Sport

Premier League etapa a 38-a. Recordul incredibil bătut de Sergio Aguero la ultimul meci din campionat pentru Manchester City

Chelsea şi Liverpool au prins locurile de Champions League în ultima etapă, în timp ce Leicester se mulţumeşte cu Europa League.
24.05.2021 | 11:21
Premier League etapa a 38a Recordul incredibil batut de Sergio Aguero la ultimul meci din campionat pentru Manchester City
Premier League etapa a 38-a. Recordul incredibil bătut de Sergio Aguero la ultimul meci din campionat pentru Manchester City. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
24-05-2021
17:35

Recordul bătut de Sergio Aguero la ultimul meci din campionat pentru Manchester City

Sergio Aguero a înscris în ultimul meci din campionat jucat pentru Manchester City, astfel atacantul argentinian a devenit cel mai bun marcator din istoria Premier League, care joacă la o singură echipă.

Aguero l-a întrecut pe Wayne Rooney cu un gol, având un total de 184 de goluri înscrise pentru „cetățeni” de la venirea sa de la Atletico Madrid.

24-05-2021
16:40

Emoții mari pentru Chelsea înainte de finala Champions League. Titularul accidentat în ultima etapă de Premier League

Chelsea are parte de emoții mari după ce Edouard Mendy s-a accidentat la pauza meciului cu Aston Villa, scor 1-2, ultimul meci jucat de Chelsea în campionat.

Pe banca de rezerve, tehnicianul german îi mai are la dispoziție pe Willy Caballero și pe Kepa Arrizabalaga, care pot fi soluții în cazul în care Mendy nu își revine.

”El s-a lovit de bară şi are dureri puternice la coaste. Vom reveni acasă şi vom face radiografii. Luni, vom avea informaţii noi despre ce s-a întâmplat. Dacă se poate, vom face tot posibilul ca el să fie în poartă la meciul de sâmbătă”, a declarat Thomas Tuchel după meciul de duminică.

24-05-2021
14:24

Război pentru semnătura lui Lingard! Manchester United vrea să blocheze transferul

West Ham vrea să îl transfere definitiv pe Jesse Lingard de la Manchester United. Fotbalistul a renăscut la echipa londoneză, care acum se loveşte de refuzul celor de la Manchester United în ceea ce priveşte transferul fotbalistului care a marcat de 9 ori în 16 meciuri. The Sun scrie că United nu vrea să îl cedeze pe Lingard şi între cele două părţi nu a existat nicio negociere. 

24-05-2021
09:17

Guardiola l-a anunțat pe Aguero la Barcelona

Managerul campioanei Manchester City, Pep Guardiola, a anunțat la finalul ultimei etape din Premier League că atacantul argentinian Sergio Aguero va juca din sezonul viitor la FC Barcelona.

”Poate dezvălui un secret. Aguero este aproape să ajungă la un acord cu clubul inimii mele, Barcelona. Va juca alături de cel mai bun jucător din toate timpurile, Messi. Sunt destul de sigur că se va bucura. Și poate Barcelona va fi din ce în ce mai puternică cu el pe teren”, a declarat tehnicianul spaniol.

Sergio Aguero, în vârstă de 32 de ani, va pleca în această vară de la Manchester City, formație pentru care a marcat 260 de goluri în 389 de meciuri. Presa a tot scris că argentinianul, bun prieten cu Lionel Messi, va ajunge liber de contract la Barcelona, în încercarea președintelui Joan Laporta de a-l convinge pe starul său să rămână pe Camp Nou.

24-05-2021
08:18

Tottenham și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor

Tottenham Horspur și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor, unul de colecție care marchează 100 de ani de la apariția pe tricouri a emblemei cu cocoș.

Această embelemă a a apărut prima dată pe tricourile lui Spurs în finala Cupei Angliei din 1921, câștigată în fața lui Wolverhampton Wanderers, cu 1-0 după golul reușit de Jimmy Dimmock.

Tricoul alb creat de Nike este din poliester reciclat 100%, realizat din sticle de plastic reciclate. Echipamentul este completat cu șorturi și jambiere bleumarin.

Pentru a marca acest eveniment, conducătorii clubului londonez au decis ca primii 1.921 de fani care își achiziționează noul tricou să primească cadou o ciocolată Cadbury în ediție specială.

24-05-2021
05:20

Kinglsey Coman e dorit cu insistență de Manchester United

Kingsley Coman (24 de ani) poate fi primul mare transfer al verii pentru Manchester United. Vicecampioana Angliei e dispusă să îi ofere un salariu uriaș francezului pentru a îl aduce pe Old Trafford. Solskjaer își dorește un fotbalist de top în banda dreaptă, astfel că „diavolii roșii” vor să plătească salariul stagional pe care și-l dorește Coman, 11 milioane de euro, după cum anunță Bild.

Cu toate acestea Manchester United va trebui să achite și o sumă de transfer dacă vrea să îl ia pe Kinsley Coman, acesta având contract cu Bayern Munchen până în vara lui 2023.

„Sper că ne vom întări cu câțiva fotbaliști de valoare. Doi sau trei jucători cu care să punem presiune asupra echipelor din fruntea clasamentului, pentru că momentan suntem încă prea în urmă pentru a crede că titlul va veni de la sine.

Planificăm așa cum am făcut în mod normal, așa cum am făcut-o și în sezoanele trecute. Nu este ca și cum ar fi sfârșitul sezonului și  să spunem ‘hai să vedem ce facem’, acesta este un proces continuu, de durată.

Ne uităm la echipă, la jucătorii care vor rămâne și la cei care ar putea să plece. Nu suntem acolo unde ne propunem să fim, avem ambiții de a ajunge cu un loc mai sus, dar a fost un progres constant.

Ne-am îmbunătățit constant și sigur, locul al treilea în sezonul trecut, al doilea în acest sezon, cu mai multe puncte, a declarat Ole Gunnar Solskjaer după ce Manchester United a terminat pe locul 2 sezonul de Premier League.

23-05-2021
21:16

Pep Guardiola, în lacrimi la despărţirea de Sergio Aguero

Sergio Aguero a jucat ultimul meci în tricoul lui Manchester City şi va părăsi campioana Angliei după finala Ligii Campionilor. La finalul meciului cu Everton, Pep Guardiola a fost vizibil emoţionat, cu ochii în lacrimi, atunci când a avorbit despre atacantul argentinian.

“Este o persoană deosebită pentru noi toți. E atât de amabil. M-a ajutat foarte mult de la venirea la City, este un om bun. Nu vom putea să îl înlocuim vreodată, nu avem cum. Am găsit mulți fotbaliști speciali la acest club, precum el, Joe Hart și David Silva. Fără ei n-aș fi reușit lucrurile astea”, a spus Pep Guardiola.

23-05-2021
18:11

Manchester City a primit trofeul de campioană. Ce record a stabilit Aguero

La finalul meciului cu Everton, câştigat fără emoţii, scor 5-0, jucătorii lui Manchester City au primit trofeul şi medaliile de campioni. Partida de pe “Etihad” a fost ultima a lui Sergio Aguero în tricoul “cetăţenilor”, însă a stabilit un record înainte de plecare.

Kun Aguero și-a luat adio de la Manchester City așa cum știe mai bine și a înscris o dublă, deși a intrat pe teren abia în minutul 65 al partidei cu Everton, câștigată de „cetățeni” cu scorul de 5-0 pe teren propriu.

Argentianul a făcut spectacol pe “Etihad” și a înscris la doar șase minute după ce a intrat pe teren în locul lui Mahrez, iar cinci minute mai târziu a făcut dubla. Cu aceste două goluri, Sergio Aguero scrie o nouă pagină din istoria Premier League și devine fotbalistul cu cele mai multe goluri înscrise pentru un singur club din toate timpurile în prima ligă engleză, cu 185 de reușite.

23-05-2021
09:02

Final de sezon în Premier League

Duminică, 23 mai

Fulham – Newcastle 0-2 (Willock 23, Schar 88 pen.)

Leeds United – West Bromwich Albion 3-1 (Rodrigo 18, Phillips 43, Bamford 78-pen. / Robson-Kanu 90)

Arsenal – Brighton 2-0 (Pepe 49, 60)

Aston Villa – Chelsea 2-1 (Traore 44, El-Ghazi 52 / Chilwell 70)

Manchester City – Everton 5-0 (De Bruyne 11, Gabriel Jesus 14, Foden 54, Aguero 71, 77)

Leicester – Tottenham 2-4 (Vardy 17 pen., 51 pen. / Kane 41, Schmeichel 77-autogol, Bale 87, 90+6)

Sheffield United – Burnley 1-0 (McGoldrick 25)

Liverpool – Crystal Palace 2-0 (Mane 36, 74)

West Ham – Southampton 3-0 (Fornals 30, 33, Rice 86)

Wolverhampton – Manchester United 1-2 (Semedo 40 / Elanga 13, Mata 45+4 pen.)

Manchester City, Manchester United, Liverpool şi Chelsea s-au calificat în Liga Campionilor

Leicester City şi West Ham United s-au calificat în Europa League

Tottenham s-a calificat în Conference League

 

În caz de egalitate la puncte, criteriile de departajare folosite în Premier League sunt următoarele:

  • golaverajul
  • numărul de goluri marcate

Dacă egalitatea persistă, următoarele criterii sunt luate în calcul pentru echipele care se luptă pentru un loc în cupele europene:

  • punctele obţinute în meciurile directe
  • golurile marcate în deplasare în meciurile directe
  • meci de baraj
23-05-2021
07:42

Declan Rice, primul pe lista de achiziții a lui Tuchel

Deși au în față o finală de Champions League cu rivalii de la Manchester City, oamenii din conducerea lui Chelsea pregătesc în același timp și sezonul viitor și vor transferul lui Declan Rice de la West Ham United.

Mijlocașul defensiv în vârstă de 22 de ani a avut prestații remarcabile în actuala ediție și, conform presei britanice, ”ciocănarii” vor 100 de milioane de euro pentru a-l lăsa să plece, mai ales că de serviciile sale mai sunt interesate și cele două forțe din Manchester: United și City.

Deși este principala țintă pentru manageryul Thomas Tuchel, Chelsea nu pare convinsă să arunce acești bani pentru aducerea lui Rice și pregătesc o variantă în care să micșoreze suma. Oficialii de pe Stamfoird Bridge vor să-i cedeze la schimb pe Tammy Abraham și Ross Barkley, doi jucători pe care David Moyes i-ar vrea la West Ham.

22-05-2021
19:54

Brentford şi Swansea s-au calificat în finala barajului pentru promovarea din Championship

Brenford şi Swansea se vor lupta în finala play-off-ul pentru promovarea în Premier League, pe 29 mai, pe stadionult Wembley.

Brentford a trecut în dublă manşă de Bournemouth. „Cireşele“ au câştigat cu 1-0 în tur şi au deschis scorul şi în partida de astăzi (22 mai), în minutul 5. Toney a dat semnalul revenirii lui Brentford, în minutul 16, din penalty. Peste doar 12 minute, Mepham a fost eliminat, iar meciul a curs în favoarea lui Brentford, care a mai punctat de două ori, Janelt (50) şi Forss (81).

Swansea a fost cea de-a doua echipă care şi-a asigurat biletele pentru finala de Wembley. „Lebedele“ câştigaseră cu 1-0 în tur, pe terenul lui Barnsley, iar golul din minutul 39 al lui Grimes a adus liniştea. Woodrow a egalat la 1 pentru Barnsley, dar oaspeţii nu au avut puterea să mai puncteze o dată şi să se califice.

Brentford – Swansea se joacă pe 29 mai, pe Wembley, iar învingătoarea va promova în Premier League, alături de Norwich, campioana din Championship, şi Watford, ocupata locului secund. Brentford şi Swansea au terminat sezonul regular pe poziţiile 3 şi 4. 

22-05-2021
14:49

Miliardarul Aliko Dangote vrea să cumpere Arsenal

Cel mai bogat om din Africa, nigerianul Aliko Dangote, își dorește să cumpere clubul Arsenal și a făcut deja prima mișcare pentru a prelua acțiunile de la Stan Kroenke.

Supranumit ”Regele zahărului”, miliardarul african în vârstă de 64 de ani este un fan declarat al ”tunarilor” și își dorește cu ardoare să readucă echipa în prim-planul fotbalului mondial.

”Este o echipă pe care vreau să o cumpăr. Averea mea a ajuns la 20 de miliarde și asta îmi dă o anumită libertate de mișcare, dar în același timp responsabilități uriașe.

Contruiesc o clădire pentru compania mea și când această investiție va fi finalizată mă voi putea gândi la o altă investiție. Voi cumpăra Arsenal după ce termin proiectele aflate în desfășurare. Când voi prelua echipa, Arsenal va intra într-o nouă eră”, a declarat Dangote.

Supremaţia oraşului Manchester în Premier League

Premier League, cel mai puternic campionat din lume şi nu este o metaforă, pentru că trei dintre finalistele actualei ediţii a cupelor europene sunt din Insulă, va ajunge în ultima staţie duminică, 23 mai. Există câteva lucruri clare, campioana şi cele trei echipe retrogradate, dar tot mai există câteva nebuloase care se vor clarifica abia acum.

Aşadar, Manchester City e la a treia coroană în ultimele patru ediţii, vecina Manchester United încheie în urma echipei lui Pep Guardiola, supremaţie clară a oraşului Manchester în fotbalul englez, cu primele două locuri ocupate. Se mai ştie că Sheffield United, West Bromwich Albion şi Fulham au redevenit formaţii de Championship din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

De asemenea se cunosc numele primelor două promovate, Norwich şi Watford, două reveniri imediate la nivel de Premier League, acum fiind în plină desfăşurare barajul pentru stabilirea celei de-a treia echipe care va primi 100 de milioane de lire sterline drept recompensă pentru promovare. Bournemouth, Brentford, Barnsley şi Swansea se bat pentru câştigarea play-off-ului.

Chelsea, Liverpool şi Leicester trag pentru Champions League

Dacă primele două locuri sunt clare, în schimb când vine vorba despre poziţiile 3 şi 4, care trimit în Champions League, trei pretendente se vor lupta până în ultimele secunde. Chelsea ocupă locul 3, cu 67 de puncte, după care urmează un Liverpool renăscut în ultimele etape ca Pasărea Phoenix şi Leicester, echipa care a câştigat în premieră Cupa Angliei, ambele cu 66.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă Chelsea, care va avea meci de campionat cu şase zile înainte de finala Champions League cu Manchester City, va merge la Birmingham, pentru partida cu Aston Villa şi antrenorul Thomas Tuchel nu va putea odihni nici un titular, dacă vrea să aibă şanse mari să termine pe locul 3.

Chelsea joacă la Birmingham cu câteva zile înainte de finala Champions League

Dacă londonezii nu ratează la Birmingham drama va fi la Leicester, unde “vulpile”, aproape tot sezonul pe locul 3, vor avea puţine şanse să mai inverseze locul 5 cu vreuna dintre echipele din faţa lor.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că, în primul rând, meciul lor de acasă cu Tottenham, echipa de pe locul 7, adică de Conference League, nu va fi deloc uşor, dar şi pentru că Liverpool primeşte vizita unui Crystal Palace fără motivaţie.

Se prefigurează aşadar, doar dacă nu apare vreo surpriză, clasarea lui Chelsea şi a lui Liverpool pe locurile 3 şi 4, cu Leicester şi West Ham pe poziţiile 5 şi 6, de Europa League, o ierarhie care acum o lună nu era considerată posibilă nici de specialişti, nici de casele de pariuri, Liverpool fiind văzută a termina pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Arsenal ar putea prinde Europa în ultima etapă

Tottenham ocupă locul 7 şi ar urma să joace în Conference League, însă va fi foarte greu să termine pe această poziţie. Joacă la supermotivata Leicester şi are două urmăritoare.

Everton e la egalitate de puncte cu Tottenham, 59, însă va termina sezonul pe “Etihad Stadium”, fieful campioanei Manchester City, care sigur va băga rezervele pentru a odihni titularii pentru finala Champions League.

Deci Everton ar putea trece peste Tottenham, dacă londonezii pierd sau fac egal, iar dacă şi Tottenham şi Everton nu iau toate cele trei puncte ar putea profita “tunarii” de la Arsenal, care ar prinde Europa exact în ultimele 90 de minute ale sezonului. Au 58 de puncte şi joacă acasă cu Brighton, care nu mai are nici o emoţie.

ADVERTISEMENT