Sport

Premier League, restanțe. Pierderi uriașe pentru Liverpool după ce a ratat Liga Campionilor

Vezi aici în format LIVE stream meciurile Brighton - Manchester City și Manchester United - Chelsea, restanțe din etapa 32 din Premier League.
26.05.2023 | 09:51
Premier League restante Pierderi uriase pentru Liverpool dupa ce a ratat Liga Campionilor
Liverpool pierde peste 50 de milioane de lire sterline după ratarea Champions League
ADVERTISEMENT
26-05-2023
06:53

Liverpool pierde peste 50 de milioane de lire sterline după ratarea Champions League

Premieră negativă pentru Liverpool și Jurgen Klopp: pentru prima dată din 2016 încoace, „cormoranii” ratează prezența în grupele Champions League avându-l pe antrenorul german pe bancă. Contraperformanța a fost oficializată joi seara, după ce Manchester United a bătut Chelsea cu 4-1 într-un meci restant și s-a distanțat la 6 puncte de Liverpool în clasament cu o etapă înainte de finalul Premier League.

Ratarea prezenței în grupele Champions League și participarea în Europa League înseamnă pentru echipa de pe „Anfield” și o pierdere financiară uriașă, de peste 50 de milioane de lire sterline. Anul trecut, când a jucat finala Ligii, Liverpool a primit de la UEFA peste 80 de milioane de lire sterline.

Dacă vor câștiga Europa League, „cormoranii” vor încasa de la forul continental maxim 30 de milioane de lire, în funcție și de parcursul din grupe. Dar se vor diminua în mod drastic și încasările din bilete și marketing, pentru că expunerea nu va mai fi la fel ca în anii precedenți.

25-05-2023
18:34

Manchester United - Chelsea 4-1 (Casemiro 6, Martial 45+6, Bruno Fernandes 73 pen., Rashford 78 / Joao Felix 89)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Manchester United se distrează cu Chelsea, scor 4-1, și își asigură locul de Champions League pentur sezonul viitor.

ple

Min. 89 – GOOOL Chelsea!!! Joao Felix pleacă de la jumătatea terenului mingea la picior și îl învinge pe De Gea cu un șut de la 16 metri.

Min. 78 – GOOOL Manchester United!!! Același Fofana face o greșeală uriașă în propriul careu și Rashford își trece și el numele pe lista marcatorilor.

Min. 73 – GOOOL Manchester United!!! Bruno Fernandes transformă penalty-ul pe care tot el l-a obținut după un fault al lui Wesley Fofana.

Min. 45+6 – GOOOL Manchester United!!! Casemiro îi pasează minunat lui Sancho care îi așează mingea lui Martial și francezul nu ratează ținta.

Min. 6 – GOOOL Manchester United!!! Casemiro deschide scorul cu o lovitură de cap după o centrare din lovitură liberă a lui Eriksen.

Min. 4 – Hall centreză perfect în fața porții, dar Mudryk trimite pe lângă poartă din poziție ideală.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Manchester United – Chelsea.

  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelof, Shaw – Casemiro, Eriksen – Antony, Bruno Fernandes, Sancho – Martial. Rezerve: Butland – Dalot, Fred, Garnacho, Maguire, Malacia, McTominay, Rashford, Weghorst. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Chalobah, W. Fofana, Hall – Chukwuemeka, E. Fernandez, Gallagher – Madueke, Havertz, Mudryk. Rezerve: Mendy – D. Fofana, Gilchrist, Joao Felix, Koulibaly, Loftus-Cheek, Pulisic, Thiago Silva, Ziyech. Antrenor: Frank Lampard.
25-05-2023
14:25

Kane, Mount și Rice, pe lista lui Manchester United

Manchester United pregătește o vară fierbinte din punctul de vedere al transferurilor și vrea să-i aducă pe Old Trafford pe Harry Kane, Mason Mount și Declan Rice.

Conform Sky Sports, ținta numărul unu o reprezintă atacantul lui Tottenham, Harry Kane, dorit cu insistență de managerul Erik ten Hag. Căpitanul naționalei Angliei este hotărât să plece de la Spurs în această vară, în încercarea de a câștiga primul său trofeu din carieră.

Mason Mount este o țintă pentru mai multe cluburi mari din Premier League, după ce negocierile pentru prelungirea contractului său cu Chelsea nu au avut finalitate. Londonezii au înțeles că e greu să-l mai păstreze pe mijlocașul de 24 de ani și sunt dispuși să-l cedeze pentru o sumă în jurul a 80.000.000 de euro. ”Diavolii roșii” trebuie să se lupte cu Liverpool, Arsenal, Newcastle și Tottenham pentru semnătura jucătorului.

În cele din urmă, Declan Rice este un jucător pe care Erik ten Hag l-ar vrea în vestiarul lui United pentru stilul său de luptător. Internaționalul englez de 24 de ani mai are contract un sezon cu West Ham United și se tot vorbește că ar trebui să facă pasul la un club mai puternic.

24-05-2023
18:37

Brighton - Manchester City 1-1 (Enciso 38 / Foden 25)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 79: Golul lui Haaland e anulat de VAR pentru fault în atac.

Min. 44: Brighton înscrie din nou, dar golul lui Welbeck e anulat de vAR pentru o poziție d eofsaid.

Min. 38: GOOOL Brighton! Enciso egalează cu un șut superb, la vinclu.

Min. 32: Mitoma înscrie pentru gazde, dar reușita este anulată după consultarea sistemului VAR din cauiza unui henț.

Min. 25: GOOOL Manchester City! Foden reia în elegant în poarta goală, după o pasă a lui Haaland.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Brighton – Manchester City:

Brighton: Steele – Caicedo, van Hecke, Colwill, Estupinan – Gross, Gilmour – Buonanotte, Enciso, Mitoma – Welbeck. Antrenor: Roberto De Zerbi

Manchester City: Ortega – Walker, Stones, Rodri, Lewis – Gundogan – Mahrez, Silva, De Bruyne, Foden – Haaland. Antrenor: Pep Guardiola

24-05-2023
13:43

Manchester United vrea să-l transfere pe Mason Mount. Jucătorul lui Chelsea, dorit de Liverpool și Arsenal

Mason Mount intră în ultimul an de contract cu Chelsea, iar rivalele din Premier League au început asaltul pentru a-l transfera pe fotbalistul în vârstă de 24 de ani. Liverpool și Arsenal s-au arătat interesate de mijlocașul britanic, însă Manchester United a venit tare din spate și a pregătit o ofertă tentantă. 

Potrivit Daily Mail, echipa de pe Old Trafford urmează zilele următorare să facă o ofertă oficială de 55 de milioane de lire sterline. Deși a fost măcinat de accidentări în ultima vreme pe Stamford Bridge, Erik ten Hag îl consideră pe Mason Mount ca fiind jucătorul perfect pentru a umple golul din zona mediană a lui Manchester United. 

Rămâne de văzut cum va decurge tranzacția, deoarece clubul finanțat de Todd Boehly își dorește să obțină cel puțin 85 de milioane de lire sterline pentru Mason Mount, însă Manchester United ia în calcul să pluseze la oferta inițială.

Pe parcursul a două zile, miercuri, 24 mai, și joi, 25 iunie, vor avea loc două partide restante din cadrul etapei 32 din Premier League, Brighton – Manchester City și Manchester United – Chelsea. Aceste două jocuri pot pune capăt luptei pentru top 4 și respectiv pentru pozițiile de calificare în Europa League.

Brighton – Manchester City și Manchester United – Chelsea, restanțe din etapa 32 a Premier League, importante pentru zonele Champions League și Europa League

Au mai rămas de jucat doar două partide restante din etapa 32 a Premier League, pentru ca să avem clasamentul complet de sus până jos înaintea ultimei runde a sezonului, programată în acest weekend. Aceste două meciuri au maximă importanță pentru ocuparea locurilor europene. Manchester United luptă pentru locul 4, care aduce prezența în viitoarea ediție a Champions League, iar Brighton pentru o calificare istorică în grupele Europa League de pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Meciurile nu sunt ușoare. Brighton întâlnește miercuri pe teren propriu pe proaspăta campioană Manchester City, dar antrenorul Pep Guardiola încă din etapa precedentă, 1-o acasă cu Chelsea, a apelat la aportul masiv al jucătorilor cu mai puține prezențe în acest sezon, ceea ce, în mod evident se poate repeta până la final de sezon, Pe „Old Trafford” este meciul pentru Champions League, Manchester United trebuind sâ obțină măcar un egal în fața lui Chelsea.

Miercuri, 24 mai

  • ora 22:00 Brighton – Manchester City

Joi, 25 mai

  • ora 22:00 Manchester United – Chelsea
premier elague
Clasament Premier League

Cine transmite la TV partidele Brighton – Manchester City și Manchester United – Chelsea

Ambele meciuri restante din etapa 32 din Premier League vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe toate cele trei posturi care au cumpărat drepturi pentru prima divizie a fotbalului englez. Brighton -Manchester City se joacă miercuri de la ora 22:00 și de la aceeași oră se dispută joi, pe Old Trafford, confruntarea Manchester United – Chelsea, un clasic al fotbalului britanic.

ADVERTISEMENT

Manchester City vine în orașul stațiune al „pescărușilor”, aceasta fiind și porecla echipei, imediat dupâ ce a sărbătorit câștigarea celui de-al cincilea titlu din ultimele șase ediții, fără nici o presiune. Antrenorul Pep Guardiola a decis că a venit momentul să mai odihnească dintre titulari, pentru că mai are de luptat pentru Cupa Angliei și pentru Champions League. Manchester United și Chelsea au destul absențe dar loturile sunt mari și se va vedea care rezerve sunt mai bune.

Miercuri, 24 mai

  • ora 22:00 Brighton – Manchester City (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Joi, 25 mai

  • ora 22:00 Manchester United – Chelsea (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Brighton vrea matematic locul 6 în restanța din etapa 32 din Premier League

Pentru oamenii lui Pep Guardiola, acest meci este doar unul la număr pentru finalul de Premier League, fără nici cea mai mică miză. Cu siguranță, tehnicianul catalan va apela, cum a făcut-o deja cu Chelsea, la câțiva jucători de rezervă, pentru că nu are nici un rost să pună la muncă titularii, în condițiile în care mai urmează finala Cupei Angliei cu vecina Manchester United și finala Champions League, cu Inter.

ADVERTISEMENT

La Brighton, entuziasmul a ajuns până la stele. Matematic, pentru a nu depinde în ultima etapă de ce va face la Birmingham, cu Aston Villa, „pescărușii” mai au nevoie de un singur punct pentru a fi siguri de locul 6, care trimite în grupele Europa League. O performanță extraordinară pentru o echipă care părea a se lupta pentru retrogradare, dar care a ajuns un coșmar pentru multe formații în acest sezon sub bagheta magică a italianului Roberto de Zerbi.

Manchester United are nevoie de un punct în restanța din etapa 32 din Premier League pentru locul de Champions League

Pe „Old Trafford” poate fi momentul unei alte sărbători în orașul Manchester, ce e drept nu la nivelul celei petrecute la vecinii de la City, dar tot sărbătoare va fi. United joacă acasă cu Chelsea și pentru a certifica matematic prezența în viitoarea ediție a grupelor Champions League are nevoie doar de un rezultat de egalitate, situație în care va avea patru puncte peste Liverpool.

ADVERTISEMENT

Pentru antrenorul Eric ten Hag marea problemă este dacă staff-ul medical va reuși recuperarea golgeterului Marcus Rashford sau va trebui să meargă tot pe sistemul utilizat la Bournemouth în ultima etapă, unde United a reușit esențialul, victorie cu 1-0, care deschide acum larg ușile spre terminarea sezonului pe locul al patrulea.


  • 1,60 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul Manchester United – Chelsea

ADVERTISEMENT