Sport

Strigător la cer! Premier League câştigă miliarde de lire, dar le-a refuzat cluburilor implicarea într-o acţiune de caritate

Cluburilor din Premier League le-a fost refuzată implicarea într-o acţiune de caritate. Forul care conduce prima ligă a Angliei nu a fost de acord cu cererea unei fundaţii caritabile.
10.11.2021 | 09:06
Strigator la cer Premier League castiga miliarde de lire dar lea refuzat cluburilor implicarea intro actiune de caritate
ADVERTISEMENT

Premier League este cel mai bogat campionat din lume, cu venituri de miliarde de lire sterline din drepturile TV, însă forul care conduce prima ligă a Angliei le-a refuzat cluburilor implicarea într-o acţiune de caritate. Motivul este unul de-a dreptul uluitor, echipele ar încălca regulile competiţiei.

Premier League le-a refuzat cluburilor implicarea într-o acţiune caritabilă. Care este motivul

Shelter, o fundaţie caritabilă care strânge fonduri pentru persoanele fără adăpost, a transmis o cerere către Premier League, prin care cluburile, care vor juca pe teren propriu de Boxing Day, să folosească echipamentul pentru meciurile din deplasare sau cel de-al treilea set de tricouri.

ADVERTISEMENT

Echipamentele pentru meciurile de acasă, care urmau să nu fie purtate la cele 9 partide, ar fi fost semnate de jucători şi scoase la licitaţie. Sumele strânse din această acţiune ar fi ajuns la persoanele care şi-au pierdut locuinţa din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorinţa fundaţiei s-a lovit de refuzul Premier League, care a considerat o încălcare a regulilor folosirea echipamentului din deplasare la meciurile de acasă.

ADVERTISEMENT

“Premier League primeşte un număr foarte mare de cereri pentru acţiuni de caritate în fiecare sezon, însă nu toate pot fi sprijinite la nivel central. Cluburile au dreptul să susţină cauze caritabile şi încurajăm acest lucru, cu condiţia să respecte regulile Premier League”, a fost răspunsul oferit de forul organizator către presa din Anglia.

Mesajul transmis de Shelter, fundaţia de caritate care s-a lovit de refuzul Premier League

“Credem că acasă înseamnă totul. Vrem să folosim puterea pozitivă a fotbalului pentru conştientizarea problemei persoanelor fără adăpost. De la începutul pandemiei, 180.000 de oameni şi-au pierdut casa.

ADVERTISEMENT

Sunt multe familii cu copii. Din acest motiv am discutat cu oameni din fotbal pentru a lansa campania #NoHomeKit.

Este o simplă campanie de Boxing Day prin care cluburile şi fanii îşi schimbă echipamentul de acasă cu cel din deplasare. Ar arăta un puternic suport pentru cei care nu mai au o casă acum”, spunea Osama Bhutta, director de campanie al Shelter.

ADVERTISEMENT

Dacă Premier League a spus pas campaniei, English Football League (EFl), forul care organizează Championship, League One şi League Two, a anunţat că le va permite cluburilor să folosească echipamentul de deplasare la meciurile de acasă.

Ce cluburi din Premier League acceptaseră acţiunea de caritate

Etapa a 19-a din Premier League se va disputa de Boxing Day, în perioada 26-27 decembrie 2021. Cele zece cluburi care urmau să joace pe teren propriu acceptaseră propunerea Shelter, însă acum sunt obligate să spună pas din cauza regulamentului.

Liverpool, Wolverhampton, Burnley, Manchester City, Norwich, Tottenham, West Ham, Aston Villa, Brighton şi Newcastle sunt echipele care vor juca pe teren propriu de Boxing Day.

ADVERTISEMENT