Fotbal international

Premier League pregătește revenirea fanilor pe stadioane! Pașaportul de sănătate, soluția găsită de englezi

16.09.2020 | 11:10
Premier League pregătește revenirea fanilor pe stadioane! Pașaportul de sănătate, soluția găsită de englezi
Oficialii Premier League pregătesc revenirea fanilor pe stadioane, ei colaborând cu o firmă care a dezvoltat sistemul de pașapoarte dde sănătate. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oficialii Premier League pregătesc revenirea fanilor pe stadioane, ei colaborând cu o firmă care a dezvoltat sistemul de pașapoarte dde sănătate.

La sfârșitul sezonului 2019/2020 conducerea Premier League a anunțat pierderi de 330 de milioane de lire sterline în contextul lipsei suporterilor din tribune din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, Guvernul condus de Boris Johnson a tot anunțat că este exclusă revenirea spectatorilor în viitorul apropiat la meciurile din Premier League.

Fanii vor reveni pe stadioane în Premier League

Conform Daily Mail, Guvernul a primit o propunere de la o companie de tehnologie britanică cu privire la o aplicație care ar rezolva dilema revenirii fanilor pe stadioane în Premier League. Aplicația are sprijinul șefilor din fotbalul englez, Premiership Rugby și Formula 1.

ADVERTISEMENT

VST Enterprises a dezvoltat un pașaport de sănătate despre care susține că oferă o ”soluție sigură pentru a readuce fanii în stadioane la capacitate maximă”. Conform planului, toți deținătorii de bilete vor fi testați pentru Covid-19 cu o zi înainte de un eveniment.

Fanii vor trebui să plătească 15 lire sterline pentru a face un test rapid de 10 minute cu o zi înainte de meci. Testul constă în luarea de sânge din deget, fie la o stație de testare înființată de gazda evenimentului, fie la una dintre cele 1.000 de clinici înregistrate în aplicație.

Un administrator de asistență medicală va încărca rezultatele testelor în aplicația utilizatorului. În ziua meciului, aplicația este scanată de oamenii de ordine în afara stadionului pentru a verifica testul fiecărui spectator și numai cei care au dat rezultate negative vor avea voie să intre.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vreun utilizator al acestei aplicații a dat rezultat pozitiv, toți cei care și-au făcut testul în același loc în aceeași zi vor fi notificați și se va urmări starea lor de sănătate. VST Enterprises s-a asociat cu compania farmaceutică BioSure pentru a furniza kituri de testare rapidă, care au o precizzie de 98%.

Proiectul este susținut de fostul ministru al Sportului, Richard Caborn, de fostul căpitan al naționalei de rugby a Angliei, Mike Tindall, și de soția sa Zara, fostă campioană mondială de echitație. Planurile de testare a tehnologiei prin invitarea fanilor la sesiunile de antrenament ale cluburilor din Premier League la sfârșitul sezonului trecut au fost abandonate, dar un alt proiect este programat luna viitoare la un eveniment acoperit în Liverpool.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri