Premieră pentru Poliție! Cum au blocat în trafic o dubă plină cu țigări de contrabandă

Ana Mirea   
în HotNews
11/10/2020, 11:54
Premieră pentru Poliție! Cum au blocat în trafic o dubă plină cu țigări de contrabandă
Captură impresionantă de țigarete realizată cu un nou dispozitiv Sursă foto: hepta.ro

Un microbuz încărcat cu o cantitate foarte mare de țigări a fost oprit de polițiști,

Șoferul microbuzului obstrucționase echipajul, iar aceștia au folosit pentru prima dată banda de cuie, un dispozitiv nou care se aruncă în fața mașinii urmărite și îi distruge pneurile.

În noaptea de 7 spre 8 octombrie, polițiștii de la Vicovu de Sus au obținut date cu privire la un transport mare de țigări de contrabandă, făcut cu un microbuz, conform monitorulsv.ro.

Polițiștii au folosit pentru prima oară banda de cuie pentru a asigura captura

În jurul orei 2.15 din noapte, pe raza comunei Straja, polițiștii au reperat în traficul microbuzul suspect, care era secondat de un autoturism.

„A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmărirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.  Șoferul autoturismului care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia, pentru a asigura scăparea microbuzului”, se arată într-un comunicat al polițiștilor din județul Suceava.

Pe timpul urmăririi polițiștii au tras focuri de armă, atât în plan vertical, cât și spre mașini.

Un alt echipaj, alertat, a instituit un filtru rutier pe raza orașului Vicovu de Sus

Aici, polițiștii au folosit noul dispozitiv, banda cu țepi care se aruncă pe carosabil, în fața mașinii al cărei șofer refuză să oprească. După ce a luat în plin banda de cuie, șoferul a mai rulat mai puțin de doi kilometri. Pentru că microbuzul avea roțile distruse, șoferul a oprit și a fugit pe jos, abandonând autoturismul.

sursa foto: stirisuceava.net

Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul, asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate.

În urma inventarierii a rezultat că erau transportate nu mai puțin de 76.149 de pachete de tigarete, de proveniență extracomunitară, cea mai mare captură din acest an a polițiștilor suceveni.


Cei doi șoferi au reușit să fugă de la fața locului, fiind căutați în prezent de către polițiști.

Acest prim caz în care benzile de țepi s-au folosit demonstrează că acestea sunt un mijloc eficient în cazurile de șoferi care nu opresc la semnal și se angajează în urmăriri periculoase.

Poliția Română a alocat 17 astfel de dispozitive de blocare trecere (benzile de cuie) pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Închide ×