Fotbal international

Schimbări în Liga Campionilor. Decizia, propusă din 2021, ar afecta Anglia, Spania, Italia și Germania

08.10.2019 | 23:51
Schimbari in Liga Campionilor Decizia propusa din 2021 ar afecta Anglia Spania Italia si Germania
ADVERTISEMENT

UEFA Champions League, cea mai puternică întrecere inter-cluburi din Europa, ar putea suferi unele modificări importante începând din sezonul 2021-2022. Acestea vizează numărul echipelor direct calificate în grupele competiției care provin din cele mai tari patru campionatele ale continentului, Premier League, Serie A, La Liga și Bundesliga. Asociația Ligilor Profesioniste pregătește reducerea de la patru la trei a echipelor care acced direct în grupe.

Premier League, Serie A, La Liga și Bundesliga ar putea pierde unul din cele patru locuri garantate în grupele Ligii Campionilor

Conform sistemului actual al Ligii Campionilor, primele patru clasate din Premier League, Serie A, La Liga și Bundesliga intră automat în grupele competiției. Lars-Christer Olsson, președintele Asociației Ligilor Profesioniste de fotbal din Europa, for care înglobează toate ligile importante, consideră că, oferind patru locuri garantate în grupe marilor campionate, duce la o oarecare discriminare valorică față de alte campionate.

ADVERTISEMENT

”Oferind patru locuri garantate ligilor de top ale Europei înseamnă automat stoparea oportunităților de afirmare a celorlalte campionate. Va fi mai bine ca din cele patru întreceri de top să avem trei echipe direct în grupe și una care să joace în preliminarii.

Probabil că echipele de pe locul 4 vor avea forța necesară de a se califica în grupe și așa, însă un play-off ar oferi șansa altor echipe să se dueleze cu ele. Cred că marile ligi nu vor avea probleme dacă vor fi tratate la fel cu celelalte.”, a spus Olsson la un summit care s-a desfășurat la Twickenham.

ADVERTISEMENT
Cluburile din Premier League, pierderi uriașe după intrarea în vigoare a acestei decizii
Cluburile din Premier League, pierderi uriașe după intrarea în vigoare a acestei decizii. Sursa foto: hepta.ro

Cluburile din Premier League, pierderi uriașe după intrarea în vigoare a acestei decizii

Englezii scriu că schimbările propuse de Olsson vor fi supuse la vot într-o întrunire a Asociației Ligilor Profesioniste din Europa care se va desfășura săptămâna viitoare la Londra. Cluburile britanice sunt unite împotriva acestor modificări, unele care ar putea aduce pierderi uriașe pentru Premier League.

În acest sezon de Champions League, Chelsea, Liverpool, Tottenham și Manchester City au împărțit o sumă de 90.000.000 de lire sterline. Cu schimbările propuse, venitul cluburilor din Premier League ar putea ajunge la 60.000.000 de euro, scrie The Sun.

ADVERTISEMENT
Tags: