Fotbal international

Premier League a atins o cotă istorică: transferuri de 2 miliarde euro în acest sezon

Nebunie în Premier League. S-a depăşit o barieră istorică în privinţa transferurilor în sezonul 2017-2018. Man.City şi Everton au cheltuit cel mai mult.
01.02.2018 | 14:41

S-a încheiat perioada de transferuri de iarnă, aşa numitul mercato di riparazione, în care echipele, de obicei, îşi plombează găurile existente în loturi până la acel moment. De această dată însă nu a avut loc un mercato di riparazione, ci a fost o perioadă similară celei de vară, cu multe achiziţii de top, în frunte, stând detaşate, cele 162 de milioane de euro plătite de Barcelona pentru brazilianul Coutinho de la Liverpool.

Premier League a demonstrat că a devenit deja un colos industrial. Pentru că sumele plătite în iarnă pentru transferuri de către 19 dintre cele 20 de cluburi, doar Bournemouth nu a cumpărat pe nimeni, ating cifra de 456 milioane euro. Cu mult peste Liga spaniolă, 277 milioane, Bundesliga 73 milioane, Ligue 1 45 milioane şi Serie A, 24 milioane. Toate aceste ligi nu egalează banii cheltuiţi de către grupările din Premier League, însemnând 419 milioane!

Everton a cheltuit 203 milioane euro!

Premier League este un malaxor financiar imposibil de egalat. Cu 1,607 miliarde euro cheltuiţi în vara lui 2017, la care adăugăm aceste 456 atingem o cifră neverosimilă la campania de achiziţii, 2,063 miliarde euro. Şi standardul putea fi şi mai sus cu 100 de milioane, dacă Leicester ar fi primit în ultima zi de mercato suma cerută lui Manchester City pentru algerianul Mahrez. 

La nivel de cluburi însă primul loc îl ocupă FC Barcelona, ca urmare a transferului făcut în iarnă, Coutinho de la Liverpool 162 milioane euro. Barca a cheltuit 324 milioane, urmată de Manchester City, 318. Pentru a ne face o idee asupra forţei financiare a Premier League să spunem că Everton, echipă care mult timp a stat în zona retrogradării, iar acum e la mijloc, locul 9, a plătit pe transferuri 203 milioane, ultimele două nume sosind acum, Cenk Tosun de la Beşiktaş şi Theo Walcott de la Arsenal, ambii 22 milioane.  Şi când două echipe de jos, dintre care una nou promovată, Brighton şi Swansea, au stabilit recorduri de achiziţii, 17 milioane respectiv 23 milioane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri