Premier League

Premier League ia măsuri radicale împotriva fanilor violenți și rasiști. Suporterii vinovați vor avea interdicție pe toate cele 20 de stadioane din prima ligă

07.02.2020 | 11:29
Premier League ia masuri radicale impotriva fanilor violenti si rasisti Suporterii vinovati vor avea interdictie pe toate cele 20 de stadioane din prima liga
ADVERTISEMENT

Violențele fizice și agresiunile rasiste din ultimele luni care au avut loc în Premier League aduc măsuri extrem de dure în fotbalul britanic. Fanii care vor fi găsiți vinovați de astfel de acte nu mai pot asista la niciun meci din prima ligă.

Premier League, pedepse dure pentru fanii violenți și rasiști: vor avea interdicție pe toate cele 20 de stadioane din prima ligă

Cluburile din Premier League au lansat un plan de măsuri menite să reducă și să elimine în timp ieșirile în afara legii ale fanilor prezenți pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Astfel, forul fotbalistic intern intenționează să introducă reglementări la nivel național de interzicere a accesului celor găsiți vinovați de abuzuri antisociale sau rasiste pe toate cele 20 de arene.

Întrunite joi, într-o ședință de urgență, cele 20 de cluburi din Premier League au decis în unanimitate faptul că fanii recalcitranți trebuie să fie aspru pedepsiți.

ADVERTISEMENT

De curând, Chelsea, Tottenham și Bournemouth au emis toate interdicții pe viață pentru proprii fani în urma unor comportamente antisociale din ultimul an.

În ședința din această săptămână a cluburilor, s-a decis ca astfel de suspendări să acopere întreaga competiție din Premier League. Astfel, un fan găsit vinovat la un club, indiferent care ar fi acesta, va avea interdicție pe viață pe toate stadioanele.

ADVERTISEMENT

Cluburile din Anglia, alături de oficialul lui United, Ed Woodward, a cărui familie a fost atacată

La întrunirea de joi, cluburile din Premier League și-au exprimat solidaritatea cu oficialul celor de la Manchester United, Ed Woodward, a cărui familie a fost atacată în cursul săptămânii trecute.

”Suntem alături de Ed și de familia sa în această situație. Este de netolerat un astfel de comportament. Astăzi (n.r. joi, 6 februarie), toate cluburile din Premier League s-au unit împotriva violențelor și a tuturor formelor de agresiune

ADVERTISEMENT

Ca urmare a evenimentelor din ultimele luni, toate cluburile au fost de acord să introducă o interdicție națională pe toate cele 20 de arene pentru fanii care vor fi găsiți vinovați de gesturi de violență, rasism și alte acte în afara legii”, a fost comunicatul celor 20 de cluburi britanice.

 

ADVERTISEMENT