Sport

Premier League, etapa a 9-a. Liverpool o distruge pe Manchester United. Salah, adevăratul ”diavol” de pe Old Trafford. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre meciurile etapei a 9-a din Premier League, programate începând de vineri, 22 octombrie, și până duminică, 24 octombrie, inclusiv
24.10.2021 | 20:26
Premier League etapa a 9a Liverpool o distruge pe Manchester United Salah adevaratul diavol de pe Old Trafford Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
24-10-2021
14:41

Manchester United - Liverpool 0-5 (Keita 5, Diogo Jota 13, Salah 38, 45+5, 49)

Final de meci – Cu un Mohamed Salah în mare formă, Liverpool o dezmembrează pe Manchester United pe Old Trafford și urcă pe locul secund în clasamentul din Premier League. Este cea mai grea înfrângere din istorie suferită de ”diavolii roșii” pe teren propriu în fața ”cormoranilor”.

ple

Min. 83 – Cavani nimește bara transversală cu o lovitură de cap, dar dacă ar fi înscris golul urma să fie anulat cu ajutprul VAR pentru o poziție de ofsaid.

Min.65 – Mii de fani ai lui Manchester United au părăsit stadionul Old Trafford, nemulțumiți de prestația favoriților care sunt practic umiliți de Liverpool.

premier league etapa 9

Min. 60 – După consultarea VAR, arbitrul Anthony Taylor îl elimină pe Paul Pogba pentru o intrare extrem de dură la Naby Keita. Jucătorul lui LIverpool a fost scos cu targa de pe teren.

Min. 52 – Ronaldo marchează cu un șut din interiorul careului, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid după consultarea VAR.

Min. 49 – GOOOL Liverpool!!! Salah își continuă recitalul și în repriza a doua și reușește hat-trick-ul.

Min. 45+5 – GOOOL Liverpool!!! Repriza de coșmar a celor de la United se încheie cu un nou gol reușit de Salah cu un șut plasat din interiorul careului.

Min. 45+1 – Ronaldo a scăpat singur cu Alisson, dar a șutat în portarul brazilian. Nervos, portughezul a încercat să recupereze balonul, dar l-a lovit intenționat pe Jones și a primti cartonașul galben.

Min. 38 – GOOOL Liverpool!!! Salah își trece și el numele pe lista marcatorilor după o centrare perfectă a lui Keita.

Min. 13 – GOOOL Liverpool!!! Maguire și Shaw s-au încurcat la marginea careului mare, Keita le-a ”furat” mingea, i-a pasat lui Alexander Arnold care a centrat perfect în careu și Diogo Jota a majorat avantajul ”cormoranilor”.

Min. 5 – GOOOL Liverpool!!! Contraatac de manual al elevilor lui Jirgen Klopp.  Salah îl lasă singur cu De Gea pe Keita și senegalezul deschide scorul.

Min. 4 – Bruno Fernandes ratează prima mare ocazie șutând peste poartă din poziție ideală.

Min. 1 – A început meciul.

mun

24-10-2021
13:15

Tottenham, învinsă în derby-ul Londrei

  • Brentford – Leicester 1-2 (Jorgensen 62 / Tielemans 14, Maddison 75)
  • West Ham – Tottenham 1-0 (Antonio 72)

ple

24-10-2021
09:47

Măsuri de securitate sporite pentru Manchester United - Liverpool

Manchester Unied a sporit măsurile de securitate pentru derby-ul de duminică cu Liverpool pentru a evita repetarea incidentelor din sezonul trecut. În mai 2021, aproximativ 200 de ultrași ai „diavolilor” au intrat pe Old Trafford în semn de protest la adresa propietarilor clubului, familia Glazer.

Derby-ul din luna mai a fost primul meci din istoria Premier League amânat din cauza protestelor fanilor. La meciul din această seară, „diavolii roșii” au suplimentat numărul forțelor de ordine.

„Protocoalele pentru securitate sunt întotdeauna ridicate la meciurile cu Liverpool, dar de data aceasta totul va fi la un nivel și mai ridicat”, au declarat surse din apropierea stadionului, conform The Sun.

23-10-2021
16:02

Brighton - Manchester City 1-4 (Mac Allister 81 pen. / Gundogan 13, Foden 28, 31, Mahrez 90+5)

Final de meci – Manchester City se impune extrem de clar cu 4-1 pe terenul lui Brughton și se apropie de liderul Chelsea.

ple

Min. 90+5 – GOOOL Manchester City!!! Mahrez a stabilit scorul final după o pasă primită de la Foden.

Min.81 – GOOOL Brighton!!! Mac Allister readuce speranța în tabăra gazdelor după ce transformă un penalty.

Min. 31 – GOOOL Manchester City!!! O nouă eroare în defensiva gazdelor de care profită Foden și scorul ia proporții.

Min. 28 – GOOOL Manchester City!!! Contraatac școală al ”cetățenilor” plecat din propriul careu și încheiat cu golul lui Foden din pasa lui Grealish.

Min. 13 – GOOOL Manchester City!!! Gundogan deschide scorul după o bâlbâială a defensivei lui Brighton. Reușita a fost validată cu ajutorul VAR.

Min. 1 – A început meciul Brighton – Manchester City.

bri

23-10-2021
13:59

Acum se joacă 4 meciuri

  • Everton – Watford 2-5 (Davies 3, Richarlinson 63 / King 13, 80, 87, Kucka 78, Dennis 90+1)
  • Crystal Palace – Newcastle 1-1 (Benteke 57 / Wilson 65)
  • Leeds United – Wolves 1-1 (Rodrigo 90+4 pen. / Hwang Hee-Chan 10)
  • Southampton – Burnley 2-2 (Livramento 41, Broja 50 / Cornet 13, 57)

ple

23-10-2021
11:50

Chelsea - Norwich 7-0 (Mount 8, 85 pen., 90+1, Hudson-Odoi 19, James 42, Chilwell 57, Aarons 63 aut.)

Final de meci. Chelsea face instrucție cu Norwich și ajunge echiopa cu cel mai bun atac din premier League.

ple

Min. 90+1 – GOOL Chelsea!!! Loftus-Check a scăpat în partea dreaptă a intrat în careu, i-a pasat lui Mount și acesta a reușit hattrick-ul.

Min. 85 – GOOOL Chelsea!!! Mount transformă la a doua încercare un penalty. În primă fază, șutul său a fost parat de Krul, dar portarul olandez nu a fost pe linia porții și lovitura s-a repetat.

Min. 63 – GOOOL Chelsea!!! Zi horror pentru oaspeți, care și-au dat și autogol. Aarons e numele ghinionistului.

Min. 57 – GOOOL Chelsea!!! Chilwell își trece și el numele pe lista marcatorilor!

Min. 42 – GOOOL Chelsea!!! James pune scor de neprezentare pe tabela de pe Stamford Bridge!

Min. 19 – GOOOL Chelsea!!! Se anunță o victorie facilă a albaștrilor! Hudson-Odoi face 2-0 din pasa lui Kovacic.

Min. 8 – GOOOL Chelsea!!! Mason Mount a deschis scorul pentru liderul din Premier League!

Echipele de start:

22-10-2021
21:47

Newcastle, 80 de milioane de euro pentru un jucător de la FC Porto

Newcastle a intrat a în era ”petrodolarilor” după ce clubul a fost preluat de miliardarii saudiți, iar primul transfer preconizat este cel al atacantului columbian de la FC Porto, Luis Diaz.

Conform Daily Mail, șefii ”coțofenelor” au pus ochii pe fotbalistul de 24 de ani și vor să plătească în ianuarie clauza de reziliere a acestuia ce se ridică la suma de 80.000.000 de euro. Ar fi cel mai scump transfer din istoria lui Newcastle, recordul fiind deținut de Joelinton, adus de la Hoffenheim în schimul a 44 de milioane de euro.

Luis Diaz are un sezon excelent cu FC Porto, marcând șapte goluri în cele 11 partide în care a fost folosit și a ajuns titular în reprezentativa Columbiei.

22-10-2021
18:57

Arsenal - Aston Villa 3-1 (Partey 23, Aubameyang 45+6, Smith Rowe 56 / J. Ramsey 82)

ple

Final de meci – Arsenal se impune cu scorul de 3-1 în duelul cu Aston Villa.

Min. 82 – GOOOL ASTON VILLA! Jacob Ramsey înscrie un gol superb cu un șut la vinclu de la 16 metri.

Min 56 – GOOOL ARSENAL! Contraatac școală al ”tunarilor” și Smith Rowe înscrie la colțul scurt după o pasă a lui Aubameyang.

Min. 45+6 – GOOOL ARSENAL! Aubameyang a marcat la ultima fază a primei reprize. Gabonezul a executat un penalty, portarul Emiliano Martinez a respins, dar mingea a ajuns tot la atacantul lui Arsenal care a înscris în poarta goală.

Min. 23 – GOOOL ARSENAL! Thomas Partey a înscris cu capul după o lovcitură de colț.

Min 1 – A început meciul de pe Emirates

ars

22-10-2021
17:41

Salah vrea să-și încheie cariera la Liverpool

Atacantul egiptean Mohamed Salah, despre care s-a vorbit intens că ar vrea să plece de la Liverpool, a pus capăt speculațiilor și a anunțat că vrea să-și încheie cariera pe Anfield Road.

”Nu depinde de mine. Dacă mă întrebați, mi-ar plăcea să rămân aici până în ultima zi a carierei, dar nu pot spune mai mult, nu este totul în mâinile mele. Depinde ce vrea clubul, nu depinde de mine.

În acest moment, nu mă văd jucând vreodată împotriva lui Liverpool, asta m-ar întrista. Este greu, nu vreau să vorbesc despre asta, dar să vedem ce se întâmplă pe viitor”, a declarat fotbalistul pentru Sky Sports.

Mohamed Salah, în vârstă de 29 de ani, mai are contract cu Liverpool până în vara anului 2023, iar deocamdată conducătorii ”cormoranilor” nu au demarat negocierile pentru prelungirea înțelegerii.

22-10-2021
15:44

Bruno Fernandes, incert pentru Manchester United - LIverpool

Antrenorul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, a anunțat că mijlocașul Bruno Fernandes s-a accidentat și este incert pentru derby-ul cu Liverpool.

Portughezul se resimte după întâlnirea de la mijlocul săptămânii cu Atalanta Bergamo, din Champions League, dar se încearcă recuperarea sa până la ora jocului de pe Old Trafford, la fel ca și în cazurile lui Fred și Marcus Rashford.

”Densitatea meciurilor lasă întotdeauna urme. Avem câțiva jucători care nu s-au antrenat, iar unul dintre ei e Bruno Fernandes. Nu știm dacă îl vom putea folosi, se încearcă recuperarea lui.

Este încă vineri și suntem optimiști în privința lor. Azi nu i-am avut pe toți la antrenament, dar mai e timp până duminică. Sper să am tot lotul la dispoziție, dar există posibilitatea să nu mă pot baza pe doi, trei jucători”, a declarat Solskjaer, conform Sky Sports.

Premier League derulează în acest weekend, mai precis de vineri, 22 octombrie, şi până duminică, 24 octombrie, inclusiv, filmul celei de-a 9-a etape din acest sezon, în rolurile principale fiind artiştii de la Manchester United şi Liverpool, dar şi cei din derbyul londonez West Ham – Tottenham.

Programul etapei a 9-a din Premier League

Vineri, 22 octombrie

  • ora 22:00 Arsenal – Aston Villa

Sâmbătă, 23 octombrie

  • ora 14:30 Chelsea – Norwich
  • ora 17:00 Everton – Watford
  • ora 17:00 Crystal Palace – Newcastle
  • ora 17:00 Leeds United – Wolves
  • ora 17:00 Southampton – Burnley
  • ora 19:30 Brighton – Manchester City
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 octombrie

  • ora 16:00 Brentford – Leicester
  • ora 16:00 West Ham – Tottenham
  • ora 18:30 Manchester United – Liverpool

Arsenal – Aston Villa deschide etapa a 9-a din Premier League

Pe Old Trafford, vom putea trage duminică o concluzie precisă asupra forţei „cormoranilor” de a ataca titlul pe care Manchester City l-a câştigat de trei ori în ultimele patru ediţii, a patra revenind tocmai lui Liverpool. United e o formaţie cu probleme evidente, dar rămâne un etalon pentru orice echipă care vine pe „Teatrul viselor” şi dacă o pot bate înseamnă că au forţă şi să lupte la coroana regală.

ADVERTISEMENT

Runda a noua se deschide vineri seară pe „Emirates Stadium” din Londra la un meci destul de bogat în tradiţie:  Arsenal – Aston Villa. „Tunarii” au remizat tot acasă etapa trecută cu Crystal Palace într-un derby londonez cu mari emoţii pentru ei. Aston Villa a pierdut halucinant acasă cu Wolves, după ce a avut 2-0, toate cele cinci goluri fiind înscrise în a doua parte!

Cele două echipe sunt chiar vecine de clasament, locul 12 Arsenal, locul 13 Aston Villa, despărţite doar de un punct, dar „tunarii” sunt neînvinşi de cinci meciuri, pe când Villa are două succese şi trei eşecuri. De la gazde, lipseşte doar mijlocaşul elveţian Xhaka.

ADVERTISEMENT

Chelsea, fără Lukaku şi Werner pentru vizita lui Norwich

Sâmbătă, se joacă grosul etapei, conform programului standard. De la ora 14:30, Chelsea ar trebui să aibă o misiune uşoară pe teren propriu în faţa „lanternei roşii” Norwich, care cu doar 2 puncte pare strivită de presiunea primei ligi.

Problema pentru Thomas Tuchel este însă că nu va beneficia de aportul a doi oameni cheie din atac. Belgianul Romelo Lukaku şi germanul Werner s-au accidentat la mijlocul săptămânii în Liga Campionilor și vor fi indisponibili.

ADVERTISEMENT

Crystal Palace primeşte vizita uneia dintre cele mai bogate echipe din lume, Newcastle, dar care, ce paradox, are doar trei puncte, e fără victorie şi ocupă penultimul loc. „Coţofenele” l-au demis pe antrenorul Steve Bruce, dar la acest meci vor merge cu unul dintre secunzii săi, pentru că e greu de găsit un nume mare, fie şi pe bani mulţi, care să vină şi să ia din mers o echipă cu lot subţire, pe loc retrogradabil şi să încerce să repare ceva până în ianuarie, când va fi perioada de mercato.

Tottenham şi-a lăsat vedetele acasă în Conference League pentru derby-ul cu West Ham

Tot sâmbătă, în meci vedetă al zilei, de la ora 19:30, avem un inedit duel de podium, campioana Manchester City urmând a se deplasa la Brighton, revelaţia de până acum a sezonului, niciodată „pescăruşii” nezburând atât de sus, pe locul 4. Ambele echipe sunt neînvinse în ultimele cinci jocuri.

Duminică, 24 octombrie, este însă ziua celor două mari jocuri ale rundei. Avem derbyul londonez West Ham – Tottenham, între locurile 5 şi 7, „Spurs” având un punct peste „ciocănari” şi tocmai pentru că este un meci foarte greu antrenorul lui Tottenham i-a lăsat acasă pe Kane şi Son pentru meciul de joi seară, de la Arnhem, cu Vitesse, din Conference League.

Manchester United – Liverpool e șocul etapei a 9-a din Premier League

Dar cel mai aşteptat eveniment al etapei din Premier League se va derula duminică, de la ora 18:30, în epilogul rundei, pe „Old Trafford”. Manchester United a avut multe sinusoide în campionat, în ultimele două partide de acasă pierzând cu Aston Villa şi făcând egal cu Everton.

Acum, vine un Liverpool în mare formă, învingător şi la Madrid, în Champions League, cu Atletico şi care este neînvins în acest sezon. Va fi un meci foarte greu pentru Cristiano Ronaldoşi compania, care dacă nu se va încheia bine va mai pune o piatră de gâtul antrenorului Solskjaer, din ce în ce mai contestat. Şi ca să fie şi mai tensionată atmosfera fanii pregătesc un protest uriaş la adresa patronatului şi conducerii clubului.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Manchester United – Liverpool: 1,64 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: