Sport

Manchester City, lider în Premier League după victoria cu Arsenal. Karim Benzema, un nou record la Real Madrid după ”dubla” cu Elche. Video

Manchester City s-a impus pe terenul lui Arsenal, scor 3-1, și este noul lider din Premier League, iar Real Madrid a învins Elche cu 4-0.
15.02.2023 | 23:22
Manchester City lider in Premier League dupa victoria cu Arsenal Karim Benzema un nou record la Real Madrid dupa dubla cu Elche Video
ADVERTISEMENT
15-02-2023
22:04

Benzema, al doilea cel mai bun marcator al Realului în La Liga

Atacantul francez Karim Benzema a marcat o ”dublă” în victoria cu Elche, scor 4-0, și a devenit al doilea cel mai bun marcator al ”galacticilor” în La Liga.

Câștigătorul ultimului Balon de Aur a înscris de două ori de la punctul cu var și ajuns la 230 de goluri reușite în tricoul ”blanco” în campionatul Spaniei. El l-a devansat pe legendarul Raul Gonzalez (228 de goluri).

Lider absolut în această ierarhie este portughezul Cristiano Ronaldo, care a punctat de 311 ori pentru Real Madrid. Cele mai multe goluri în istoria La Liga le-a reușit Lionel Messi, 474.

15-02-2023
19:09

Real Madrid - Elche 4-0 (Asensio 8, Benzema 31 pen., 45+1 pen., Modric 80)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Real Madrid se impune fără probleme în fața lui Elche, scor 4-0, și se apropie la 8 puncte de liderul Barcelona.

lli

Min. 80 – GOOOL Real Madrid!!! Camavinga pasează, Asensio lasă mingea pentru Modric, care finalizează la vinclu.

Min. 52 – În numai 35 de secunde, portarul oaspeților, Badia, are două intervenții providențiale în fața lui Rodrygo.

Min. 45+1 – GOOOL Real Madrid!!! Madrilenii beneficiază de un nou penalty, după ce Rodrygo a căzut în urma unui duel cu Diego Gonzalez, iar Benzema face ”dubla”.

Min. 38 – Prima ocazie a oaspeților. Carmona șutează puternic, de la marginea careului, mingea trece puțin pe lângă.

Min. 31 – GOOOL Real Madrid!!! Roco face henț în suprafața de pedeapsă, iar Karim Benzema transformă impecabil lovitura de la 11 metri.

Min. 16 – Karim Benzema este aproape de 2-0, dar mingea trimisă de francez, cu capul, trece puțin pe lângă poartă.

Min. 8 – GOOOL Real Madrid!!! Asensio primește o pasă de la Carvajal, slalomează printre fundașii adverși și șutează sec în colțul lung.

Min. 4 – Benzema, din 4 metri, nu reușește să reia o pasă excelentă a lui Rodrygo, mingea este respinsă, iar Militao șutează de la 25 de metri puțin pe lângă vinclu.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Real Madrid – Elche.

  • Real Madrid: Lunin – Carvajal, Militao, Nacho, Alaba – Valverde, Camavinga, Ceballos – Asensio, Benzema, Rodrygo. Rezerve: Canizares, L. Lopez – Arribas, Diaz, Lucas Vazquez, Modric, Odriozola, Rudoger, Tchouameni, Vallejo. Antrenor: Carlo Ancelotti.
  • Elche: Badia – Gonzalez, Roco, Magallan – Carmona, Guti, Gumbau, Clerc – Fidel, Nteka – Ponce. Rezerve: J. Lopez, Werner – Bigas, Blanco, Boye, Cheikh, Josan, Lirola, Mercao, Tete Morente, Verdu. Antrenor: Pablo Machin.
15-02-2023
18:51

Arsenal – Manchester City 1-3 (Saka 42 pen. / De Bruyne 24, Grealish 72, Haaland 82)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Manchester City demonstrează că este una dintre cele mai bune echipe ale momentului și învinge Arsenal chiar pe Emirates, scor 3-1. ”Cetățenii” urcă pe locul 1 în clasament, la golaveraj, dar ”tunarii” au un meci mai puțin disputat.

ple

Min. 89 – Lovitura de cap a lui Nketiah trece la o palmă de poarta lui Ederson.

Min. 82 – GOOOL Manchester City!!! Încă o fază de excepție a ”cetățenilor”. Rodri îi pasează lui Gundogan, care îl lansează pe culoar pe De Bruyne. Belgianul întorce inteligent în mijlocul careului și Haaland înscrie cu ușurință.

Min. 72 – GOOOL Manchester City!!! Fază excepțională creată de elevii lui Pep Guardiola pe traseul Bernardo Silva – Haaland – Gundogan – Grealish și starul de 120 de milioane de euro înscrie cu un șut plasat de la 16 metri.

Min. 69 – Zinchenko trimite greșit spre propriul portar, mingea ajunge la Haaland, dar acesta este blocat de Ramsadale cu un plonjon curajos.

Min. 68 – Rodri reia cu capul din 6 metri, Ramsdale repinge în față, Akanji șutează din 8 metri, dar Jorginho respinge de pe linia porții.

Min. 57 – Anthony Taylor dictează penalty pentru Manchester City după un duel între Haaland și Gabriel. Decizia este întoarsă de la VAR pentru că inițial a fost ofsaid la atacantul norvegian.

Min. 45+6 – Rodri reia cu capul o centrare din lovitură liberă, Ake deviază ușor cu piciorul, dar mingea lovește bara transversală și este respinsă apoi de Ramsdale în corner.

Min. 42 – GOOOL Arsenal!!! Saka transformă cu precizie lovitura de la 11 metri și restabilește egalitatea.

Min. 39 – Saka îi pasează excelent pe culoar lui Nketiah, dar șutul acestuia este scos de pe linia porții de Ake. Însă, arbitrul Anthony Taylor dictează penalty pentru un fault al lui Ederson asupra lui Nketiah în momentul șutului.

Min. 28 – Tomiyasu are șansa egalării, dar șutul său din prima de la 11 metri se duce peste poarta lui Ederson.

Min. 24 – GOOOL Manchester City!!! Tomiyasi trimite greșit o pasă înapoi la portar, De Bruyne este pe fază și îl lobează lejer pe Ramsdale.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Arsenal – Manchester City.

  • Arsenal: Ramsdale – Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Jorginho, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli. Rezerve: Turner – Cozier-Duberry, Holding, Kiwior, Nelson, Tierney, Trossard, Vieira, White. Antrenor: Mikel Arteta.
  • Manchester City: Ederson – Walker, Ruben Dias, Ake – Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland. Rezerve: Ortega – Akanji, Alvarez, Foden, Gomez, Laporte, Lewis, Palmer, Phillips. Antrenor: Josep Guardiola.

Champions League, cea mai tare competiție europeană la nivel de cluburi, a revenit în forță în 2023, cu două întâlniri de gală.

Champions League, concurată de Premier League și La Liga

Cea de-a doua zi din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League propune două meciuri echilibrate: Club Brugge – Benfica Lisabona și Borussia Dortmund – Chelsea Londra. Însă, acestea vor avea parte de o concurență acerbă din partea unor jocuri din Premier League și La Liga.

ADVERTISEMENT

Conducătorii fotbalului din Anglia și cei din Spania au decis ca miercuri, 15 februarie, să programeze două meciuri din întrecerile interne, iar acestea se vor suprapune cu partidele din UCL.

Astfel, de la ora 21:30 în Premier League va avea loc derby-ul Arsenal Londra – Manchester City, restanță din etapa a 12-a, în timp ce în La Liga, de la ora 22:00, se va desfășura întâlnirea Real Madrid – Elche, din runda a 21-a.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, iubitorii fotbalului din România vor avea de ales din 4 variante pe care să o urmărească, deoarece toate cele patru jocuri se vor putea vede la TV. Arsenal – Manchester City va fi pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și Orange Sport 2, iar Real Madrid – Elche va fi transmis pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 și Orange Sport 4.

Cele două două meciuri din Champions League vor fi transmise astfel: Club Brugge – Benfica Lisabona (Digi Sport 3, Prima Sport 4, Orange Sport 3) și Borussia Dortmund – Chelsea Londra (Digi Sport 1, Prima Sport 2, Orange Sport 1).

ADVERTISEMENT

City o poate egala pe Arsenal în clasament

Marele derby al sezonului din Premier League dintre Arsenal și Manchester City, ocupantele primelor două locuri în clasament, ar fi trebuit să se joace pe 21 octombrie 2022, dar a fost amânat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

După decesul monarhului, ”tunarii” au fost nevoiți să-și amâne jocul cu PSV Eindhoven din Europa League, iar acesta a fost programat de UEFA cu o zi mai devreme decât întâlnirea cu Manchester City, astfel că derby-ul din Premier League nu s-a mai jucat la acel moment.

ADVERTISEMENT

Înaintea partidei, ”tunarii” au un avans de trei puncte în clasament și un meci mai puțin disputat. În ciuda faptului că City poate egala la puncte liderul dacă învinge pe Emirates, managerul Pep Guardiola nu crede că formația sa se poate bate la titlu în acest sezon.

Meciul Real Madrid – Elche face parte din etapa care s-a desfășurat în weekend în La Liga, însă a fost dus până la mijlocul acestei săptămâni deoarece ”galacticii” au jucat sâmbătă, 11 februarie, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, competiție pe care au și câștigat-o.

ADVERTISEMENT