Advertorial

Premieră stelară la Voluntari! Victorie CSO la 21 de puncte cu Royal Basket Liège

17.11.2023 | 14:49
Trevon Litrell Allen in meciul de baschet masculin dintre CSO Voluntari si SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timisoara, contand pentru Liga Nationala Getica 95, desfasurat in Sala Gabriela Szabo din Voluntari, duminica 29 octombrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La primul meci de baschet masculin jucat într-o cupă europeană în sala „Gabriela Szabo” din Voluntari, CSO a reușit să se impună în stil de mare echipă în fața belgienilor de la Royal Basket Liège, scor 89-68.

În urma acestui rezultat, The Troublemakers au urcat pe primul loc de moment în grupa B a European  North Basketball League (ENBL).

Voluntariul a fost miercuri în sărbătoare. Pentru prima dată în istorie, sala „Gabriela Szabo” a găzduit un meci de talie europeană la baschet, un sport tot mai iubit în orașul ilfovean. O galerie inimoasă și un public cu sute de stegulețe tricolore au creat o atmosferă fantastică și au susținut neîncetat echipa antrenată de Ainars Bagatskis.

Chiar dacă Liège a înscris primul coș și chiar a fost prima echipă care să treacă de 10 puncte, Voluntariul și-a găsit rapid spiritul. A preluat conducerea pe final de prim sfert, apoi a stăpânire pe joc. Momentul de aur a fost în sfertul al doilea, cu 3 minute în care scorul a fost 14-2. Odată cu distanțarea pe tabelă, CSO s-a descătușat și a dominat autoritar, iar meciul s-a transformat într-un festival de coșuri în aplauzele spectatorilor, cu Trevon Allen în formă extraordinară.

Cea mai mare diferență a fost de 32 de puncte și s-a înregistrat după 32 de minute de joc, atunci când tabela arăta 81-49.

Allen, din nou MVP

Omul meciului a fost desemnat chiar Allen. Sau „Alien”, așa cum l-au alintat unii fani entuziasmați de prestația lui. Americanul a reușit 11 coșuri din 19 aruncări (6/12 de 3 puncte). Cu 30 de puncte înscrise în partidă, Trevon a egalat al treilea cel mai bun punctaj personal realizat vreodată în ENBL. De remarcat, acesta a bifat inclusiv o serie de 7 puncte consecutive pe tabelă!

O seară foarte bună a avut și KeyShawn Feazell, cu 15 puncte și 12 recuperări, prima lui dublă-dublă în ENBL.

De menționat că Voluntariul a reușit să egaleze și un record competițional cu 17 trițe marcate din 33 de încercări.

CSO, lider de grupă după patru etape

Odată cu victoria de ieri, Voluntariul a ajuns la 6 victorii consecutive în toate competițiile. Iar în ENBL Grupa B a urcat pe primul loc, având 3 victorii și o înfrângere după primele 4 meciuri.

Loc Echipă Vic.-Înf. (Pct)
1 CSO Voluntari 3-1 (+45)
2 Zielona Gora 3-1 (+21)
3 Šiauliai 2-1 (-16)
4 Newcastle Eagles 2-1 (+20)
5 Royal Basket Liège 1-1 (+2)
6 Basket Brno 0-3 (-21)
7 Valmiera Glass ViA 0-2 (-22)
8 Keila Coolbet 0-1 (-29)

 

 

Următoarea partidă europeană va avea loc în data de 13 decembrie, când sala „Gabriela Szabo” va găzdui meciul CSO – Newcastle Eagles.