Premier League

Premier League se vede și în Coreea de Nord. Meciurile sunt montate pentru a se evita surprizele

15.07.2020 | 12:04
Premier League se vede si in Coreea de Nord Meciurile sunt montate pentru a se evita surprizele
ADVERTISEMENT

Cel mai putenic și bogat campionat din lume, Premier League, a ajuns să se vadă și în Coreea de Nord, înciuda restricțiilor dure impuse de regimul de la Phenian.

Campionatul Angliei este transmis în sute de țări din întrega lume și generează cele mai mari venituri dintre competițiile interne, cluburile britanice încasând sume uriaașe din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

Liverpool a câștigat fără drept de apel titlul în acest sezon după o pauză de 30 de ani, însă lupta pentru ultimele două locuri care asigură prezența în Champions League este extrem de strânsă.

Coreea de Nord transmite meciuri din Premier League

Nici chiar strictul regim comunist din Coreea de Nord nu a putut rezista spactacolului oferit de Premier League și a decis transmiterea anumitor partide la televizor. Meciurile sunt montate de regimul de la Phenian în rezumate de 60 de minute.

ADVERTISEMENT

Martyn Williams, un cercetător care monitorizează North Korean TV, anunțat că liderul Kim Jong-un este destul de permisiv când vine vorba despre sportul occidental, pe care nu îl consideră un pericol la adresa regimului comunist.

Cu toate acestea, întâlnirile din Premier League nu sunt niciodată transmise în direct, regimul comunist oferind rezumate extinse de o oră asstfel încât să se asigure că nu apar imagini care să pericliteze sistemul. De asemenea, grafica occidentală este ștearsă, iar clasamentele nu sunt disponibile.

ADVERTISEMENT

”Liverpool și Manchester United au parte de expunere în Coreea de Nord. De exemplu, înainte de pauza generată de pandemie, ultimele 5 partide transmise au fost Liverpool – Man United, Man United – Norwich, Man City – Everton, Liverpool – Wolves, și Man City – Man United

Fiecare meci e editat într-un program lung de aproximativ o oră, având comentariu în coreeană. Ei nu au în general contact cu lumea exterioară, apar doar știri scurte care acoperă dezastre sau morți ale unor personalități. Interesant e că programul nu include niciodată clasamente”, a declarat Williams.

ADVERTISEMENT

Cercetătorul a mai menționat că regimul lui Kim Jong-un oferă imagini și din Champions League, Serie A sau Bundesliga, dar ponderea nu e la fel de ridicată. Audiențele sunt scăzute, în contextul în care fotbalul nu reprezintă un hobby foarte răspândit printre nord-coreeni.

ADVERTISEMENT