News

Premierii din Polonia, Cehia si Slovenia ignoră riscurile și merg la Kiev. Ultima mutare de geniu a lui Zelenski

Trei premieri din țări importante ale Uniunii Europene, Polonia, Cehia si Slovenia au decis să ignore riscurile și să meargă la Kiev. Este o ultimă mutare de geniu făcută de Zelenski
15.03.2022 | 10:35
Premierii din Polonia Cehia si Slovenia ignora riscurile si merg la Kiev Ultima mutare de geniu a lui Zelenski
ADVERTISEMENT

Trei șefi de Executiv merg la Kiev, în Ucraina, pentru a transmite un mesaj ferm al Uniunii Europene. Aceștia au decis să ignore riscurile și să călătorească într-o țară aflată în plin război.

Premierii din Polonia, Cehia si Slovenia, vizită oficială la Kiev.

Liderii Poloniei, Republicii Cehe și Slovaciei călătoresc la Kiev într-o misiune a Uniunii Europene pentru a arăta sprijinul Ucrainei pe măsură ce invazia Rusiei se intensifică.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, aceștia și-au și anunțat pe rețelele de socializare vizita. Prim-ministrul ceh Petr Fiala nu a ezitat o clipă și a scris pe twitter că: „Scopul vizitei este de a exprima sprijinul fără echivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina și libertatea și independența acesteia”.

Lângă acesta se vor afla și premierul slovac Janez Janša, dar și prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și Jaroslaw Kaczynski, cel care deține funcția de viceprim-ministru pentru securitate la Varșovia și este și liderul partidului de guvernământ conservator.

ADVERTISEMENT

Este o nouă lovitură de geniu pe care președintele Ucrainei reușește să o dea de la începutul invaziei ruse. Volodimir Zelenski arată din nou că liderii lumii sunt alături de el și de țara lui.

Din nefericire, până la sosirea acestora, bombardamentele au continuat. Două clădiri din zonele rezidenţiale din Kiev au fost ţinta unor atacuri separate ale forţelor ruse.

ADVERTISEMENT

Două persoane au murit, iar alte 35 au fost salvate, potrivit serviciilor de urgenţă ale Ucrainei. O casă privată din Osokorky, un cartier la est de centrul oraşului, a fost și ea ţinta unui bombardament.

Un incendiu a izbucnit în clădirea cu două etaje, dar a fost stins la scurt timp după aceea. De intervenția pompierilor a fost nevoie și la un bloc de 10 etaje din Podil.

ADVERTISEMENT

Acesta este poziționat la nord de centrul oraşului și a fost ţinta unui alt bombardament, care a provocat un incendiu la primele cinci etaje ale clădirii.

ADVERTISEMENT