Sporturi

Premieră mondială! Federația Română de Polo a desemnat două campioane la feminin! Din 3 echipe…

02.06.2020 | 22:08
Premiera mondiala Federatia Romana de Polo a desemnat doua campioane la feminin Din 3 echipe
ADVERTISEMENT

Federația Română de Polo a decis marți, 2 iunie, încheierea campionatelor naționale de seniori și stabilirea câștigătoarelor după clasamentul existent la întreruperea competiției din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă în întrecerea masculină CSA Steaua a fost desemnată campioană, la feminin decizia a fost inedită, pentru că două echipe au fost numite campioane, și anume CSA Steaua și Rapid.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Polo a desmnat două campioane la feminin

Federația Română de Polo a desemnat două campioane la feminin. Rapid și Steaua se aflau la egalitate de puncte, 13, echipele fiind despărțite doar la golaveraj, Steaua având un gol în plus, în timp ce meciurile directe se terminaseră 1-1. Interesant este faptul că în competiția fetelor mai participa doar Dinamo pe lângă Steaua și Rapid, deci avem practic două campioane din 3 echipe! Probabil o premieră mondială!

Președintele Călin Găvruș a explicat situația inedită creată în jurul competiției: „Au fost discuţii aprinse, dar constructive, dar până la urmă decizia finală a Biroului Federal a fost finalizarea campionatelor masculin şi feminin conform clasamentelor de la data întreruperii şi acordarea titlurilor şi medaliilor”.

ADVERTISEMENT

„Aşadar, la masculin campioană este CSA Steaua, vicecampioană CSM Oradea, locul 3 CS Dinamo şi locul 4 Corona Braşov. Participarea în cupele europene se va face normal, în funcţie de clasament”, a mai spus președintele FRP pentru agerpress.ro.

„Eu am spus de la început că mi-aş dori să acord titlul în apă, dar, din păcate, cluburile nu au putut susţine măsurile impuse de Guvern. Şi oricum la momentul acesta polo ca sport de contact în bazin nu se poate desfăşura… deci noi suntem într-un fel cu spatele la zid.

ADVERTISEMENT

Nu aveam ce să facem decât să îngheţăm campionatul, cu decernarea titlurilor sau fără. În Biroul Federal a fost o decizie nu strânsă, însă majoritatea a hotărât acordarea titlurilor”, a mai spus Călin Găvruș.

„La fete a fost o situație mai specială! Ideea le aparține celor de la Dinamo”

„La fete a fost o situaţie specială. Acolo primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid, erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1… aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei.

ADVERTISEMENT

Şi atunci reprezentanţii Stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, CSA Steaua şi Rapid.

E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a explicat președintele FRP.

„Biroul Federal Român de Polo pe apă a hotărât în urma unei ședințe extraordinare: #RAPID #BUCUREȘTI este Campioană României, ediția 2019 – 2020! ??????‍♀️??

Felicitări fetelor, antrenorului, conducerii, sponsorilor, suporterilor, tuturor celor ce au făcut posibilă această performanță! ??

Chiar dacă lupta pentru titlu nu s-a jucat până la capăt în bazin, este maxim de apreciat orgoliul pozitiv al echipei noastre! Vă reamintim că Rapid a început campionatul cu o înfrângere împotriva Stelei, urmată de o altă înfrângere dureroasă suferită în fața militarelor la turneul internațional Danube Waterpolo League!

Caracterele puternice însă se cunosc la greu, #JohannaTóth strigând adunarea și astfel din acel moment echipa a evoluat tot mai bine, ajungând la egalitate de puncte cu #SteauaBucurești în momentul întreruperi campionatului.

Bravo fetelor, așa vă vrem mereu! ??”, a fost reacția „giuleștenilor” pe rețelele de socializare.

Postarea Rapidului în legătură cu titlul la polo feminin. Sursă foto: facebook
Postarea Rapidului în legătură cu titlul la polo feminin. Sursă foto: Facebook

La handbal feminin situația era aproape la fel, dar nu s-a acordat titlul

La handbal feminin situația a fost aproape la fel, CSM București fiind la egalitate de puncte cu Râmnicu Vâlcea, și anume 43, „tigroaicele” având un meci în minus.

Totuși, Federația Română de Handbal a decis ca titlul să nu se acorde în actualul sezon, ceea ce a produs o serie de reacții negative.

Cristina Neagu a reacționat pe pagina sa de Facebook, după ce Federația Română de Handbal a decis să nu acorde titlul de campioană pentru acest sezon.

„Sezonul 2019-2020 a început sub semnul întrebării pentru mine, din cauza problemelor la genunchi.

 Am început totuși să joc și într-un timp foarte scurt am reușit să revin la forma dinaintea accidentării și am jucat la cel mai înalt nivel.

Apoi, sportul a fost și el oprit de către pandemia de Coronavirus. A urmat o perioadă de incertitudini și n-am știut dacă vom reuși să terminăm acest sezon pe terenul de handbal”, a început Cristina Neagu.

Cristina Neagu a continuat și a explicat motivul pentru care decizia FRH-ului nu este una corectă, în opinia ei: „Astăzi, Federația Română de Handbal a decis să înghețe campionatul cu clasamentul actual. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează.

Eram echipa favorită să câștigăm titlul în acest sezon, și singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puțin disputat decât alte echipe”.

„O restanță pe care cel mai probabil am fi câștigat-o.

Sper să primim wild-card si să jucăm în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul și ar fi trebuit să fim calificate direct”, a continuat Cristina Neagu.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut pe parcursul acestui sezon și sper să ne bucurăm curând de handbal, cu săli pline și spectacol pe teren. Aveți grijă de voi și să ne revedem sănătoși!”, și-a încheiat Cristina Neagu mesajul.

ADVERTISEMENT