News

Premierul britanic Boris Johnson anunță un nou val de îmbolnăviri coronavirus în mai multe țări din Europa

28.07.2020 | 18:09
ADVERTISEMENT

Premierul britanic Boris Johnson susține că mai multe țări din Europa vor avea un nou val de îmbolnăviri de coronavirus.

Într-o intervenție televizată, marți, la Sky News, prim-ministrul a apărat și decizia Guvernului britanic în ceea ce îi privește pe turiștii care vin din Spania și sunt băgați în carantină, în U.K., timp de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai adăugat și că lucrurile nu merg în direcția bună în anumite țări din Europa din cauza COVID-19 .

Premierul britanic Boris Johnson anunță un nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Politicianul este foarte convins că în Europa lucrurile se vor înrăutăți în următoarea perioadă, iar în anumite țări virusul COVID-19 se răspândește cu repeziciune.

ADVERTISEMENT

„ Să fim absolut clari în ceea ce privește Europa și ceea ce se întâmplă în anumite țări din Europa. Mă tem că o să începeți să vedeți în anumite țări semnele unui nou val de coronavirus. Cu toții ne amintim ce s-a întâmplat ultima dată, la primul val de infectări cu noul coronavirus. Este absolut vital să facem tot ce ne stă putere să luăm măsurile de siguranță necesare aici, în U.K. ”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Prim-ministrul Spaniei Pedro Sánchez a criticat decizia luată de către Guvernul britanic în ceea ce privește carantinarea tututor persoanelor care vin din Spania în U.K. „ Cred că ești mai în siguranță în anumite zone din Spania decât în Regatul Unit. ”

ADVERTISEMENT

Premierul britanic a mai menționat că urmează să mai fie adăugate și alte țări din Europape lista celor din care turiștii vor fi băgați în carantină de 14 zile în U.K. „ Mă tem că sunt semne clare în ceea ce privește cel de-al doilea val în mai multe țări din Europa, cum am mai spus, și este datoria noastră să oprim o dată pentru totdeauna acest virus, dar și acei turiști care vin din zonele infectate în U.K. să circule pe stradă.”, scrie politico.eu.

Italia prelungește starea de urgență

În Italia, starea de urgență a fost instituită la sfârșitul lunii ianuarie din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu  noul coronavirus, dar mai ales din cauza îmbolnăvirilor în număr exagerat. Cei mai afectați au fost bătrânii.

ADVERTISEMENT

În peninsulă s-a instalat starea de urgență pentru o perioadă de 6 luni, însă Guvernul vrea să o prelungească până pe 31 octombrie, după ce expiră pe 31 iulie.

Situația coronavirus în România

În România au fost confirmate 45.902 de persoane infectate cu virusul ucigaș, dintre care 25.794 s-au vindecat, iar 2.206 de români au murit de COVID-19.

Unul dintre județele cu probleme este Argeș, unde  masca de protecție a devenit obligatorie, după ce s-au înregistrat un foarte mare număr de cazuri de îmbolnăvire. Până în momentul de față au fost semnalate 2.814 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

De altfel, în județul Timiș, situația este una dramatică, dacă ne luăm după statisticile cu numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19. În această zonă sunt 7 focare de infecție depistate de autorități. Astfel că, în Timiș au fost confirmate peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dintre care 67 de persoane au murit până astăzi, 28 iulie 2020.

ADVERTISEMENT