Fotbal international

Premieră pentru Barcelona. Ce tricouri vor purta catalanii diseară în meciul cu Real Madrid din Cupa Spaniei

06.02.2019 | 11:09
Premiera pentru Barcelona Ce tricouri vor purta catalanii diseara in meciul cu Real Madrid din Cupa Spaniei
ADVERTISEMENT

În meciul din prima manșă a semifinalei Cupei Spaniei, care va avea loc miercuri, 6 februarie, de la ora 22:00, pe Nou Camp, între FC Barcelona și Real Madrid, avem parte de o premieră pentru Barcelona. Jucătorii lui Ernesto Valverde vor intra pe teren purtând tricouri pe care, sub numele lor se vor afla scrise aceste nume inclusiv în limba chineză. Aceasta pentru a celebra Noul An Chinezesc, în care s-a intrat recent.

Este așadar pentru prima dată când catalanii iau această decizie, evident de marketing. Barcelona are relații strânse cu China și cu țările din Asia în general, considerând că acest continent și, în special, China, oferă o piață importantă de desfacere pentru produsele sale și prin urmare trebuie demonstrat inclusiv prin acest tip de acțiuni faptul că există o formă de respect deosebit pentru cei de la care pot veni atâtea profituri. Fanii vor putea vedea cum se scrie în chineză numele lui Messi, Suarez sau Busquets.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la Barcelon vor merge în turneu în China în această vară

La vară Barcelona va efectua un turneu de jocuri amicale în Japonia și China. Jucătorii reprezentativi, în frunte cu starul argentinian Leo Messi,  au filmat în anii trecuți și clipuri video în care sărbătoreau venirea Anului Nou în China, semn că această zonă este foarte importantă pentru planurile de afaceri pe termen lung și se dorește ca relațiile să devină din ce în ce mai bune.

În schimb, a fost respinsă propunerea celor de la Nike, unul dintre sponsorii marcanți ai clubului catalan, pentru ca în sezonul 2020-2021 unul dintre seturile de echipament să fie alb cu crucea Sant Jordi aplicată mare cu culoare roșie. Albul nu poate exista niciodată pe Nou Camp (e culoarea rivalei din Madrid) au explicat șefii Barcelonei, iar crucea nu ar fi tocmai potrivită, ținând cont că nu toate țările în care va juca Barcelona sunt creștine, deci ar crea probleme inutile din punct de vedere religios. În schimb, a fost aprobat echipamentul asemănător Croației, tricourile urmînd a fi roșu-albastru în pătrățele.

ADVERTISEMENT
Barcelona premieră tricouri. Se marchează astfel trecerea în Noul An Chinezesc
Barcelona premieră tricouri. Se marchează astfel trecerea în Noul An Chinezesc