ADVERTISEMENT
Fotbal international

Premieră pentru naționala României! Meciul cu Islanda, decisiv pentru EURO, va beneficia de VAR

Autor: Francisc Oprea | 04.12.2019 | 18:57
Premieră pentru naționala României! Meciul cu Islanda, decisiv pentru EURO, va beneficia de VAR
Românai va întâlni Islanda în barajul din Liga Națiunilor. Sursă Foto: Sportpictures

UEFA a decis miercuri, în urma unei ședințe a Comitetului Executiv, că meciurile din barajul din Liga Națiunilor, program în martie, dar și jocurile din preliminariile din Europa ale Campionatului Mondial din 2022 vor beneficia de VAR.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru ”2” la meciul Islanda – România. Vezi toate cotele aici!


Islanda – România va beneficia de VAR

Comitetul Executiv al UEFA a anunțat că meciurile din barajul din Liga Națiunilor, unde România va întâlni Islanda în semifinale, vor avea arbitraj video. Astfel, duelul programat pe 26 martie în țara nordică va fi primul disputat de naționala „tricoloră” în care centralul se va putea folosi de tehnologia VAR.

ADVERTISEMENT

De asemenea, UEFA a decis ca și meciurile din preliminariile europene pentru Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar, să aibă parte de arbitraj video.

Până la duelul din martie, singura echipă românească care a disputat o partidă care a beneficiat de VAR a fost CFR Cluj. În august, campioana ultimelor două ediții de campionat a ajuns în play-off-ul Champions League, iar dubla cu Slavia Praga a fost disputat cu sistemul arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

VAR în competiția internă

Nu doar echipa națională va beneficia de tehnologia arbitrajului video anul viitor. La începutul lunii octombrie, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă au anunțat că partidele din sezonul 2020 – 2021 al principalei competiții interne vor avea parte de VAR.

Forurile din România anunțau că investiția se va ridica în jurul sumei de 750.000 de euro, dar cluburile nu vor plăti niciun ban. Mai mult, LPF anunțat printr-un comunicat că se ia în calcul folosirea tehnologiei chiar din play-off-ul actualului sezon.

ADVERTISEMENT

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții”, transmitea LPF printr-un comunicat.

România întâlnește Islanda în semifinala barajului din Liga Națiunilor. Duelul se va disputa pe 26 martie, într-o singură manșă, iar, în cazul unui succes, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni, cu biletele pentru EURO „pe masă”, câștigătoarea meciului Bulgaria – Ungaria.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!