News

Premieră mondială. Țara care a reușit să-și vaccineze anti-Covid întreaga populație adultă

19.03.2021 | 14:08
Premiera mondiala Tara care a reusit sasi vaccineze antiCovid intreaga populatie adulta
ADVERTISEMENT

Gibraltar este oficial prima țară din lume care a reușit să încheie cu succes campania națională de vaccinare anti-Covid-19.

Potrivit lui Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie întreaga populație adultă a fost imunizată cu ambele doze ale serului dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, primul autorizat de Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

94 de persoane au murit până acum în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 iar bilanțurile oficiale indică 26 de bolnavi, dintre care 10 sunt “vizitatori”.

Gibraltar a devenit prima țară care și-a vaccinat anti-Covid întreaga populație adultă

Sunt încântat să anunț că Gibraltar a devenit, ieri, prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă.

ADVERTISEMENT

Programul de vaccinare a fost un succes datorită spiritului de echipă din familia națiunilor britanice”, a anunțat Matt Hancock în Camera Comunelor, adăugând că Marea Britanie a oferit Gibraltarului sprijin și vaccinuri, cum a procedat cu toate teritoriile din Regatul Unit.

Marea Britanie a oferit Gibraltarului sprijin în timpul pandemiei, precum și vaccinuri, așa cum s-a procedat cu toate teritoriile din Regatul Unit”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul-șef din Gibraltar, Fabian Picardo, a transmis încă de luni în parlamentul local că statul insular urmează să pună punct campaniei de vaccinare datorită sprijinului acordat de Marea Britanie.

Au existat puține cazuri de infectare cu tulpina britanică, iar tulpina sud-africană sau cea braziliană nu au fost detectate”, a anunțat oficialul.

ADVERTISEMENT

Refacerea post-vaccinare. Vlad Ciurea: „Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi!”

În altă ordine de idei, România se află acum în cea de-a treia și ultima etapă a campaniei naționale de imunizare, dedicată populației generale, iar medicul neurochirurg Vlad Ciurea subliniază importanța recuperării după administrarea oricăruia dintre serurile disponibile.

Toți din presa medicală spun ”atenție după vaccin, nu sunteți același”. Este adevărat. Chiar dacă nu aveți un lucru major, simțiți o stare de oboseală generală, nu vă puteți aduna, nu vă mai vine ideația perfectă, memoria.

Este bine să găsim în post-vaccinare o stare de refacere. Haideți să ne gândim că vaccinul e vaccin, deci e o formă de element care se introduce în corpul tău și tu produci o luptă.

Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să mănânci regulat, să nu te enervezi la primele știri, să ai o igienă, o odihnă…toate mijloacele de apărare și să ai grijă de corpul tău, din toate punctele de vedere…mișcare, lichide foarte multe.

Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci să bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, a declarat Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT