Premieră în Europa! Totul despre participarea unei echipe din Gibraltar în Liga Campionilor

Gibraltar este al 54-lea membru UEFA, ultimul pe care forul european l-a primit. Micuţa aşezare va avea o echipă ce va trebui să treacă trei tururi preliminare şi un baraj pentru a accede în...
02.07.2014 | 17:27
Premiera in Europa Totul despre participarea unei echipe din Gibraltar in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Gibraltar este al 54-lea membru UEFA, ultimul pe care forul european l-a primit. Micuţa aşezare va avea o echipă ce va trebui să treacă trei tururi preliminare şi un baraj pentru a accede în grupele Ligii Campionilor şi o altă formaţie ce va urma acelaşi parcurs în Europa League, a anunţat UEFA.

Este vorba despre Lincoln Red Imps, care va juca miercuri seară, începînd cu ora 21:00, contra feroezilor de la Torshavn.

ADVERTISEMENT

Acest număr de tururi preliminare şi baraj este normal pentru echipele dintr-o ţară nou intrată în UEFA. În prima ligă din Gibraltar sunt opt echipe echipe, iar una dintre ele se numeşte Manchester United.

Lincoln s-a distrat în sezonul trecut

Campioana din această ţară, care va juca în preliminariile Ligii Campionilor, este Lincoln. Această echipă a cîştigat campionatul fără probleme, reuşind să termine fără meci pierdut.

ADVERTISEMENT

Din cele 14 meciuri, a cîştigat 11 şi a terminat la egalitate 3, iar golaverajul este unul incredibil: 66-6, ceea ce înseamnă că a avut o medie de 4,71 goluri pe meci.

lincoln

Fotbalul în Gibraltar

Fotbalul din Gibraltar la nivel oficial are vechime, datele istorice coborînd pînă la anul 1895. Statutul tuturor celor opt echipe din campionatul intern este de amatori, ceea ce înseamnă că jucătorii se antrenează cînd şi cum pot, în rest fiind la muncă. Există un singur stadion pe care joacă toate aceste echipe, practic putem spune că toate competiţiile interne şi internaţionale au loc pe gazonul stadionului Victoria din capitala Gibraltar. Pentru antrenamente se stă la coadă, pentru că de la juniori la seniori fiind o singură arenă trebuie să stabileşti un orar precis la care te prezinţi pentru pregătire.

ADVERTISEMENT

Are doar 30.000 de locuitori

Cifrele Gibraltarului: suprafaţă de 6,7 km2, populaţie de 30.000 locuitori, situată în sudul Spaniei, la intrarea în Mediterană. Este cunoscut sub numele de Teritoriul britanic de peste mări. Elementul definitoriu este Stînca Gibraltarului, un promontoriu monolitic natural creat de-a lungul timpului fără nici cea mai mică intervenţie a mîinii omului. Denumirea de Gibraltar vine din denumirea spaniolăa numelui arab Djebel Tarik, însemnînd Muntele lui Tarik, în amintirea conducătorului maur Tarik ibn Ziyad, care a cucerit zona în anul 711.