Fotbal international

Premieră istorică pentru FCSB în Europa! Gigi Becali și-a bătut toate recordurile

29.08.2019 | 21:23
Premiera istorica pentru FCSB in Europa Gigi Becali sia batut toate recordurile

Vicecampioana din Casa Pariurilor Liga 1, FCSB, înregistrează o premieră istorică în Europa la meciul retur cu Vitoria Guimaraes. ”Roș-albaștrii” ocupă surprinzător ultimul loc în clasamentul intern, dar își pot spăla păcatele în fața suporterilor printr-o calificare în faza grupelor din Europa League.

Premieră istorică pentru FCSB în Europa

Că va reuși sau nu să acceadă în grupele celei de-a doua competiții europene, FCSB oricum înregistrează un record greu de egalat în Europa. Este pentru prima dată în istoria clubului când are pe banca tehnică trei antrenori la partidele din preliminariile cupelor europene într-un singur sezon, Bogdan Andone, Vergil Andonache și Bogdan Argeș Vintilă.

FCSB a început sezonul cu Bogdan Andone, care s-a aflat pe bancă la dublele cu Milsami Orhei și Alashkert din primele două tururi preliminare. Calificările dificile l-au făcut pe Gigi Becali să-l demită și după ce mai mulți antrenori au refuzat să vină la vicecampioana României, latifundiarul din Pipera l-a ales pe secundul lui Andone, Vergil Andronache.

Vergil Andronache le dă indicații jucătorilor la meciul FCSB – Vitoria Guimaraes

Vintilă, debut european cu Vitoria Guimaraes

Noul tehnician al ”roș-albaștrilor” a fost pe bancă la dubla cu Mlada Boleslav și a prins și meciul tur de la Giurgiu cu Vitoria Guimaraes încheiat la egalitate, scor 0-0. Această remiză a provocat un nou cutremur la FCSB, iar Andronache a fost înlocuit cu Bogdan Argeș Vintilă, cel care își va face debutul european în această seară la returul cu Guimaraes, meci care se va disputa de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

O singură dată în istoria clubului FCSB s-a mai întâmplat ca trei antrenori să se afle pe banca tehnică într-un singur sezon, în Champions League 2007-2008, dar atunci Gheorghe Hagi, Massimo Pedrazzini și Marius Lăcătuș au prins și partidele din faza grupelor.