Fotbal international

Premieră istorică în Anglia. O femeie are șanse mari să antreneze o echipă de fotbal masculin

02.02.2021 | 15:35
Premiera istorica in Anglia O femeie are sanse mari sa antreneze o echipa de fotbal masculin
ADVERTISEMENT

Deși este un fotbalul destul de conservator, fotbalul britanic este pe cale să ofere o premieră istorică pentru sportul din întreaga lume. O femeie este pe cale să devină antrenor la o echipă de fotbal masculin.

Este vorba despre Emma Hayes, cea care a avut rezultate extraordinare cu echipa feminină a lui Chelsea, în ultimele sezoane. Aceasta este în cărți pentru rolul de manager al lui AFC Wimbledon, formație din al treilea eșalon englez.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Hayes are în palmares trei trofee în Premier League, versiunea pentru femei, și este extrem de populară în rândul fanilor formației a cărei echipă de băieți joacă pe Stamford Bridge.

Emma Hayes, prima femeie antrenor la fotbal masculin? Face legea cu Chelsea LFC

Chelsea Ladies FC, adică echipa feminină a clubului patronat de Roman Abramovich, a câștigat campionatul Angliei în 2020, pentru a treia oară de când este antrenată de Emma Hayes.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Hayes a fost numită în acest rol în 2012 și a câștigat prima divizie din Albion în 2015, 2018 și 2020. De asemenea, ea a mai cucerit

Reușitele sale, abordarea tactică, dar și modul în care a fost descrisă de jucătoare și de colaboratori, au adus-o pe Hayes în atenția cluburilor de fotbal masculin care caută să inoveze la nivelul băncii tehnice. Ultimul astfel de club este AFC Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Cu un singur succes în ultimele 13 partide disputate în League One, adică al treilea eșalon din Anglia, formația din Londra este amenințată cu retrogradarea, iar managerul Glyn Hodges și-a părăsit funcția, care acum este vacantă.

Printre soluțiile oficialilor lui Wimbledon se află și Emma Hayes, care a adus-o pe Chelsea LFC în ipostaza de a avea 33 de meciuri consecutive fără nicio înfrângere în campionatul intern, pe care îl și conduce după 12 etape.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Emma Hayes, mai sunt luate în considerare de către oficialii lui Wimbledon și numele lui Ian Holloway, Sol Campbell, Joey Barton sau Neil Harris, anunță Daily Mail.

Deși pe lista londonezilor sunt multe nume, presa din Albion susține că antrenoarea de la Chelsea este, totuși, a treia favorită să preia funcția de manager al lui AFC Wimbledon.

ADVERTISEMENT