Fotbal intern

Premieră istorică în meciurile FCSB – Dinamo! Pandemia de coronavirus a lovit în Derby de România. Imagini dezolante cu tribunele goale

03.10.2020 | 20:41
Premiera istorica in meciurile FCSB  Dinamo Pandemia de coronavirus a lovit in Derby de Romania Imagini dezolante cu tribunele goale
ADVERTISEMENT

FCSB şi Dinamo se vor duela sâmbătă, de la ora 21:00, pentru prima oară în actualul sezon din Liga 1. Fanii ar fi umplut tribunele Arenei Naţionale, însă restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au afectat şi Derby de România. FANATIK îţi prezintă premiera istorică bifată cu această ocazie în meciurile dintre cele două rivale.

UPDATE 3 octombrie, ora 20:15 / Așa cum era de așteptat, tribunele Arenei Naționale arată dezolant la marele derby FCSB – Dinamo, din cauză că fanii au avut interzis la meci.

ADVERTISEMENT
Aici ar fi trebuit sa stea fanii FCSB-ului…
… iar aici cei ai lui Dinamo

Microbiştii au tot sperat că se vor întoarce în tribune în această toamnă, însă lucrurile s-au complicat. Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în ultimele săptămâni, iar în zilele premergătoare derby-ului, România a ajuns să treacă de 2.000 de persoane infectate pe zi.

FCSB – Dinamo se va disputa din nou fără spectatori în tribune, aşa cum s-a întâmplat şi în semifinalele Cupei României din sezonul 2019-2020, meciuri care s-au jucat în vară. Cu toate acestea, Ionuţ Stroe, ministrul MTS, anunţa că fanii s-ar putea întoarce la meciul România – Norvegia din Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Premieră istorică la FCSB – Dinamo: al treilea derby consecutiv fără spectatori

Niciodată în istoria meciurilor FCSB – Dinamo nu s-a mai întâmplat ca trei derby-uri consecutive să se dispute fără spectatori. Totul s-a terminat în acest an, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume. Cu toate acestea, înainte ca România să intre în stare de urgenţă, cele două rivale s-au întâlnit într-un derby jucat în luna februarie.

Aproximativ 27.000 de suporteri au asistat la meciul Dinamo – FCSB 2-1, partidă care s-a disputat pe 16 februarie 2020. Numărul fanilor prezenţi la Derby de România era în scădere, după ce duelul jucat în turul campionatului trecut, FCSB – Dinamo 1-1 (5 octombrie 2019), a avut o asistenţă de 30.235 de spectatori.

ADVERTISEMENT

În ultimii, când meciurile FCSB – Dinamo s-au jucat aproape mai mereu pe Arena Naţională, asistenţa depăşea mereu 35.000 de suporteri la derby. Primul Derby de România pe cel mai mare stadion al ţării s-a disputat pe 17 mai 2012, când FCSB s-a impus, scor 3-2, în faţa a 47.698 spectatori.

UEFA permite fani în tribune la meciurile din Liga Naţiunilor

La Comitetul Executiv al UEFA de pe 1 octombrie, oficialii forului continental au anunţat că vor permite accesul fanilor în tribune la meciurile internaţionale care se vor disputa săptămâna viitoare. Doar fanii echipelor gazdă vor avea acces în tribune, până la 30% din capacitatea stadionului.

ADVERTISEMENT

“Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate dar punând pe primul loc sănătatea fanilor și, același timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de țări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură.

E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranța și pasiunea înapoi în viața fanilor fotbalului. Ne așteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare și de distanțare pentru sănătatea lor și a tuturor celorlalți suporteri”, a anunţat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 7,35 este cota pentru “peste 4,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT