Sporturi

Premierul Canadei, mesaj emoționant pentru Bianca Andreescu! O stradă va primi numele campioanei de la US Open

08.09.2019 | 16:18
Premierul Canadei mesaj emotionant pentru Bianca Andreescu O strada va primi numele campioanei de la US Open

Premierul Canadei, Justin Trudeau, i-a trimis un mesaj emoționant jucătoarei de tenis Bianca Andreescu, după ce aceasta a câștigat US Open 2019, primul eu titlu de Grand Slam din carieră. Sportiva cu origini române a învins-o în finală pe Serena Williams, scor 6-3, 7-5, și va urca începând de luni pe locul 5 WTA trecând astfel peste Simona Halep.

Premierul Canadei, mesaj emoționant pentru Bianca Andreescu: ”Ai făcut o țară foarte mândră”

”Felicitări, Bianca Andreescu! Ai scris istorie şi ai făcut o ţară foarte mândră”, este mesajul postat de premierul Canadei, Justin Trudeau, pe contul de Twitter, după ce Bianca Andreescu a câștigat US Open. Jucătoarea ai cărei părinți sunt născuți în România a devenit prima jucătoare canadiană de tenis care se impune într-un Grand Slam și prima sportivă din Era Open care se impune la Flushing Meadows chiar de la prima participare.

Mesajele de felicitare pentru sportiva de doar 19 ani au curs pe rețele de socializare. ”Semnul oraşului Toronto va fi aprins în aur în această seară pentru a sărbători victoria istorică a Biancăi Andreescu la US Open. Toronto va celebra victoria şi abia aşteaptă o carieră plină de succese”, a scris primarul orașului canadian, John Tory. ”Suntem atât de mândri de tine”, a postat și Bonnie Crombie, primarul din Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto unde a copilărit Bianca, care promite că o stradă din localitate va purta numele sportivei.

Bianca Andreescu este felicitată de Serena Williams după victoria din finala de la US Open

Andreescu, cel mai mare premiu din istoria tenisului

Imediat după încheierea finalei de la US Open, Simona Halep a ținut să o felicite pe Bianca Andreescu pentru succesul răsunător și a postat un mesaj pe rețele de socializare în care i-a scris ”România este foarte mândră de tine”. Primele comparații între campioana de la US Open și cea de la Wimbledon au apărut deja, iar despre acest lucru a vorbit primul antrenor al Biancăi Andreescu, Gabriel Hristache.

Bianca Andreescu a dat un tun finanaciar extraordinar cu victoria de la US Open 2019, ea încasând cel mai mare cec acordat vreodată în istoria tenisului. Pentru primul său titlu de Grand Slam, canadianca a primit un premiu în valoare de 3,85 milioane de dolari. Andreescu a avut o ascensiune fulminantă, ea ajungând de pe locul 200 în Top 5 WTA în doar un an de zile. Sportiva cu origini române are un 2019 de excepție în care a pierdut doar patru meciuri.