Life

Premieră în România! O artistă a lansat prima piesă în japoneză! Video

Pentru prima dată în România, o artistă a lansat o piesă în limba japoneză. Cântecul are deja și videoclip, la care s-a lucrat intens.
15.03.2023 | 18:51
Premiera in Romania O artista a lansat prima piesa in japoneza Video
MidoriStars a lansat prima piesă japoneză din România.
ADVERTISEMENT

Prima piesă în japoneză lansată de o artistă din România. Izabella Alda, care activează în industrie sub numele de  MidoriStars, scrie și compune muzică de mult timp, dar abia acum și-a lansat single-ul de debut.

O artistă din România a lansat prima piesă în japoneză

Izabella Alda este din România, dar este pasionată de Japonia. Sub numele de MidoriStars ea scrie și compune muzică în japoneză. „Cu sufletul” este din Timișoara, oraș în care s-a mutat în anul 2008, pentru a studia la Facultatea de Muzică și Teatru, specializarea Artele Spectacolului.

ADVERTISEMENT

Pasiunea pentru Țara Soarelui Răsare a înflorit în ea în momentul în care a început să studieze limba în anul II de facultate, în cadrul unor cursuri ținute la Universitatea de Vest de către un profesor nativ.

În anul 2016 a început să studieze pianul cu Ovidiu Dodo Moldovan. La scurt timp a trecut și la canto și compoziție muzicală. Astfel, a devenit prima artistă din România care cântă și creează piese în japoneză.

ADVERTISEMENT

Care este povestea primei piese în Japoneză din România

În toamna anului 2021, MidoriStars și profesorul său au început să lucreze la prima piesă în japoneză lansată în România. Shitsuren, titlul cântecului, înseamnă inimă frântă. Strofele sunt în japoneză, iar refrenul în engleză.

Artista pasionată de cultura țării pe care a vizitat-o de curând Klaus Iohannis, a declarat că face muzică pentru oamenii sensibili, care simt că nu aparțin unui loc anume și sunt copleșiți de singurătate.

ADVERTISEMENT

Prima piesă japoneză din România are și videoclip. Prin intermediul imaginilor, artista și-a dorit să ilustreze povestea cântecului, de la nevoia de liniște în momente de panică și până la acceptarea durerii.

Durerea, Teama și Tristețea sunt întruchipate interpretate de Chisako Ota, Sayuki Totsuka și Andreea Mihalic. Și în timp ce ele dețin controlul, Speranța- Sergiu Mihalic- privește absentă de pe margine.

ADVERTISEMENT

Costumul artistei a fost gândit de Laura Karaman. Ținuta a fost creată special pentru a se transforma pe tot parcursul primei piese în japoneză lansate în România. Iar la final, publicul poate observa cum protagonista se „dezbracă” de tot ceea ce o ținea pe loc.

ADVERTISEMENT