, avându-i pe Salah, Mane, Jota şi Luis Dias.

ADVERTISEMENT

Liderul Manchester City, care are un punct avans peste Liverpool, merge la Leeds, unde gazdele sunt mulţumite de faptul că vor juca şi la anul în Premier League. Guardiola este fără fundaşii Walker şi Stones, dar “cetăţenii” nu trebuie să se apere, ci să ia cu asalt buturile lui Leeds.

Posibile avantaje pentru Arsenal şi Tottenham

Arsenal ar avea, în mod normal, un derby dificil cu West Ham, însă “tunarii” s-ar putea să aibă puţin noroc în sensul în care “ciocănarii” să încerce să îşi odihnească mare parte dintre titulari, pentru că joia viitoare trebuie să facă totul la Frankfurt să răstoarne acel 1-2 de pe teren propriu cu Eintracht, dacă vor să joace finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Concurenta directă, Tottenham, poate fi şi ea beneficiara unui avantaj similar, pentru că va primi vizita lui Leicester, echipă care a făcut 1-1 acasă cu Roma în prima manşă a semifinalei Conference League şi joia viitoare va fi returul în Cetatea Eternă.

ADVERTISEMENT
Tags: