Premier League

Premier League vrea să dea lovitura pe piaţa drepturilor TV! Englezii vin cu Premflix, paltforma care va transmite online meciurile din campionat

09.02.2020 | 13:22
Premier League vrea sa dea lovitura pe piata drepturilor TV Englezii vin cu Premflix paltforma care va transmite online meciurile din campionat
ADVERTISEMENT

Premier League este cea mai urmărită competiție de fotbal din lume, dar englezii nu se opresc aici, ci vor să lanseze platforma Premflix, unde să transmită online meciurile din campionat.

Englezii vin cu platforma Premflix, unde să transmită meciurile din Premier League

Șefii Premier League au venit cu o idee inovativă, pe care vor să o implementeze, cu scopul de a atrage și mai mulți pasionați ai fotbalului britanic, deși campionatul Angliei este cea mai urmărită competiție din lume.

ADVERTISEMENT

Englezii vor să lanseze platforma Premflix, unde să transmită toate meciurile din Premier League, dar și alte documentare și emisiuni despre fotbalul britanic. Totuși, platforma poate fi implementată doar din anul 2022, atunci când contractul cu SkySports, BT și Amazon se va încheia.

Englezii urmează modelul DAZN

Platforma Premflix este asemănătoare cu DAZN, o altă platformă care transmite doar evenimente sportive și care a reușit să obțină anul trecut mai mult raiting la un meci de box decât la partide din Champions League dintre Liverpool și Tottenham (finala) și Liverpool – Barcelona (semifinala în care „cormoranii” au întors scorul din tur și au revenit de la 0-3).

ADVERTISEMENT

DAZN a apărut în august 2016, iar după doar doi ani valoarea sa a crescut exponențial, ajungând la suma de trei miliarde de lire sterline. În prezent, serviciul de streaming s-a răspândit în toate colțurile lumii și este utilizabil în Austria, Brazilia, Canada, Germania, Japonia, Spania, Elveția și SUA.

Top 10 evenimente sportive din punct de vedere al audienţei pe DAZN în 2019:

  1. Andy Ruiz – Anthony Joshua (box)
  2. Tottenham – Liverpool 0-2 (finala Ligii Campionilor)
  3. Liverpool – Barcelona 4-0 (semifinala Ligii Campionilor)
  4. Canelo Alvarez – Sergey Kovalev (box)
  5. KSI – Logan Paul (box)
  6. Tottenham – Bayern Munchen 2-7 (grupele Ligii Campionilor)
  7. AC Milan – Inter 0-2 (Serie A)
  8. Ajax – Tottenham 2-3 (semifinala Ligii Campionilor)
  9. Barcelona – Liverpool 3-0 (semifinala Ligii Campionilor)
  10. Canelo Alvarez – Daniel Jacobs (box)
ADVERTISEMENT