Premier League şi-a schimbat perioada de transferuri din vară! FIFA a făcut anunţul oficial

premier league, transferuri, fifa, mercato

Premier League va avea o perioadă de transferuri puţin schimbată din această vară. FIFA a anunţat oficial că prima ligă din Anglia va avea date noi pentru mercato.

Conducătorii a 14 cluburi din Premier League au cerut şi au votat schimbarea perioadei de transferuri din vară. Aceştia îşi doreau ca fereastra de mercator să se încheie în momentul în care începe prima etapă din prima ligă din Anglia.

FIFA a anunţat oficial schimbarea, iar aceasta va intra în vigoare chiar din vara acestui an. Astfel, cluburile din Premier League vor putea începe să transfere în perioada 9 iunie - 9 august, chiar înaintea startului campionatului.

Premier League, probleme după 9 august

Chiar dacă formaţiile din Premier League şi-au dorit această schimbare, cluburile engleze ar putea să aibă probleme majore. În restul marilor campionate din Europa, ultima zi de transferuri rămâne 31 august, astfel că echipe din aceste competiţii vor putea să achiziţioneze jucători din Premier League până la această dată.

Decizia a venit după ce în ultimele sezoane, cluburile din Premier League au achiziţionat jucători în ultimul moment plătind sume exorbitante. Cluburile din ligile inferioare din Anglia vor, la rândul lor, să schimbe perioada de transferuri, un vor în acest sens urmând să aibă loc până la finalul lunii februarie.