Sport

Premieră istorică! O femeie va comenta finala Euro 2020

Euro 2020 a venit cu multe premiere, iar finala dintre Italia și Anglia va mai consemna una. Un meci de o asemenea importanță va fi comentat în premieră de o femeie.
11.07.2021 | 19:01
Premiera istorica O femeie va comenta finala Euro 2020
Euro 2020 a venit cu multe premiere, iar finala dintre Italia și Anglia va mai consemna una. Un meci de o asemenea importanță va fi comentat în prmeieră de o femeie. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Turneul final a fost transmis în România de Pro TV, iar câteva meciuri au avut-o la microfon pe jurnalista Ioana Cosma.

Ea nu este singura femeie care a comentat meciuri la această ediție a Campionatului European. Jurnalista se află într-o companie selectă și nu foarte numeroasă.

ADVERTISEMENT

Finala Euro 2020 va fi comentată de o femeie

Și pentru că putem spune că Euro 2020 a fost turneul femeilor comentator, o altă reprezentantă a sexului frumos se va afla la microfon pentru marea finală dintre reprezentativele Italiei și Angliei.

Postul public de televiziune din Italia, Rai, a ales-o pe Katia Serra să fie unul dintre cei doi comentatori ai întâlnirii de pe stadionul Wembley și italienii speră ca ea să le poarte noroc băieților lui Roberto Mancini.

ADVERTISEMENT

Katia Serra nu era inițial în planurile conducătorilor de la Rai pentru finala Euro 2020, dar ea a profitat de faptul că unul din comentatorii obișnuiți, Alberto Rimedio, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Katia Serra, o legendă a fotbalului feminin din Italia

”A fost o mare surpriză, este ca un vis împlinit. Știu că ajung aici pentru că un coleg de-al meu are un ghinion, dar sunt onorată și recunoscătoare.

ADVERTISEMENT

Am emoții, va fi un meci de poveste, dar sunt fericită că sunt prima comentatoare la o finală de fotbal masculin”, a declarat Katia Serra după ce a aflat vestea că se va afla la microfonul Rai pentru marea finală.

Comentatoarea de la Italia – Anglia este una dintre legendele fotbalului feminin din țara sa, cucerind un titlu de campioană, trei Cupe ale Italiei și o Supercupă a Italiei cu formația Modena.

ADVERTISEMENT

Fostă fotbalistă, Serra a comentat meciuri și la Mondialul din 2018

Katia Serra și-a încheiat cariera în 2010, la echipa spaniolă Levante, iar de atunci a ocupat mai multe funcții în cadrul federației italiene în domeniul fotbalului feminin.

Ea a început să comenteze și meciuri de fotbal feminin din 2015, iar în 2018 a fost la microfonul Sky Sports pentru câteva meciuri de la Mondialul din Rusia, iar apoi din Serie A.

Dincolo de locul în istorie, în calitate de campioană europeană, Italia și Anglia joacă şi pentru premiile acordate de UEFA, iar acestea nu sunt mici deloc.

ADVERTISEMENT