Sport

Premier League, etapa a 36-a. Liverpool îi aduce concurent lui Trent Alexander-Arnold. Cât plătesc „cormoranii” pentru un fundaș dreapta de 18 ani

FANATIK vă oferă detalii despre partidele etapei a 36-a din Premier League, care se va juca în acest weekend, pe parcursul a două zile, sâmbătă, 7 mai, şi duminică, 8 mai.
09.05.2022 | 17:55
Premier League etapa a 36a Liverpool ii aduce concurent lui Trent AlexanderArnold Cat platesc cormoranii pentru un fundas dreapta de 18 ani
Liverpool plătește 4 milioane de euro pentru Calvin Ramsay. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-05-2022
15:00

Jurgen Klopp i-a găsit înlocuitor lui Trent Alexander-Arnold

Liverpool face un transfer de mare viitor. Echipa lui Jurgen Klopp a pus ochii pe Calvin Ramsay, un fundaș dreapta, de la Aberdeen, care are doar 18 ani. Pentru transferul acestuia, „cormoranii” vor plăti patru milioane de lire sterline.

La fel ca titularul postului, Trent Alexander-Arnold, internaționalul scoțian de tineret este un fotbalist cu un apetit ofensiv extrem de dezvoltat. Ramsay a făcut un sezon 2021-2022 extrem de bun. În Premiership a reușit un gol și cinci pase decisive în 22 de partide, în timp ce în preliminariile UEFA Conference Legue a oferit patru assist-uri în șase jocuri.

Conform transfermarkt.com, cota scoțianului în vârstă de 18 ani este de doar 600 de mii de euro. Pe lângă cele patru milioane de lire sterline, Liverpool vrea să adauge la tranzacție și bonusuri în valoare de două milioane de lire sterline.

09-05-2022
06:53

Guardiola a cedat nervos după succesul cu Newcastle

Manchester City a făcut un pas important spre titlu după victoria cu Newcastle, dar Pep Guardiola a tunat la conferința de presă că toată Anglia își dorește ca Liverpool să iasă campioană.

”Toată lumea din țara asta o susține pe Liverpool, mass-media și toată lumea. Pentru că Liverpool are o istorie incredibilă în competițiile europene, dar nu în Premier League, unde au câștigat un singur titlu în 30 de ani.

Dar nu-mi pasă. Oamenii vor ca Liverpool să câștige mai mult decât noi. Au mai mulți susținători în întreaga lume și în Anglia beneficiază de mai mult sprijin decât noi”, a declarat spaniolul, conform Daily Mail.

Guardiola s-a arătat încântat de prestația echipei sale în partida cu Newcastle, însă se plânge de problemele pe care le are în defensivă: ”Sunt foarte mulțumit. A fost o după-amiază perfectă. Chiar înainte de începerea jocului am simțit că mulțimea era dezamăgită, dar nu morocănoasă sau supărată cu privire la cine suntem noi ca echipă.

Ceea ce am făcut astăzi, am făcut în ultimii cinci ani la fiecare trei zile. Am obținut încă trei puncte, mai sunt trei jocuri rămase, o competiție de jucat. Avem mari probleme în apărare pentru că avem doar trei fundași pentru aceste trei jocuri, dar vom încerca să ne descurcăm.

Miercuri avem o finală. Dacă reușim să câștigăm, poate vom ajunge în ultimul joc, acasă, în fața suporterilor noștri, să cucerim titlul. Desigur, orice se poate întâmpla în fotbal. Dacă se poate schimba totul în 56 de secunde ca în urmă cu trei zile, se poate întâmpla și în trei meciuri”.

08-05-2022
15:24

Manchester City - Newcastle 5-0

Final de meci – Manchester City se impune fără probleme în fața lui Newcastle United, scor 5-0, și face un pas uriaș către câștigarea unui nou titlu de campionă.

ple

Min. 90+3. Gol Sterling! Atacantul lui Guardiola închide jocul cu un gol minunat.

Min. 90. Gol Foden! Internaționalul englez punctează după un șut ratat al lui Zinchenko.

Min. 61. Gol Rodri! Spaniolul înscrie cu capul după un corner executat de De Bruyne.

Min. 45+2. Finalul primei reprize!

Min. 38. Gol Laporte! „Cetățenii” își măresc avantajul.

Min. 19. Gol Manchester City! Sterling deschide scorul.

Min. 1. A început meciul!

08-05-2022
14:58

Echipele de start la Manchester City - Newcastle

Echipele de start la meciul Manchester City – Newcastle.

mci

08-05-2022
12:38

Arsenal, succes important în lupta pentru locul 4

Arsenal s-a impus cu 2-1 în fața lui Leeds și are prima șansă la ocuparea locului 4, în timp ce Everton a câștigat pe terenul lui Leicester și a luat o gură mare de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

ple

Arsenal – Leeds United 2-1 (Nketiah 6, 11 / Llorente 66)

ars

Norwich – West Ham 0-4 (Benrahma 11, 45+3, Antonio 30, Lanzini 65 pen.)

nor

Leicester – Everton 1-2 (Daka 11 / Mykolenko 6, Holgate 30)

lei

07-05-2022
18:47

Liverpool - Tottenham 1-1. Băieții lui Klopp sunt pe primul loc, dar Manchester City joacă duminică

Liverpool – Tottenham 1-1 este un rezultat care o ajută pe Manchester City. Trupa lui Guardiola joacă duminică împotriva lui Newcastle și își poate pune 3 puncte peste “cormorani”. 

FINAL: Liverpool – Tottenham 1-1 (Luis Diaz 74 / Heung-Min Son 56)

Min.74: GOOOOOL Liverpool!!!! Presiunea gazdelor dă roade. Luis Diaz șutează din afara suprafeței de pedeapsă, iar mingea deviată de Bettancour îl păcălește pe Lloris.

Min.56: GOOOOL TOTTENHAM!!! Heung-Min Son reușește să deschidă scorul fructificând pasa lui Ryan Sessegnon.

Min.43: Ocazii de ambele părți într-un singur minut. Mai întâi Lloris se întinde și scoate șutul lui Diaz, pentru ca mai apoi, pe contraatac, Hojbjerg să șuteze excelent de la 30 de metri, bara fiind cea care îl salvează pe Alisson.

Min.39: Lovitură liberă de la marginea careului pentru echipa gazdă, centrarea îl găsește pe van Dijk, dar acesta reia din nou peste poartă.

Min.29: Trent Alexander-Arnold centrează, mingea este deviată de un fundaș către poartă, dar Lloris scoate perfect din fața lui Salah, care stătea la pândă.

Min.23: van Dijk este găsit perfect în 6 metri, după o lovitură de colț, dar trimite peste poartă.

Min.21: Salah este găsit în suprafața de pedeapsă, reia către poartă, dar mingea este deviată în corner.

Min.7: După o primă ocazie trecută în contul lui Mane, care a necesitat o intervenție a lui Lloris, oaspeții trec pe lângă deschiderea scorului prin Bettancour. Allison intervine însă perfect.

Liverpool - Tottenham 

07-05-2022
16:54

Brighton - Manchester United 4-0. United riscă să fie depășită și de West Ham și să joace în Conference League!

FINAL: Brighton – Manchester United 4-0 (Caicedo 15, Cucurella 49, Gross 58, Trossard 60)

Cu acest eșec, Manchester United rămâne la 6 puncte de West Ham, care are însă două meciuri mai puțin. Dacă londonezii reușesc să o depășească în ultimele trei partide, echipa lui Cristiano Ronaldo va juca în Conference League în sezonul viitor!

07-05-2022
13:14

Chelsea egalată de Wolves în prelungiri, chiar sub privirile noului patron

FINAL Brentford – Southampton 3-0 (Jansson 13, Wissa 14, Ajer 79)

bre

FINAL Burnley – Aston Villa 1-3 (Ings 7, Buendia 32, Watkins 52, Cornet 91)

bur

FINAL Chelsea – Wolverhampton 2-2 (Lukaku 56 pen., 59, Tricano 78, Coady 90+7)

– la meciul de pe Stamford Bridge este prezent și viitorul proprietar al clubului londonez, omul de afaceri american Todd Boehly

che

FINAL Crystal Palace – Watford 1-0 (Zaha 29 pen.)

cpa

07-05-2022
11:06

Guardiola îl vrea pe Pogba

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, vrea să le dea o lovitură de imagine rivalilor de la United și l-a trecut în fruntea listei de transferuri pe mijlocașul Paul Pogba.

Internaționalul francez, campion mondial în 1998, își încheie contractul pe Old Trafford la finalul acestui sezon și a declarat în dese rânduri că nu va mai rămâne la Manchester United.

Conform Daily Mail, Pep Guardiola îl apreciază foarte mult pe Pogba și consideră că poate să-l facă să revină la forma de acum câțiva ani. În plus, tehnicianul spaniol caută un jucător cu mare experiență la mijlocul terenului, după ce brazilianul Fernandinho l-a anunțat că se va întoarce în țara natală la vară.

Paul Pogba, în vârstă de 29 de ani, are un salariu de aproximativ 300.000 de lire sterline la Manchester United, dar banii nu sunt o problemă pentru ”cetățeni”. Ultimul jucător care a plecat de pe Old Trafford pentru a merge pe Ethad a fost argentinianul Carlos Tevez în 2009.

În acest weekend se joacă meciurile din cadrul etapei a 36-a din Premier League, comprimate pe parcursul a numai două zile, deoarece săptămâna viitoare sunt programate o mulţime de restanţe din rundele anterioare. Aşadar, meciurile au loc sâmbătă, 7 mai, şi duminică, 8 mai, cu menţiunea că sâmbătă nu mai există partida de la ora 14:30, dar în schimb un joc va începe la ora 21:45.

Programul meciurilor din etapa a 36-a din Premier League

Sâmbătă, 7 mai

  • ora 17:00 Brentford – Southampton
  • ora 17:00 Burnley – Aston Villa
  • ora 17:00 Chelsea – Wolverhampton
  • ora 17:00 Crystal Palace – Watford
  • ora 19:30 Brighton – Manchester United
  • ora 21:45 Liverpool – Tottenham
ADVERTISEMENT

Duminică, 8 mai

  • ora 16:00 Arsenal – Leeds United
  • ora 16:00 Norwich – West Ham
  • ora 16:00 Leicester – Everton
  • ora 18:30 Manchester City – Newcastle

Evident, toate privirile spre Manchester City şi Liverpool

Cele mai urmărite jocuri din etapa a 36-a vor fi cele ale celor două echipe candiate la titlu: Liverpool sâmbătă seară şi Manchester City duminică după-amiază, ambele urmând a evolua în faţa propriilor suporteri. Însă cu stări de spirit clar diferite.

ADVERTISEMENT

„Cormoranii” vin după euforia calificării, nu lipsită de dramatism, în finala Champions League, în timp ce „cetăţenii” trebuie să facă totul să uite finalul extrem de dureros al jocului de la Madrid şi ratarea calificării în finala Champions League în faţa Realului, pentru a nu compromite şi obiectivul titlului.

De acum înainte, fiecare meci este extrem de important pentru Manchester City şi Liverpool, orice punct pierdut putând însemna ieşirea din cursa pentru coroana Premier League. Din punct de vedere mental, partida lui Manchester City e mai grea, pentru că jucătorii trebuie să uite repede de episodul Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Dar fotbalistic vorbind, Liverpool are un adversar mult mai puternic şi mai periculos, pentru că Tottennham-ul lui Antonio Conte e şi la el la mare luptă cu vecinii londonezi de la Arsenal pentru a prinde locul la masa bogaţilor, poziţia a patra, care duce în viitoarea ediţie a grupelor Champions League.

Jurgen Klopp nu are probleme de lot

Jurgen Klopp este şi foarte protejat de probleme serioase de lot, aşa cum păţea aproape meci de meci înainte, avându-l indisponibil doar pe Firmino. Tottenham are mai mulţi absenţi, dar bombardierii Harry Kane şi Son vor fi la datorie.

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, Klopp nu va putea lăsa pe bancă la acest meci dintre titulari, chiar dacă există un grad ridicat de oboseală şi de uzură, pentru că Tottenham este un adversar pe care dacă nu îl iei în serios rişti enorm să ai mult de suferit.

Meciuri tari în zona europeană şi la retrogradare

Chelsea – Wolverhampton, Arsenal – Leeds United, Norwich – West Ham şi Brighton – Manchester United sunt alte partide cu mare impact în zona europeană. Iar Leicester – Everton şi Burnley  – Aston Villa ard în zona locului 18, ultimul care trimite în Championsh, alături de Norwich şi de Watford.

Arsenal va avea în faţă un Leeds care părea liniştit, dar iată că acum e egal la puncte cu Burnley şi cu doar două lungimi peste Everton. Everton speră mult în victorie la Leicester, echipă măcinată fizic şi cu destule absenţe, care vine după meciul din Conference League de la Roma. La fel vine şi West Ham după partida de la Frankfurt, dar ciocănarii joacă la Norwich, care nu se ştie cam cât chef să joace dterminat mai are.

ADVERTISEMENT
Tags: