Fotbal intern

Premieră: Gigi Becali nu a avut legătură directă cu banca tehnică la finala Cupei României! Toți oamenii finanțatorului au stat în tribună

23.07.2020 | 16:29
Premiera Gigi Becali nu a avut legatura directa cu banca tehnica la finala Cupei Romaniei Toti oamenii finantatorului au stat in tribuna
ADVERTISEMENT

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, nu a avut legătură directă cu banca tehnică la finala Cupei României, acest lucru fiind o premieră în ultima perioadă.

Este bine cunoscut faptul că latifundiarul din Pipera se implică foarte mult în alcătuirea primului ”11” și al schimbărilor din timpul meciului, iar antrenorii săi s-au supus acestei reguli mai tot timpul.

ADVERTISEMENT

Oamenii finanțatorului, mai întâi MM Stoica și apoi Marius Ianuli zis ”Mache”, au fost tot timpul pe banca tehnică alături de staff și transmiteau ceea ce patronul își dorea.

Legătura dintre Gigi Becali și banca tehnică a fost ruptă la finala Cupei României

Pentru prima dată după o lungă perioadă, legătura lui Gigi Becali cu oamenii de pe banca tehnică a fost întreruptă la finala Cupei României pe care FCSB a câștigat-o cu 1-0, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în fața formației Sepsi OSK.

ADVERTISEMENT

Oamenii de încredere ai patronului, Mihai Stoica și Marius Ianului, au stat împreună în tribuna arenei de la Ploiești, iar echipa a câștigat primul trofeul din 2015 încoace. Coincidență sau nu, acest fapt vine la chiar primul meci al FCSB-ului după schimbarea staff-ului tehnic. VEZI AICI IMAGINI

Poate venirea lui Toni Petrea și Thomas Neubert l-au mai liniștit pe patron, poate Cupa României nu era o miză atât de mare sau doar poate Gigi a vrut să vadă priceperea celor doi nou veniți. Oricare ar fi varianta, se pare că alegerea lui Becali de a sta liniștit a fost una inspirată.

ADVERTISEMENT

Absența lui MM și a lui Mache de pe bancă i-au dat poate încredere lui Toni Petrea să decidă partitura FCSB-ului, iar jocul a fost mult peste ceea ce au arătat ”roș-albaștrii” în acest sezon. La fel de adevărat este că Gigi ar fi putut interveni la echipă în pauza finalei.

Îl va lăsa Gigi pe Petrea să decidă și în sezonul viitor?

Dacă acest lucru s-a întâmplat sau schimbările de la pauză au fost doar alegerea și inspirașia antrenorului rămâne un mister. Însă, cert este un lucru. Intrările lui Moruțan și Adi Petre în locurile lui Olaru și Vînă au schimbat în bine fața echipei.

ADVERTISEMENT

După meci, Gigi Becali a ținut să dezvăluie faptul că nu a intervenit deloc peste antrenor la finala Cupei României. ”Nu fac eu echipa și schimbările, antrenorul face. N-am vorbit prea multe cu Petrea, nu-i impun schimbări. O să vedem în viitor”, a spus el, dar e greu să-l crezi tot timpul pe patronul ”roș-albaștrilor”.

Mai mult, latifundiarul din Pipera a spus că va merge pe mâna lui Petrea și Neubert și în ultimele jocuri din campionat, mai ales că nu mai este interesat de ele prin prisma faptului că FCSB nu mai are șanse la titlu și și-a asigurat prezența în Europa League.

”Ce contează pentru noi aceste meciuri care au mai rămas? Eu plec la mănăstire. Nu mă mai bag. Să facă ce vor Petrea și Neubert. Vom juca serios cu CFR Cluj, nu știu ce echipă o să bage Toni. Eu la revedere, pentru mine s-a încheiat sezonul”, a declarat Becali.

Însă, declaarațiile lui nu par a fi altceva decât liniștea dinaintea furtunii. Cel mai probabil, Gigi se va întoarce cu bateriile încărcate după periplul bisericesc și își va continua în sezonul viitor obiceiul de a dicta tot în clubul pe care îl conduce. Iar ”Mache” va redeveni umbra antrenorului în timpul meciurilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – FCSB: 1,87 este cota pentru „1x”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT