Sport

Șefii din Premier League au decis: trofeul merge la Manchester în ultima etapă de campionat!

Conducerea Premier League a decis ca duminică, în ultima zi a sezonului, să trimită la Manchester trofeul rezervat campioanei, iar la Liverpool, o replică, dar și medalii care pot să fie gravate pe loc.
21.05.2022 | 12:01
Sefii din Premier League au decis trofeul merge la Manchester in ultima etapa de campionat
Trofeul Premier League va merge în ultima etapă la Manchester, în fieful liderului, în timp ce la Liverpool va ajunge o copie. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 18, se joacă ultima rundă din Premier League, iar titlul este în joc. Manchester City are doar un punct avans în fața lui FC Liverpool, după ce finalista Ligii Campionilor a câștigat marți, 2-1, la Southampton. Și aceasta în condițiile în care Jurgen Klopp a schimbat nouă jucători față de finala FA Cup.

Oficialii Premier League la ambele jocuri

A fost o perioadă cu schimbări, dar, până la urmă, titlul se joacă în ultima etapă din Premier League. Liverpool remizase, 1-1, cu Tottenham. Dar Manchester City nu a profitat.

ADVERTISEMENT

În ultima rundă, elevii lui Pep Guardiola au terminat la egalitate, 2-2, cu West Ham United. Este adevărat, putea să fie mai rău. Căci la pauză era 2-0 pentru ”ciocănari”. Dar și mai bine. Dacă punem la socoteală penaltyul ratat de Mahrez.

Apoi a venit restanța celor de la FC Liverpool. Joc în care ”cormoranii” au fost în situația de a se vedea conduși. Au izbutit însă să ia toate cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Și-acum duelul se duce la distanță. Fiecare dintre combatante beneficiind de avantajul propriului teren. Astfel că acel punct avans de care beneficiază Manchester City poate să fie decisiv.

Elevii lui Pep Guardiola vizează al patrulea titlu în Premier League în cinci ani și joacă împotriva lui Aston Villa. Echipa lui Gerrard, care, nu mai trebuie să o spunem, a făcut istorie la FC Liverpool.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, băieții lui Klopp primesc vizita celor de la Wolves. O formație care a ratat Europa după ce a ratat victoria în ultimele șase runde. Perioadă în care a scos doar două puncte.

Conducerea Premier League a decis ca oficiali de prim rang să asiste la meciurile celor două formații implicate în lupta pentru trofeu. Astfel, CEO-ul Richard Masters se va deplasa la Manchester. Iar președintele interimar Peter McCormick la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Cel din urmă va avea o replică a trofeului. Ca și 40 de medalii neinscripționate. Care se pot grava în cazul în care finalista Ligii Campionilor dă lovitura!

Klopp încă mai crede, dar Liverpool este ultimul lider care s-a împiedicat în ultima etapă!

Jurgen Klopp știe că nu o să fie simplu să câștige titlul Premier League. Rămâne cu picioarele pe pământ, dar speră.

”Dacă eram în cealaltă situație, nu mă consideram deja campion. Așa stau lucrurile. Din punctul meu de vedere, este normal ca la prima vedere să te gândești că City va câștiga acel meci. Dar este fotbal.

Trebuie mai întâi să câștigăm noi. Nu putem să vorbim despre Wolves ca și cum nu ar exista. Titlul? Este posibil, nu cu șanse mari, dar posibil. Este suficient”.

Dacă FC Liverpool ia titlul în acest sezon, va schimba și istoria Premier League. Pentru că nu a existat vreun lider care să piardă trofeul în ultima etapă.

Ultima ispravă de gen în fotbalul englez s-a petrecut în 1989. Atunci când Michael Thomas a marcat în ultimul minut golul de 2-0 și i-a adus titlul lui Arsenal. Contra lui Liverpool, pe Anfield!

 

 

ADVERTISEMENT