Sport

Premier League, restanțe. Tottenham s-a distrat cu Arsenal şi continuă să viseze la Liga Campionilor. Calculele pentru locul 4

FANATIK vă oferă detalii despre meciurile restante din Premier League, care au loc pe parcursul a trei zile, 10-12 mai, ochii fiind pe Man. City şi Liverpool.
12.05.2022 | 23:30
Premier League restante Tottenham sa distrat cu Arsenal si continua sa viseze la Liga Campionilor Calculele pentru locul 4
Harry Kane a deschis scorul în Tottenham - Arsenal
ADVERTISEMENT
12-05-2022
20:39

Calculele pentru locul 4 din Premier League, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor

Arsenal e încă la mâna ei pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, chiar dacă a fost învinsă de Tottenham, şi păstrează un avans de 1 punct. Ca să rămână pe locul 4, “tunarii” trebuie să-şi câştige ultimele două meciuri. Orice pas greşit, coroborat cu victorii ale rivalilor înseamnă ratarea obiectivului.

Tottenham mai are nevoie de un pas greşit al lui Arsenal ca să urce pe locul 4, însă trebuie să-şi câştige ultimele două meciuri din acest sezon. Trupa lui Conte are nevoie ca rivala să facă un egal în partidele cu Newcastle şi Everton.

  • Arsenal – Newscastle (deplasare), Everton (acasă)
  • Tottenham – Burnley (acasă), Norwich (deplasare)

Chelsea mai are nevoie de 1 punct, în meciurile cu Leicester şi Watford, pentru a-şi asigura locul de Champions League.

12-05-2022
18:46

Tottenham - Arsenal 3-0 (Kane 21-penalty, 37, Son 47)

Clasamentul din Premier League după Tottenham – Arsenal 3-0

Min. 47: GOOOL Tottenham! Heung-Min Son a şutat în forţă şi măreşte avantajul gazdelor.

Min. 37: GOOOL Tottenham! Harry Kane face dubla, după ce a împins mingea cu capul în poartă.

Min. 33: Rob Holding a văzut al doilea cartonaş galben, după ce fusese avertizat şi cu 7 minute în urmă, şi a fost eliminat. Arsenal joacă în inferioritate numerică.

Min. 21: GOOOL Tottenham! Harry Kane a transformat o lovitură de la 11 metri, fără nicio şansă pentru portarul lui Arsenal.

Min. 1: A început meciul Tottenham – Arsenal.

12-05-2022
17:58

Formaţiile de start pentru Tottenham - Arsenal

Joi, de la ora 21:45, Tottenham şi Arsenal se întâlnesc într-o veritabilă finală pentru locul 4, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor. “Tunarii” ocupă poziţia a 4-a, cu 66 de puncte, în timp ce echipa lui Antonio Conte e pe 5, cu 62 de puncte. În afara meciului direct, cele două rivale mai au două partide pe finalul sezonului.

Tottenham: Lloris – Sanchez, Dier, Davies – Emerson, Betancur, Hojberg, Sessegnon – Kuşusevski, Son – Kane. Antrenor: Antonio Conte.

Arsenal: Ramsdale – Cedric, Holding, Gabriel, Tomiyasu – Elneny, Xhaka – Saka, Odegaard, Martinelli – Nketiah. Antrenor: Mikel Arteta.

12-05-2022
15:46

Guardiola nu pune presiune pe Haaland

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, s-a arătat încântat de transferul atacantului Erling Haaland, dar a încercat să ia presiunea de pe umerii internaționalului norvegian.

”Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să vină alături de noi. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt sigur că se va adapta rapid la modul în care vrem să jucăm.

Niciodată nu am considerat că toată faza defensivă depinde de fundaşii centrali şi nici că golurile pe care trebuie să le marcăm depind de un atacant. A înscris multe goluri în cariera sa şi îl vom ajuta pe parcursul meciurilor să aibă mai multe şanse de a marca.

Nu îi vom da, nici măcar pentru o secundă, responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod”, a declarat spaniolul, conform L’Equipe.

12-05-2022
13:19

Frenkie de Jong și Matthijs de Ligt, doriți la Manchester United

Manchester United nu a mai cucerit titlul în Premier League din 2013, atunci când manager era Sir Alex Ferguson. „Diavolii roșii” își pun acum toate speranțele în Erik ten Hag, olandezul care a lăsat-o pe Ajax pentru a prelua din vară echipa de pe Old Trafford.

Principala țintă a lui ten Hag este mijlocașul lui FC Barcelona, Frenkie de Jong, pe care l-a avut și la Ajax. Metronomul catalanilor nu este însă singura vedetă care a jucat la Amsterdam pe care o dorește noul manager al lui Man United.

Conform jurnalistului Gerard Romero, Erik ten Hag își dorește să îl aibă din nou sub comanda sa și pe Matthijs de Ligt, care joacă acum la Juventus. Cei trei olandezi au lucrat împreuna la Ajax în perioada 2017-2019.

Manchester United nu este singura echipă care îl dorește pe de Ligt. Stoperul olandez este și pe lista Barcelonei, conform Barca Universal, care anunță că, pentru a-l lăsa să meargă pe Camp Nou, Juventus cere 50 de milioane de euro, plus Jordi Alba.

 

12-05-2022
07:34

Prima lovitură pentru Chelsea în era post-Abramovich. Intră pe piața cripto cu un acord de 20 de milioane de lire sterline

Chelsea a reușit prima ”lovitură” din era post-Abramovich. Nu, nu este un jucător, ci un sponsor. Grupul de criptomonede WhaleFin înlocuiește Hyundai pe mânecile tricourilor în sezonul 2022/23.

Valoarea contractului, scrie Daily Mail, se ridică la aproximativ 20 de milioane de lire sterline, dublu față de ceea ce plăteau sud-coreenii. Acordul marchează prima mutare oficială a lui Chelsea pe piața cripto.

11-05-2022
18:22

Meciurile de miercuri din Premier League

Leeds United – Chelsea 0-3 (Mount 4, Pulisic 55, Lukaku 83)

Leicester – Norwich 3-0 (Vardy 54, 62, Maddison 70)

Watford – Everton 0-0

Wolverhampton – Manchester City 1-5 (Dedoncker 11/ De Bruyne 7, 16, 24, 60, Sterling 84)

11-05-2022
13:25

West Ham United, ofertă pe opt sezoane pentru Declan Rice

West Ham nu vrea să îl piardă pe Declan Rice (23 de ani), fotbalist al cărui contract expiră în iunie 2024, dar care este dorit de marile forțe din Premier League, în frunte cu Manchester United.

Conform talkSPORT, „ciocănarii” i-au făcut deja o ofertă mijlocașului defensiv: contract pe opt sezoane și salariu de 200 de mii de lire pe săptămână. Oficialii lui West Ham sunt aproape convinși că nu îl vor pierde în această vară pe Rice. Mai mult managerul David Moyes a declarat că fotbalistul cotat de transfermarkt.com la 75 de milioane de euro nu va pleca sub nicio formă pentru o sumă mai mică decât cea de 150 de milioane de euro.

Sezonul acesta, căpitanul londonezilor a jucat în 48 de partide pentru „ciocănari” în toate competițiile, perioadă în care a reușit cinci goluri și patru pase decisive.

11-05-2022
10:10

Joe Gomez va semna un nou contract cu Liverpool

Apărătorul Joe Gomez este dority în continuare pe Anfield, iar oficialii clubului Liverpool au decis să-i ofere un nou contract, deși scadența celui în curs este abia în 2024.

Fotbalistul de 24 de ani evoluează pentru ”cormorani” din 2015, când a fost achiziționat de la Charlton. În 2019 a făcut pasul spre prima echipă și a bifat 28 de partide în Premier League până la finalul sezonului.

A urmat o accidentare extrem de gravă care l-a ținut departe de teren. Însă, fotbalistul i-a convins pe șefii de pe Anfield că merită să primească o nouă șansă, iar aceștia pregătesc prelungirea acordului existent.

7 partide a bifat, în acest sezon de Premier League, Joe Gomez

11-05-2022
08:01

Gabriel Jesus nu mai vrea la Manchester City după venirea lui Erling Haaland

Manchester City a anunțat oficial că a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru transferul norvegianului Erling Haaland, însă nu toată lumea din tabăra „cetățenilor” privește cu ochi buni această mutare.

Printre nemulțumiți se află și atacantul Gabriel Jesus, care își vede periclitat locul de titular odată cu realizarea acestui transfer. Brazilianul vrea să plece la o echipă care să-i garanteze un loc în primul „11”, iar în pole-position s-ar afla AC Milan, formație care vrea să-și întinerească atacul, format acum din „veteranii” Ibrahimovic și Giroud.

Și Arsenal sau Barcelona l-ar dori pe Jesus, însă acesta pare mai degrabă tentat de o aventură în Serie A. El mai are contract cu Manchester City până în vara lui 2023 și ar putea fi cedat în următoarea pauză competițională pe o sumă mult mai mică decât cele 32 de milioane de euro cu cât a fost achiziționat de la Palmeiras în 2017.

10-05-2022
21:20

Fabinho s-a accidentat în Aston Villa - Liverpool 1-2

Fabinho a ieşit de pe teren, în minutul 30, şi a fost schimbat cu Jordan Henderson, după ce a simţit dureri la coapsă. Mijlocaşul lui Liverpool încercase să-l prindă pe Coutinho, dar a cedat şi s-a aşezat pe gazon, în aşteptarea echipei medicale.

Jurgen Klopp a fost nevoit să-l scoată de pe teren pe Fabinho, iar prezenţa mijlocaşului de 28 de ani, în finala Cupei Angliei de sâmbătă, este pusă sub semnul întrebării.

“Se pare că Jurgen Klopp a odihnit mijlocaşul care nu trebuia”, a spus Jamie Carragher, la Sky Sports, în pauza meciului Aston Villa – Liverpool 1-2.

10-05-2022
19:01

Aston Villa - Liverpool 1-2 (Luiz 4 / Matip 6, Mane 65)

Clasamentul din Premier League după Aston Villa – Liverpool 1-2:

Min. 65: GOOOL Liverpool! Sadio Mane întoarce scorul cu o lovitură cu capul.

Min. 6: GOOOL Liverpool! După o greşeală în apărarea lui Villa, Joel Matip reuşeşte să egaleze.

Min. 4: GOOOL Aston Villa! Douglas Diaz deschide scorul cu un şut din interiorul careului.

Min. 1: A început meciul Aston Villa – Liverpool

10-05-2022
18:16

Formaţiile de start la Aston Villa - Liverpool

Marţi, de la ora 22:00, se joacă meciul Aston Villa – Liverpool, o restanţă din etapa a 33-a.

Aston Villa: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Digne – McGinn, Nakamba, Luiz – Coutinho, Ings – Watkins. Antrenor: Steven Gerrard.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Keita, Fabinho, Jones – L. Diaz, Jota, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp. Mohamed Salah este rezervă în meciul cu Aston Villa.

10-05-2022
08:10

Jurgen Klopp, săgeți către Pep Guardiola pe tema numărului de susținători

FC Liverpool a obținut doar un punct în duelul cu Tottenham, de la sfârșitul săptămânii trecute, și și-a diminuat șansele de a triumfa în Premier League, unde Manchester City este lider cu trei puncte avans.

”Coromoranii” se bucură de foarte multă susținere, în toată Anglia, iar acest lucru îl deranjează pe managerul ”cetățenilor” Pep Gurdiola care s-a arătat iritat de faptul că toată lumea vrea ca Liverpool să câștige campionatul, deși echipa lui a dominat Premier league în ultimii cinci ani.

”Locuiesc în Liverpool, așa că, da, aici multă lume își dorește ca noi să câștigăm campionatul, e adevărat, dar chiar și aici probabil doar jumătate din oraș care ne susține.

Habar nu am dacă toată țara ne susține, nu este sentimentul pe care îl am când mergem pe anumite stadioane, ci dimpotrivă. Poate că el știe mai multe despre asta decât mine.

City fost eliminată din Liga Campionilor, apoi, desigur, Liverpool a ajuns în finală, este destul de greu de acceptat. Dar Guardiola a avut dreptate că a spus că Liverpool a câștigat titlul în Premier League doar o singură dată în ultimii 30 de ani”, a replicat Klopp, într-o conferință de presă.

 

 

Premier League se apropie cu paşi repezi de finalul acestui sezon. Numai că, înainte ca în weekend să se joace partidele din etapa a 37-a, penultima, la mijlocul acestei săptămâni vor avea loc mai întâi toate jocurile restante din diferite etape ale acestui sezon, în aşa fel ca în weekend toată lumea să aibă acelaşi număr de meciuri în clasament.

Programul meciurilor restanţă din Premier League, 10-12 mai

Marţi, 10 mai, ora 22:00

Aston Villa – Liverpool – restanţă etapa a 33-a

Miercuri, 11 mai, ora 21:45

ora 21:30 Leeds United – Chelsea – restanţă etapa a 33-a

Leicester – Norwich – restanţă etapa a 21-a

Watford – Everton – restanţă etapa a 30-a

ora 22:15 Wolverhampton – Man. City – restanţă etapa a 33-a

Joi, 12 mai, ora 21:45

Tottenham – Arsenal – restanţă etapa a 22-a

Aceste partide sunt extrem de importante pentru trei dintre obiectivele majore ale sezonului: lupta la titlu, bătălia locului 4 şi evitarea locului 18, primul retrogradabil, celelalte două fiind deja cunoscute, Norwich şi Watford. De rezultatele acestor jocuri depind multe, putând simplifica sau complica ecuaţiile încă nerezolvate.

ADVERTISEMENT

Manchester City se află acum într-un clar avantaj faţă de cormorani după ce echipa lui Jurgen Klopp nu a putut scoate în ultima etapă decât un egal pe teren propriu cu Tottenham şi putea şi mai rău, pentru că oaspeţii au condus până în ultimele zece minute.

Liverpool a plătit cu Spurs efortul unui sezon incredibil ca performanţe

Liverpool a plătit clar tributul efortului inaginabil făcut de jucători, care nu au ratat nici un obiectiv din acest sezon, cel puţin până la nivelul prezenţei în finală sau a participării efective etape la rând în lupta pentru câştigarea Premier League.

ADVERTISEMENT

Liverpool a cucerit deja Cupa Ligii, e finalistă în Cupa Angliei şi acum în finala Champions League, iar meciul cu Tottenham a fost cu un adversar de calibru, care îşi juca şansa de a sări peste Arsenal în tentativa de a prinde locul 4.

Manchester City, avans de trei puncte peste Liverpool

Manchester City a reuşit să treacă rapid peste marea decepţie a ratării finalei Champions League şi a tocat coţofenele de la Newcastle, pe care le-a împuşcat în aripi de cinci ori. În acest fel avansul cetăţenilor faţă de cormorani s-a mărit la trei puncte, crescând considerabil şansele la al patrulea titlu din ultimii cinci ani.

ADVERTISEMENT

Liverpool va juca la Birmigham, acolo unde va întâlni Aston Villa, antrenată de fosta legendă a cormoranilor, Steven Gerrard şi unde a pierdut acum două sezoane cu un incredibil 7-2. Evident, dacă oamenii lui Jurgen Klopp nu vor câştiga speranţele lor la titlu se vor nărui definitiv.

Întâlnire directă pentru locul 4, Tottenham – Arsenal

City merge în bârlogul lupilor, la Wolverhampton, echipă bună, care a reuşit să revină etapa trecută la Londra de la 2-0 pentru Chelsea la 2-2. Echipa lui Pep Guardiola nu are meci uşor, dar poate triumfa şi să facă pasul decisiv spre titlu.

ADVERTISEMENT

În zona locului 4 avem o întâlnire de patru stele, meciul direct Tottenham – Arsenal în care Spurs nu are decât varianta victoriei. Egalul sau succesul lui Arsenal înseamnă oficial clasarea tunarilor pe locul 4 şi prezenţa după cinci ani de absenţă în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT