Fotbal intern

Premieră istorică! Stadionul “Ion Oblemenco” va găzdui două meciuri din aceeași fază a Cupei României. FANATIK confirmat

19.09.2019 | 21:26
Premiera istorica Stadionul Ion Oblemenco va gazdui doua meciuri din aceeasi faza a Cupei Romaniei FANATIK confirmat

Șaisprezecimile Cupei României ar putea aduce o premieră istorică: două meciuri din aceeași fază a competiției să se desfășoare pe același stadion. După ce formația din Liga 3 patronată de Adrian Mititelu a primit acceptul de juca meciul cu U Cluj pe “Ion Oblemenco”, și partida CSM Rețița – U Craiova se va desfășura pe cel mai mare stadion din Bănie, fiind o rețetă financiară de succes pentru bănățeni.


UPDATE, 19 septembrie, ora 21.28.  Clubul CSM Reşiţa a anunţat că partida pe care o va disputa împotriva “Craiovei din Casa Pariurilor Liga 1” în şaisprezecimile Cupei României se va disputa pe “Oblemenco”. “Din păcate venim cu o veste nu tocmai plăcută în ceea ce privește meciul din Cupa României împotriva celor de la CS Universitatea Craiova. În urma încercărilor nenumărate către Digi Sport de a muta ora disputării meciului mai devreme fără a nu fi nevoiți să jucăm pe nocturnă, acest lucru nu a fost realizabil. Astfel meciul se va disputa la Craiova în data 25 septembrie de la ora 18:45 fiind televizat. În urma acestui meci echipa noastră va încasa jumătate din suma biletelor vândute dar nu mai puțin de 25000 de euro”, a fost anunţul făcut pe facebook de formaţia reşiţeană. Astfel, se confirmă informaţia oferită de FANATIK în data de 14 septembrie. “Oblemenco” va avea parte de două premiere: va găzdui două meciuri din aceeaşi fază a Cupei şi “Craiova din Liga a treia” va juca pe el, în partida cu U Cluj.


ŞTIREA INIŢIALĂ: 14 septembrie, ora 17.43

Două meciuri din șaisprezecimile Cupei României s-ar putea juca pe Ion Oblemenco

După ce Adrian Mititelu a transmis că echipa sa va juca meciul cu U Cluj pe “Ion Oblemenco”, marți de la ora 21:30, și U Craiova ar putea disputa acasă meciul cu CSM Reșita. Chiar dacă oficialii bănățenilor nu recunosc interesul de a juca pe cel mai mare stadion din Bănie, FANATIK a aflat că există mari șanse ca meciul să se joace pe “Oblemenco”, partida putând reprezenta o adevărată rețetă financiară de succes pentru clubul din Reșița.

Mai mult, televiziunile doresc ca meciul dintre Universitatea și CSM să se desfășoare în nocturna, miercuri sau joi, iar costurile la care s-ar ridica închirierea unei instalații de nocturnă mobilă, aproximat 60 de mii de euro, nu pot fi suportate de clubul din Reșița, lucru ce ar putea conduce la disputarea jocului pe “Ion Oblemenco”.

CSM Reșița ar putea juca pe Oblemenco meciul contra Universitații Craiova. Sursă foto: Sportpictures
CSM Reșița ar putea juca pe Oblemenco meciul contra Universitații Craiova. Sursă foto: Sportpictures

CSM Reșița ar împărți profitul cu Universitatea

Dacă jocul din șaisprezecimile Cupei României se va disputa pe “Ion Oblemenco”, CSM Reșița ar împărți cu U Craiova atât costurile de organizare, cât și profitul rezultat. Cristi Bobar, președintele bănățenilor, recunoaște că dacă meciul s-ar juca în Bănie, clubul său ar avea un profit mulțumitor, dar costurile de organizare ar fi prea mari. Bobar declară că ar dori ca meciul să se joace la Reșița, dar costul închirierii unei nocturne mobile, aproximativ 60 de mii de euro, nu poate fi suportat de club.

Ne dorim să jucăm acasă, la Reșița ar veni 10 mii de oameni, dar nocturna mobilă este foarte scumpă și clubul nu își permite. Trebuie să vorbim cu patronul. Ne dorim ca meciul sa fie programat la 16:30. Stadionul Ion Oblemenco e ultima varianta. Poate la Timișoara, la Severin. Pentru oamenii din Reșița ne dorim să jucam aici. La Craiova am plăti prea mult, dar ar fi o rețeta financiară buna. Am împarți jumătate – jumătate profitul cu ei“, a spus Bobar pentru FANATIK.

Sprijin din partea autorităților locale

Costurile organizării meciului la Reșița, extrem de mari pentru club, ar putea fi suportate și de către consiliul local. Mirel Sabo, consilier în Reșița, declară că partida s-ar putea juca în Banat, iar costurile ar putea fi amortizate din banii proveniți din tichete și cu un ajutor din partea Consiliului Local.

Microbiștii reșițeni merită ca acest meci să se joace pe stadionul Mircea Chivu, chiar dacă asta înseamnă să ne asumăm niște cheltuieli, deloc mici, e adevărat. Din câte am aflat noi, vreo 60.000 de euro ar costa închirierea unei instalații de nocturnă, la care se adaugă costurile cu un generator de mare putere. Cu 10.000 de oameni în tribună, costurile s-ar cam amortiza. Noi, consilierii PSD, suntem dispuși să căutăm împreună cu colegii noștri din Consiliul Local și cu conducerea clubului soluții pentru a nu-i priva pe reșițeni de un astfel de spectacol sportiv. Îl merită și n-au mai avut parte de mult de un astfel de meci!”, a declarat Mirel Sabo, conform expressdebanat.