Premieră pentru driftul românesc! Gamerii testează traseul unde se va desfășura finala din acest an

15.09.2020 | 13:03
Premiera pentru driftul romanesc Gamerii testeaza traseul unde se va desfasura finala din acest an
ADVERTISEMENT

Finala Campionatului Național de Drift se va desfășura în perioada 26-27 septembrie pe cel mai înalt punct rutier al României, Pasul Urdele de pe Transalpina.

Însă până când caii putere se vor dezlănțui în munți, fanii și gamerii vor avea ocazia să testeze traseul exact de la finală. E vorba de un proiect pus în scenă de RoDrift și care se va nume RoDrift e-Games.

ADVERTISEMENT

Practic, cu ajutorul unui simulator, de acasă, fanii vor avea ocazia să fie pe același traseu pe care favoriții lor vor concura săptămâna viitoare în runda care decide noul campion al României.

“E o idee pe care o avem încă de când a început starea de urgență. În tot acest timp am lucrat la traseele care sunt și în viața reală fiindcă ne-am dorit să fim cât mai aproape de fanii driftului, dacă momentan la etape accesul publicului este în continuare restricționat. Traseul din joc va fi similar cu cel de pe Transalpina, când va fi finala de pe 27 septembrie”, a spus Denis Manea, președintele RoDrift.

ADVERTISEMENT

Peste 80 de concurenți s-au înscris deja la etapa virtuală de pe Transalpina, mulți dintre aceștia campioni mondial de drift digital. Printre aceștia se numără și doi piloți reali din România, Claudiu Adam și Octavian Chelaru.

“E un antrenament bun pentru mine fiindcă voi putea învăța traseul de acasă. Nu e la fel ca atunci când ești acolo, dar mă ajută”, a spus Adam, campion național en-titre la clasa Semi Pro.

ADVERTISEMENT

Înscrierea este gratuită, iar detaliile au fost anunțate pe pagina de facebook RoDrift Games. “Ne gândim ca în pauza competițională să organizăm un campionat dedicat, cu traseele din adevăratul campionat de drift”, au mai spus reprezentanții RoDrift.

Evenimentul digital este programat să aibă loc duminica aceasta, cu fix o săptămână înainte de marea finală din Campionatul Național de Drift, organizată de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului. La etapa de pe 26-27 septembrie vor concura și aproximativ 20 piloți din afara țării, fiind comună cu cea din campionatul ungar.

ADVERTISEMENT

“Etapa va fi transmisă atât online, cât și prin intermediul televiziunii, astfel că ne dorim să promovăm Gorjul, frumusețile și valorile lui. Având în vedere expunerea internațională, ne bucurăm să arătăm lumii frumusețile țării noastre, iar Transalpina este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa”, a mai afirmat Denis Manea.

ADVERTISEMENT