News

Premieră istorică la Casa Albă. Karine Jean Pierre, prima femeie de culoare și lesbiană, numită purtătoare de cuvânt

Pentru prima dată în istorie, la Casa Albă a fost numită ca purtătoare de cuvânt o femeie de culoare și lesbiană. Este vorba despre Karine Jean-Pierre, care are o relație cu o jurnalistă de la CNN.
06.05.2022 | 15:24
Premiera istorica la Casa Alba Karine Jean Pierre prima femeie de culoare si lesbiana numita purtatoare de cuvant
Karine Jean-Pierre este împreună cu o jurnalistă CNN, alături de care are un copil. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Joe Biden, a numit-o joi în rolul de purtător de cuvânt al Casei Albe pe  Karine Jean-Pierre. Este un fapt istoric, deoarece Karine este de culoare, dar și lesbiană. Femeia este împreună cu jurnalista CNN Suzanne Malveaux, ambele adoptând o fetiță.

Karine Jean-Pierre, prima femeie de culoare și lesbiană, purtătoare de cuvânt a Casei Albe. Ce spune Joe Biden despre numirea ei

Karine Jean-Pierre are 44 ani și provine dintr-o familie modestă, emigrantă din Martinica. Tatăl ei a fost șofer de taxi, iar mama o îngrijitoare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Karine o va înlocui pe Jen Psaki, din 13 mai, până acum fiind adjuncta acesteia. Jen Psaki a lăudat-o pe rețelele de socializare pe colega sa.

”Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarată în acest post. Ea va da voce multor persoane şi le va permite multora să aibă vise mari”, a notat pe Twitter încă actuala purtătoare de cuvânt, Jen Psaki, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Joe Biden, mândru de alegerea sa

Într-un comunicat al Casei Albe, Joe Biden se declară  ”mândru” de alegerea pe care a făcut-o. El a ținut și să laude ”experienţa, talentul şi onestitatea” celei care va fi imaginea Administrației Prezidențiale a SUA.

”Karine nu doar că vine cu experiența, talentul și integritatea necesare pentru această sarcină dificilă, dar va continua și să fie un comunicator important pentru munca pe care o face administrația Biden-Harris în numele poporului american”, a fost mesajul președintelui SUA.

ADVERTISEMENT

Karine Jean-Pierre a crescut în Queens, New York și a absolvit Universitatea Columbia. Anterior pătrunderii sale în politică, Karine Jean-Pierre a transmis că pentru ea mediul familial, emblematic pentru ”visul american”, a fost un punct esențial în cariera sa.

Înainte de a face parte din echipa de presă a Casei Albe, a fost șef de personal al vicepreședintei SUA, Kamala Harris.

ADVERTISEMENT

În trecut, a mai lucrat pentru campania prezidențială a lui Barack Obama, iar în 2020 pentru cea a lui Joe Biden. De altfel, a mai fost purtătoare de cuvânt a MoveOn, în timpul alegerile prezidențiale din 2016 .

ADVERTISEMENT
Tags: