Sport

S-au salvat de la retrogradare și au prins glas. Jucătorii lui Everton, reacție furibundă la adresa rivalilor de la Liverpool: „Spălați-vă pe dinți înainte să vorbiți de noi!”

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile restante din Premier League, care au loc marţi, 17 mai şi joi, 19 mai, cu partida Southampton - Liverpool cap de afiş.
20.05.2022 | 11:40
Sau salvat de la retrogradare si au prins glas Jucatorii lui Everton reactie furibunda la adresa rivalilor de la Liverpool Spalativa pe dinti inainte sa vorbiti de noi
Nebunie în meciul lui Everton! Îngropată la pauză, echipa lui Lampard s-a salvat în minutul 85! Fanii au intrat pe teren în timpul meciului. Video
ADVERTISEMENT
20-05-2022
08:37

Richarlison, acuzat că adesea a ”jucat murdar”. Reacția fotbalistului

Atacantul brazilian al lui Everton, Richarlison, și fostul mare jucător al rivalei Liverpool, Jamie Carragher, au avut un dialog încins pe rețelele de socializare.

Carragher l-a acuzat pe sud-american că adesea a ”jucat murdar” și că simulează prea mult, în faze în care nu are nici un motiv să facă acest lucru.

Richarlison nu i-a rămas dator și a replicat: ”Spală-te pe gură înainte să vorbești despre mine și despre Everton. Nu te respect”, a postat brazilianul pe Twitter.

20-05-2022
05:44

Patricl Vieira, antrenorul lui Crystal Palace, a lovit un huligan intrat pe teren în timpul meciului cu Everton

Nebunie mare la Everton, echipă ce nu a retrogradat niciodată în istorie, după revenirea fanatastică de la 0-2 la pauză în meciul cu Crystal Palace care a consfințit rămânerea în Premier League.

După golul de 3-2 marcat de Calvert-Lewin în minutul 85, dar și la finalul jocului, fanii bucuroși au invadat terenul pentru a celebra „marea performanță”, însă nu toți au făcut-o în mod pașnic. Unul mai agresiv a mers direct la Patrick Vieira, antrenorul oaspeților, pe care l-a provocat, l-a înjurat și i-a arătat semne obscene, iar răspunsul tehnnicianului francez a fost unul pe măsură. Acesta nu s-a putut abține și l-a lovit pe suporterul reclacitrant, gestul fiind surprins de camerele de televiziune.

Fără îndoială, Everton va suferi sancțiuni drastice pentru aceste incidente, se va alege cu amenzi și terenul suspendat, dar e puțin probabil ca meciul să fie dat pierdut la „masa verde”.

19-05-2022
18:19

Nebunie în meciul lui Everton! Fanii au invadat terenul înainte de finalul meciului, iar petrecerea a continuat, pe gazon, după fluierul final

FINAL. Everton – Crystal Palace 3-2 (M. Keane 54, Richarlison 75, Calvert-Lewin 85  / Mateta 21, J. Ayew 36) – restanţă etapa 33

FINAL. Everton câștigă cu 3-2 și reușește punctele necesare pentru a se salva. Fanii au celebrat pe gazon evitarea retrogradării.

Min. 85: GOOOOOOOOL, Everton! Ce nebunie pe Goodison Park. Calvert Lewin aduce echipa lui Lampard în avantaj, fiind salvată matematic de la retrogradare la acest scor. La pauză, Everton era îngropată. Fanii nu au mai rezistat şi au intrat pe teren după golul lui Calvert Lewin.

VEZI VIDEO: 

Min. 75: GOOOOL, Everton! Richarlison reuşeşte să aducă egalitatea.

MIN.54: GOOOL Everton. Michael Keane este gasit perfect de Mason Holgate și o readuce pe Everton în meci.

MIN.36: GOOOL Crystal Palace! Lucrurile se complică pentru Everton. Jordan Ayew face 2-0 și echipa lui Lampard este sub presiune.

MIN. 21: GOOOL Crystal Palace! Acțiune prelungită de atac a oaspeților finalizată de Jean-Philippe Mateta.

FINAL. Chelsea – Leicester 1-1 (Marcos Alonso 35 / Maddison 6) – restanţă etapa 37

MIN.35: GOOOL Chelsea. Marcos Alonso reușește să restabilească egalitatea cu un șut imparabil, lângă bară.

MIN.6: GOOOOL Leicester. Maddison  profită de o minge respinsă de defensiva adversă și reia imparabil.

FINAL. Aston Villa – Burnley 1-1 (Buendia 48 / A. Barnes 45 – penalty)  – restanţă etapa 18

Final de joc și pe Villa Park. Burnley reușește să ia un punct și își joacă în ultima etapă șansele de a rămâne în Premier League. O va întâlni acasă pe Newcastle, în timp ce Leeds, aflată acum pe loc retrogradabil, va juca în deplasare cu Brentford.

MIN.48: GOOOOL Aston Villa. Gazdele reușesc să egaleze prin Buendia, care a reluat perfect, din prima, o pasă primită în interiorul suprafeței de pedeapsă.

MIN. 45: GOOOOL Burnley. Oaspeții reușesc să deschidă scorul din penalty, grație reușitei lui Ashley Barnes.

17-05-2022
18:14

FINAL Southampton - Liverpool 1-2

FINAL Southampton – Liverpool 1-2 (Redmond 13 / Minamino 27, Matip 67)

FINAL. Liverpool se impune cu 2-1 după un meci pe care l-a controlat fără probleme chiar dacă Jurgen Klopp a făcut 9 schimbări față de formula din finala FA Cup. 76-24% posesie, 22-3 acțiuni de poartă, 5-1 șuturi pe spațiul porții, toate în favoarea lui Liverpool, sunt dovezi elocvente în acest sens. Liverpool vine la un punct de Manchester City, iar titlul se decide duminică.

MIN.67: GOOOOOL LIVERPOOL! Matip reia perfect, cu capul, din mijlocul careului, centrarea expediată de Tsimikas la o lovitură de colț!

MIN.65: După mai multe șuturi ale jucătorilor lui Klopp care au ocolit ținta, Firmino are o bună ocazie de a-și aduce echipa în avantaj. Alex McCarthy reușește însă să blocheze reluarea sa din prima și tabela indică în continuare 1-1.

MIN.49: Diogo Jota are prima acțiune periculoasă din repriza secundă. Șutul său ratează însă ținta.

MIN.27: GOOOOOL LIVERPOOL! Takumi Minamino își face datoria și fructifică excelent, cu un șut în colțul scurt, din 12 metri, o acțiune rapidă de atac a oaspeților.

MIN.19: Firmino reușește să înscrie, însă reușita sa este anulată pentru ofsaid.

MIN.13: GOOOOL SOUTHAMPTON! Ce moment își găsește Redmond pentru primul gol al sezonului. Jucătorul gazdelor reușește să-l bată pe Allison cu un șut (deviat) de la marginea careului, și Liverpool tremură.

MIN.10: Pe fondul unui joc de pase al lui Liverpool, prima ocazie de gol aparține gazdelor. Armando Broja trage însă slab și Allison nu are probleme.

Liverpool nu se poate împiedica în restanța cu Southampton dacă își dorește ca titlul să se joace în ultima rundă de campionat. Jurgen Klopp nu poate miza însă pe Salah, van Dijk și Fabinho, accidentați. Lipsesc în plus și Mane și Trent Alexander-Arnold.

Formatii probabile Southamptom-Liverpool

În cursul acestei săptămâni, mai precis în zilele de marţi, 17 mai şi joi, 19 mai, sunt programate ultimele jocuri restante din Premier League înaintea etapei de final a sezonului, care se va derula toată, conform tradiţiei, duminică, 22 mai.

Programul meciurilor restanţă din Premier League 17-19 mai

Marţi, 17 mai ora 21:45

Southampton – Liverpool 1-2 (Redmond 13 / Minamino 27, Matip 67)

Joi, 19 mai, ora 22:00

Everton – Crystal Palace – restanţă etapa 33 (ora 21:45)

Chelsea – Leicester – restanţă etapa 37

Aston Villa – Burnley – restanţă etapa 18

Aşadar, până la ultimele 90 de minute ale stagiunii 2021-2022 din Premier League mai sunt de jucat patru meciuri restante, dintre care trei cu implicaţii majore la cei doi poli ai clasamentului. Singurul meci în care nu există nici o miză va fi cel pe Stamford Bridge, între Chelsea şi Leicester.

ADVERTISEMENT

În rest, avem un joc în care este vorba de lupta la titlu şi alte două cu implicaţii majore în privinţa evitării locului 18, ultimul de sub linia salvatoare, pentru care se zbat să nu termine pe el trei echipe: Burnley, Leeds United şi Everton.

Toate privirile spre meciul cormoranilor pe terenul sfinţilor

Bineînţeles, atenţia maximă se îndreaptă spre partida de pe Saint Marry Stadium din Southampton unde sfinţii îi aşteaptă pe cormoranii lui Jurgen Klopp destul de relaxaţi, pentru că pentru ei nu a existat nici un moment vreo emoţie privind menţinerea la nivelului primului eşalon al fotbalului englez.

ADVERTISEMENT

Liverpool este obligată să câştige acest meci, pentru a reduce distanţa faţă de liderul Manchester City la un singur punct şi apoi se spere că se va impune şi în ultimul joc al sezonului, acasă cu Wolverhampton iar echipa lui Pep Guardiola să fie ţinută în şah la Manchester de Aston Villa, pe premisa că antrenorul echipei din Birmingham, va cere elevilor săi să dea totul pentru a nu pierde cu City, el fiind ani de zile o legendă pentru Liverpool.

Trei absenţe uriaşe pentru The Reds

Problema este că The Reds mai au de jucat pe 28 mai, pe Stade de France, la Paris şi finala Champions League, cu Real Madrid iar numărul mare de jocuri la care au fost supuşi oamenii lui Jurgen Klopp începe acum să arate urmările negative.

ADVERTISEMENT

Astfel că tehnicianul german a pierdut trei piese extrem de grele pentru acest final de Premier League dar temerea este că şi pentru finala Champions League. Cel mai important dintre absenţi este, de departe, golgeterul egiptean Mohamed Salah, apoi stâlpul apărării, batavul Virgil van Dijk şi mijlocaşul ofensiv Fabinho, toţi cu rupturi, dar cu oarece şanse de a fi recuperaţi pentru finala Champions League.

Meciuri cu mare impact pentru evitarea retrogradării de pe locul 18

La Birmingham Burnley trebuie să tragă cu dinţii să scoată măcar un punct cu Aston Villa, misiune deloc uşoară, dar nu imposibilă. Burnley ocupă momentan locul 18, locul fatidic, dar situaţia se poate schimba  cu un rezultat bun la Birmingham, care ar complica enorm viaţa lui Leeds United.

ADVERTISEMENT

Tot un meci vital pentru salvare se va juca şi la Liverpool, unde Everton întâlneşte pe Crystal Palace, o formaţie care poate pune probleme oricui în zi de graţie. Caramalele s-au topit absolut neaşteptat în faţa propriilor fani, primind trei goluri de la o echipă fără stress precum nou promovata Brentford.

ADVERTISEMENT
Tags: