Fotbal international

Premieră istorică! Stephanie Frappart, prima femeie care a arbitrat în preliminariile Mondialului masculin

28.03.2021 | 17:30
Premiera istorica Stephanie Frappart prima femeie care a arbitrat in preliminariile Mondialului masculin
ADVERTISEMENT

Stephanie Frappart a intrat pentru a treia oară în istoria fotbalului masculin. După ce a condus la centru Supercupa Europei din 2019 şi un meci din grupele Ligii Campionilor la final de 2020, franţuzoaica a devenit şi prima femeie care arbitrează un meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial.


Stephanie Frrapart, prima femeie care a arbitrat un meci din preliminariile Cupei Mondiale la masculin

UPDATE 28 martie 2021, ora 17:30 / După ce a bifat alte două premiere arbitrând meciul de Liga Campionilor dintre Juventus şi Dinamo în decembrie 2020 şi Supercupa Europei din 2019, Stephanie Frappart intră încă o dată în istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Ea a condus la centru confruntarea dintre Olanda şi Letonia, din 27 martie, în preliminariile CM 2022. Este prima femeie care arbitrează în preliminariile Mondialului de fotbal masculin. Olanda s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Berghuis (32) şi L. de Jong (69).


Ştirea iniţială 1 decembrie 2020, ora 09:30

Frappart va face 37 de ani luna viitoare. Ea a fost prima femeie care a arbitrat la Supercupa Europei în 2019, la Istanbul.

ADVERTISEMENT

În același timp, a arbitrat și ultimul act al Campionatului Mondial feminin de anul trecut dintre Statele Unite și Olanda și a fost prima femeie care a condus o partidă din campionatul Franței (Amiens – Strasbourg în aprilie anul trecut).

Stephanie Frappart, prima femeie care va conduce la centru un joc din grupele UCL

Franțuzoiaca a împărțit dreptatea și în Europa League în octombrie la jocul dintre Leicester City și Zorya Lugansk. A fost primul ei meci în această competiție. Elvețianca Nicole Petignat este prima femeie aflată la centru în partidele preliminare din Cupa UEFA între 2004 și 2009.

ADVERTISEMENT

Stephanie a ajuns în corpul de arbitri de elită din Franța, după ce a trecut aceleași probe fizice pe care le-au avut și bărbații. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a spus Frappart. Franțuzoaica va arbitra împreună cu Hicham Zakrani și Mehdi Rahmouni. Arbitrul de rezervă va fi Karim Abed, iar cei video sunt Benoît Millot şi Delajod Willy.

Campioana Italiei a ajuns deja în optimile de finală împreună cu FC Barcelona. Juve se află pe locul 2 al grupei G cu 9 puncte din patru jocuri, iar echipa din Spania are punctaj maxim (12 puncte). Pentru locul de Europa League se luptă Dinamo Kiev și Ferencvaros, amândouă au doar un punct câștigat după patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Record pentru Ovidiu Hațegan în Liga Campionilor

Ovidiu Hațegan va arbitra Șahtior – Real Madrid. Meciul se va juca marți, pe 1 decembrie. Pentru arbitrul român va fi al cincilea joc din tot atâtea runde în grupele Ligii Campionilor în actuala ediție.

Asistenți vor fi Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar Sebastian Colțescu va fi al patrulea oficial. Arbitru VAR a fost desemnat Pawel Gil din Polonia, iar asistent VAR va fi Marcin Borkowski din aceeași țară.

Meciurile arbitrate de Ovidiu Hațegan în stagiunea 2020-2021 din Liga Campionilor sunt: Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie) și Manchester United – İstanbul Başakşehir 4-1 (24 noiembrie). Arbitrul român a apărut într-un documentar UEFA.

ADVERTISEMENT