Premier League

Premieră istorică în Premier League. Schimbări suplimentare, în caz de comoție

29.01.2021 | 23:36
Premiera istorica in Premier League Schimbari suplimentare in caz de comotie
ADVERTISEMENT

Premier League are parte de o premieră istorică. Începând din data de 6 februarie, vor fi permise două schimbări suplimentare, în cazul în care jucătorii suferă comoții.

Fotbalul englez are parte de o schimbare în regulament aplicată în premieră la nivel de profesioniști, două schimbări fiind permise ambelor echipe adițional față de cele trei tradiționale.

ADVERTISEMENT

Noua regulă se va aplica și în competițiile de fotbal feminin, pe lângă Cupa Angliei mcare va beneficia și ea de această modificare în regulament, accidentările grave din trecut fiind un motiv decisiv pentru implementarea acesteia.

Premieră istorică în Premier League. Două schimbări în plus, pentru comoții

Oficialii fotbalului britanic au luat o hotărâre finală cu privire la posibilitatea echipelor de a efectua unele schimbări în plus în cazul jucătorilor care au suferit o comoție în timpul meciurilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 6 februarie, în toate competițiile fotbalistice din Anglia se vor permite două schimbări adiționale dacă situația o impune, iar meciuyl dintre Aston Villa și Everton va fi primul din Premier League în care modificarea se va aplica.

“Modificarea este rezultatul consultărilor dintre forul mondial care guvernează regulamentul de fotbal și acționarii echipelor având și îndrumarea experților medicali în domeniul traumelor craniene. Rezultatul este adăugarea schimbărilor de pe teren pentru jucătorii care au suferit traume la nivelul capului“, se arată într-un comunicat din partea Premier League.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola cere lămuriri cu privire la schimbarea din regulament

Tehnicianul lui Manchester City, Pep Guardiola, aprobă modificarea din regulament și încurajează noul sistem prin care se vor face modificările în timpul meciului. Acesta nu este însă sigur când va putea apela la o astfel de schimbare.

“Sper că Raul Jimenez și David Luiz sunt bine după accidentările suferite. Am auzit că Raul Jimenez s-a operat deja și refacerea lui merge bine. Acesta este un lucru extrem de important deoarece traumele la nivel cranian sunt foarte serioase. 

ADVERTISEMENT

Nu știu însă cum funcționează, unii spun că trebuie să fie o lovitură care te lasă inconștient, alții zic că nu este așa. Acest aspect trebuie lămurit”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT