ADVERTISEMENT
Fotbal international

Premier League pregătește măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus: maximum 500 de spectatori și interzicerea celor trecuți de 70 de ani

Autor: Adrian Baciu | 07.03.2020 | 09:49
Premier League pregătește măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus: maximum 500 de spectatori și interzicerea celor trecuți de 70 de ani
Premier League pregătește măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus: maximum 500 de spectatori și interzicerea celor trecuți de 70 de ani. Credit line: James Wilson / PA Images / Profimedia

Coronavirus afectează deja în mod extrem de grav cursul unor importante competiții sportive din Europa. Serie A, Ligue 1, Europa League și Liga Campionilor au cunsocut deja impactul maladiei în desfășurarea întrecerilor. Acum, Premier League pune la cale un set de măsuri cu rol de prevenire a răspândirii coronavirus.

ADVERTISEMENT

Premier League pregătește măsuri de prevenire a răspândirii coronavirus

În ciuda faptului că și Marea Britanie se confruntă cu tot mai multe cazuri de coronavirus, Premier League este una din competițiile de top ale Europei care nu a avut de suferit din cauza acestei boli până în acest moment.

Cu toate acestea, englezii pregătesc deja o serie de măsuri care să prevină extinderea acestei maladii. În primă fază, oficialii Premier League au decis să interzică strângerea de mâini dintre jucători, de teama virusului din Wuhan. Măsurile cu adevărat radicale și care afectează grav și fanii abia acum se pregătesc.

ADVERTISEMENT

Oficialii Premier League, televiziunile care dețin drepturile asupra campionatului britanic și oficiali din Guvern au programat, pentru luni, 9 martie, întâlnire de urgență pentru a stabili măsurile care vor fi luate în continuare în această chestiune privind coronavirus.

Conform presei britanice, către toate cele 20 de cluburi din Premier League s-a trimis o notă informativă în care se specifică faptul că numărul fanilor prezenți la partide ar putea fi redus la 500.

ADVERTISEMENT

Fanii de peste 70 de ani, interziși pe stadioane?

O altă măsură care poate fi instaurată în această perioadă în campionatul din Anglia vizează persoanele în vârstă, cele mai dispuse la a fi infectate cu coronavirus.

Astfel, The Sun scrie că există posibilitate ca fanii echipelor engleze cu vârste de peste 70 de ani să nu mai aibă permisiunea de a lua loc în tribune.

ADVERTISEMENT

Asta ar afecta nu doar suporteri obișnuiți, ci și legende sau chiar antrenori din Premier League.

Sir Alex Ferguson, 78 de ani și managerul lui Crystal Palace, Roy Hodgson, 72 de ani, ar putea fi interziși o perioadă la meciurile din Anglia dacă măsura ar intra în vigoare.

ADVERTISEMENT
  • 163 de cazuri cu persoane infectate cu coronavirus sunt în Marea Britanie până în prezent
  • 2 persoane și-au pierdut viața în Anglia din cauza maladiei
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!