Decizie de ultimă oră! Cluburile din Premier League au votat împotriva arbitrajului video

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
13/04/2018, 18:26
Decizie de ultimă oră! Cluburile din Premier League au votat împotriva arbitrajului video

La o întâlnire a acţionarilor din Premier League ce a avut loc la Londra, cele 20 de cluburi din prima ligă engleză au votat împotriva implementării sistemului VAR din următorul sezon. Într-un comunicat oficial, Premier League a anunţat: ”Am fost de acord să continuăm testarea avansată pentru Video Assistant Referees (VAR) pe parcursul sezonului 2018/2019”.

Decizia a venit după discuţii în detaliu în ceea ce priveşte progresul făcut de testele VAR în fotbalul englez şi lecţiile învăţate din testele făcute în alte ţări. Cluburile au fost de acord ca testarea avansată să continue până la sfârşitul sezonului 2018/2019 pentru a îmbunătăţi sistemul, mai ales în ceea ce priveşte comunicarea cu cei aflaţi pe stadion şi cei care se uită la televizor din întreaga lume.

Premier League vrea să mai testeze sistemul VAR

Premier League va solicita ca sistemul VAR să fie folosit mai mult în FA Cup şi Carabao Cup în sezonul 2018/2019. Vestea vine la câteva zile după ce UEFA a anunţat că nu va forţa implementarea sistemului pentru sezonul viitor din Champions League şi Europa League.