Sporturi

Premieră în tenis! Aryna Sabalenka a cerut ajutorul antrenorului, însă nu a primit niciun răspuns

13.03.2019 | 19:00
Premiera in tenis Aryna Sabalenka a cerut ajutorul antrenorului insa nu a primit niciun raspuns

Aryna Sabalenka a cerut ajutorul antrenorului ei, dar nu a primit niciun răspuns. Aryna Sabalenka, locul 9 WTA, a produs faza zilei la Indian Wells 2019 în meciul ei din optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 9,035,428 de dolari. Competiţia din deşertul californian se desfăşoară în perioada 6-17 martie.

Aryna Sabalenka şi antrenorul ei au produs faza zilei la Indian Wells 2019

Aryna Sabalenka a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells de către Angelique Kerber, locul 8 WTA, după un meci disputată decis în trei seturi. Totuşi, nemţoaica în vârstă de 31 de ani s-a impus după o oră şi 44 de minute de joc, scor 6-1, 4-6, 6-4, iar mai departe va evolua contra americancei Venus Williams, care a trecut în optimi de Mona Barthel.

Aryna Sabalenka a pierdut categoric primul set al partidei din optimi, iar în setul secund a cerut ajutorul antrenorului său, Dmitry Tursunov, fost jucător de tenis, la scorul de 0-2. Tehnicianul rus a coborât pe teren fără să scoată niciun cuvânt, moment în care eleva lui a “spart gheaţa”. “Ai putea, te rog, să mă susţii?”, a întrebat jucătoarea din Belarus. Răspunsul a venit imediat: “Nu!”. Acesta a fost întreg dialogul dintre cei doi pe toată durata intervenţiei.

Aryna Sabalenka şi antrenorul său la o sesiune de OCC

Sfârşit de drum pentru Aryna Sabalenka la Indian Wells 2019

Chiar dacă au urmat câteva game-uri foarte bune pentru Sabalenka, ea câştigând chiar şi setul doi, trimiţând meciul în decisiv, nu a mai reuşit să menţină ritmul şi acolo şi a cedat după zece game-uri jucate în setul al treilea. Jucătoarea din Belarus va merge acum spre Miami, următorul turneu din calendarul competiţional, acolo unde este şi Simona Halep.

Jucătoarea noastră a fost şi ea eliminată în optimile de finală de către Marketa Vondrousova, locul 61 WTA. Simona Halep nu are puncte de apărat la turneul din Florida, anul trecut fiind învinsă încă din turul doi de către Agnieszka Radwanska, jucătoare retrasă acum din activitate.