Fotbal international

VIDEO Premier League. Mourinho, primul LIDER! Vezi toate golurile!

UPDATE. Tottenham a bătut în deschiderea zilei de duminică la Newcastle, iar Manchester United a dărâmat-o pe West Ham United, 4-0! Jose Mourinho, primul lider din noul sezon!...
14.08.2017 | 00:00
VIDEO Premier League Mourinho primul LIDER Vezi toate golurile
ADVERTISEMENT

UPDATE. Tottenham a bătut în deschiderea zilei de duminică la Newcastle, iar Manchester United a dărâmat-o pe West Ham United, 4-0! Jose Mourinho, primul lider din noul sezon!

VIDEO MAN. UNITED-WEST HAM 4-0

VIDEO NEWCASTLE – TOTTENHAM 0-2

VIDEO BRIGHTON – MAN. CITY 0-2

VIDEO CHELSEA-BURNLEY 2-3

VIDEO WATFORD-LIVERPOOL 3-3

VIDEO ARSENAL – LEICESTER 4-3

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Dintre favoritele la titlu, Arsenal şi Man. City au câştigat în runda de debut, Liverpool a fost egalată de Watford în minutul 94, iar campioana Chelsea a pierdut acasă. Duminică joacă Man. United, cu West Ham şi Tottenham, la Newcastle.

S-a terminat aşteptarea. Se dă startul în Premier League! Chelsea este echipa care porneşte campania din postura de campioană en-titre, iar Antonio Conte speră să nu aibă aceeaşi soartă ca Jose Mourinho. Portughezul a avut avut o toamnă dezastruoasă în 2015, când îşi apăra titlul luat cu aceeaşi Chelsea. Ca şi sezonul trecut, cele două rivale din Manchester pornesc ca favorite înainte de start. Duelul dintre Mourinho şi Guardiola se anunţă unul incendiar, după o nouă vară în care cei doi tehnicieni au cheltuit sume enorme pe transferuri. Arsenal, Tottenham şi Liverpool stau şi ele la pândă, chiar dacă bookmakerii le dau şanse mici la titlu. Brighton şi Huddersfield, echipe promovate în această vară, vor juca pentru prima dată în Premier League. Newcastle revine în primul eşalon la doar un sezon după retrogradarea în Championship. FANATIK.RO vă prezintă analiza pretendentelor la titlu în cea de-a 26-a ediţie a campionatului englez în format Premier League.

ADVERTISEMENT

Manchester City
Pep nu mai are nicio scuză

După o nouă campanie intensă de achiziţii, Pep Guardiola nu mai are nicio scuză. Şi-a făcut lotul după cum a vrut el şi nu mai poate da vina pe „greaua moştenire”. Casele de pariuri o văd pe Manchester City drept favorită la titlu şi pare simplu de înţeles de ce. Este pentru al doilea al la rând în care tehnicianul spaniol cheltuie peste 200 de milioane de euro pe transferuri. Are un renume de garant al titlurilor în campionatul intern pe care trebuie să şi-l apere după eşecul din sezonul precedent. Foarte important de văzut cum va gestiona relaţia cu Aguero. Cei doi nu sunt chiar prieteni, dar este foarte posibil ca Pep să fie dependent de golurile lui Kun şi în sezonul viitor.

Echipa tip (3-1-4-2): Ederson – Kompany, Stones, Otamendi – Fernandinho – Walker, De Bruyne, Silva, Sane – Jesus, Aguero. Antrenor: Pep Guardiola (Spania).

2,90 este cota pentru câştigarea titlului

Manchester United
S-a terminat răbdarea

Chiar aşa. Patience over! Paciencia terminado! S-a terminat răbdarea chiar şi pentru Jose Mourinho. Portughezul nu a reuşit să o ducă pe Manchester United în lupta la titlu în sezonul trecut, dar s-a scos în Cupa Ligii şi mai ales prin victoria din finala Ligii Europa, care a asigurat şi revenirea în Liga Campionilor. Cu investiţii mari şi în această vară, Manchester United nu îşi mai permite să stea departe de lupta la titlu încă un an. Altfel Mourinho ar fi chemat să dea socoteală pentru cele peste 350 de milioane de euro cheltuite de când a venit la club. Au fost aduşi în această vară Lukaku, Matic şi Lindelof, iar surpriza poate apărea în această toamnă. Presa engleză speculează că Zlatan Ibrahimovic se va întoarce la United după ce se va reface după accidentarea suferită pe finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Echipa tip (4-4-1-1): De Gea – Valencia, Lindelof, Bailly, Darmian – Rashford, Pogba, Fellaini, Lingard – Mkhitaryan – Lukaku. Antrenor: Jose Mourinho (Portugalia).

4,35 este cota pentru câştigarea titlului

Chelsea
Campioana nu e favorită

Deşi a câştigat la pas sezonul trecut în Premier League, Chelsea nu poate fi văzută ca una dintre favoritele actualei stagiuni. Totul a început cu un sms neinspirat. Crezând că Lukaku va fi al lui Chelsea, Conte i-a trimis un mesaj pe telefon golgeterului Diego Costa, prin care îl anunţa pe spaniol că nu mai are nevoie de serviciile lui. Numai că, apoi, Lukaku a ajuns la Manchester United. Londonezii s-au reorientat spre Morata, dar omul venit de la Real Madrid nu s-a adaptat încă. A ratat o lovitură de departajare cu Arsenal, în Community Shield, iar implicarea sa în joc a fost departe de ceea ce se dorea. Cu Hazard accidentat în startul sezonului şi după o campanie de achiziţii departe de a rivalelor, Chelsea va avea o misiune infernală în tentativa de a-şi apăra titlul.

Echipa tip (3-2-4-1): Courtois – Azpilicueta, D. Luiz, G. Cahill – Bakayoko, Kante – Moses, Willian, Pedro, Alonso – Morata. Antrenor: Antonio Conte (Italia).

4,50 este cota pentru câştigarea titlului

Tottenham
Outsiderul mereu „acolo”

Înaintea fiecărui sezon, senzaţia ar fi că Tottenham va avea o misiune grea să ia titlul în faţa granzilor. Dar londonezii sunt mereu „acolo”, la luptă. Şi în acest sezon, „Spurs” este puternică în special datorită forţei de grup. Oficialii „albilor” nu s-au implicat prea mult pe piaţa transfeurilor, ci au preferat să facă eforturi pentru a-şi păstra vedetele. Marea problemă se anunţă a fi pe banda dreaptă, după ce Kyle Walker a fost cedat la Manchester City. Pochettino a acceptat să renunţe la el pentru că se baza pe forma bună arătată de Trippier pe finalul sezonului. Acesta a suferit o accidentare şi lucrurile au devenit clare. Mai este nevoie de un jucător pe acest post. Marea grijă a fanilor este, în acest moment, legată de Dele Alli. FC Barcelona, blindată cu 222 de milioane de euro după ce l-a cedat pe Neymar, l-a pus pe internaţionalul englez pe lista sa de transferuri.

ADVERTISEMENT

Echipa tip (4-2-3-1): Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli, Son – Kane. Antrenor: Mauricio Pochettino (Argentina).

10,00 este cota pentru câştigarea titlului

Arsenal
Tot mai departe…

Tot cu Arsene Wenger. Chiar dacă fanii voiau o schimbare, „tunarii” pornesc din nou în cursa pentru titlu în Premier League cu tehnicianul francez la cârmă. Şi probabil vor încheia din nou cu un eşec. Singurul reproş care i se poate aduce lui Wenger, însă, ar fi că nu ţine pasul cu Mourinho şi Pep Guardiola când vine vorba de sume investite în transferuri. Nici în acest sezon, primul „11” nu arată deloc la nivelul rivalelor la titlu. Lacazette este cel mai important transfer făcut de Arsenal. Dar este posibil ca Alexis Sanchez, aflat în ultimul an de contract, să fie cedat în această vară. În aceste condiţii, lupta la titlu chiar pare un vis îndepărtat. Asta chiar dacă în primul meci al sezonului, Arsenal a reuşit o victorie de moral, după lovituri de departajare, contra rivalei Chelsea, în Community Shield.

Echipa tip (3-4-2-1): Cech – Holding, Mertesacker, Koscielny – Bellerin, Ramsey, Xhaka, Monreal – Özil, A. Sanchez – Lacazette. Antrenor: Arsene Wenger (Franţa).

12,00 este cota pentru câştigarea titlului

Liverpool
Un „Klopp” prea mare

În 2015, când a semnat cu Liverpool, Jürgen Klopp a anunţat că are un plan pe cinci ani pentru a aduce titlul pe Anfield. Au trecut doi ani de atunci, dar fanii nu au cum să nu viseze. Mult timp cea mai titrată echipă a Angliei, Liverpool trece printr-o perioadă de secetă care pare să nu se mai termine. Niciun titlu de la trecerea în formatul Premier League, detaliu care nu are cum să nu doară. După o perioadă de transferuri fără nume de top, poate cu excepţia egipteanului Salah, pare şi mai greu de crezut că formaţia lui Klopp poate lupta cu şanse reale la titlu. Mai ales dacă îl va pierde în cele din urmă pe Philippe Coutinho, care este dat ca şi transferat la FC Barcelona. Pe de altă parte, „cormoranii” încearcă să rezolve pe ultima sută de metri problemele din defensivă. Vizat este Virgil van Dijk, de la Southampton. Rămâne de văzut şi care va fi forma lui Daniel Sturridge.

Echipa tip (4-3-3): Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Wijnaldum, Can, Lallana – Mane, Firmino, Salah. Antrenor: Jürgen Klopp. (Germania)

12,00 este cota pentru câştigarea titlului

Prima etapă
Mourinho „respiră” cel mai uşor

Startul celei de-a 26-a ediţie din Premier League se dă vineri, la Londra. Pe „Emirates”, Arsenal primeşte vizita celor de la Leicester, modesta fostă campioană. Liverpool are meci complicat în deplasare, pe terenul lui Watford. Tot „afară” joacă Manchester City şi Tottenham, contra unor nou promovate, Brighton şi Newcastle. Chelsea ar trebui să aibă meci uşor în prima rundă, contra lui Burnley, „acasă”, în timp ce Manchester United închide runda, pe „Old Trafford”, contra lui West Ham.

Premier League / etapa 1
Vineri, 11 august, ora 21:45
Arsenal – Leicester 1,47 4,60 6,50
Sâmbătă, 12 august, ora 17:00
Watford – Liverpool (14:30) 6,00 4,00 1,57
Chelsea – Burnley 1,25 5,85 12,50
Crystal Palace – Huddersfield 1,80 3,50 4,85
Everton – Stoke 1,70 3,70 5,20
Southampton – Swansea 1,62 3,75 6,00
West Brom – Bournemouth 2,45 3,20 3,05
Brighton – Manchester City (ora 19:30) 10,00 5,40 1,30
Duminică, 13 august
Newcastle – Tottenham (15:30) 5,00 3,85 1,70
Manchester United – West Ham (18:00) 1,26 5,60 11,75

Top transferuri
Lukaku a fost cel mai scump

A fost o nouă vară în care s-au vehiculat sume de transfer absolut incredibile în Premier League. Campionatul Angliei nu are cum să nu fie cel mai spectaculos, atâta timp cât toate cele 20 de echipe îşi permit să arunce zeci de milioane de euro pe transferuri. Cele de top, chiar sute de milioane.

1. Romelu Lukaku (de la Everton la Manchester United) – 85 de milioane de euro
2. Alvaro Morata (de la Real Madrid la Chelsea) – 80 de milioane de euro
3. Benjamin Mendy (de la AS Monaco la Manchester City) – 57,5 milioane de euro
4. Alexandre Lacazette (de la Lyon la Arsenal) – 53 de milioane de euro
5. Kyle Walker (de la Tottenham la Manchester City) – 51 de milioane de euro
6. Bernardo Silva (de la AS Monaco la Manchester City) – 50 de milioane de euro
7. Nemanja Matic (de la Chelsea la Manchester United) – 48 de milioane de euro
8. Mohamed Salah (de la AS Roma la Liverpool) – 42 de milioane de euro
9. Tiemoue Bakayoko (de la AS Monaco la Chelsea) – 40 de milioane de euro
10. Ederson (de la Benfica la Manchester City) – 40 de milioane de euro

96,5 la sută a fost gradul de ocupare al stadioanelor din Anglia la meciurile de sezonul trecut din Premier League

1.064 de goluri s-au marcat în precedenta ediţie de Premier League

170 de milioane de euro a primit Chelsea, campioana din 2017, din drepturile TV pentru sezonul trecut

„Lupta la titlu în acest sezon va fi mai echilibrată şi mai corectă. Toate cele şase echipe de top joacă în cupele europene, în timp ce Liverpool şi Chelsea au lipsit din Europa sezonul trecut” (Jose Mourinho)

În acest an, campionatul Angliei va putea fi urmărit în România pe Eurosport 1 (meciurile de vineri, sâmbătă şi luni) şi Dolce Sport (partidele de duminică)

ADVERTISEMENT